Prime Minister's Office
PM to release financial assistance to over 6 lakh beneficiaries in UP under Pradhan Mantri Awaas Yojana – Gramin on 20th January
19 JAN 2021 3:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will release financial assistance of around Rs. 2691 crores to 6.1 lakh beneficiaries in Uttar Pradesh under Pradhan Mantri Awaas Yojana – Gramin (PMAY-G) on 20th January, 2021 at 12 noon via video conferencing. Union Rural Development Minister and Chief Minister of Uttar Pradesh will also be present on the occasion. The assistance would include release of first installment to 5.30 lakh beneficiaries and second installment to 80 thousand beneficiaries who have already availed first installment of assistance under PMAY-G.
Pradhan Mantri Awaas Yojana – Gramin
Prime Minister gave the clarion call of “Housing for All by 2022”, for which a flagship programme of PMAY-G was launched on 20th November, 2016. So far 1.26 crore houses have already been built across the country under the scheme. Under PMAY-G, each beneficiary is given 100% grant of Rs.1.20 lakh (in plain areas) and Rs. 1.30 lakh (in Hilly States/North Eastern States/Difficult areas/UT of J&K and Ladakh/IAP/LWE districts).
The beneficiaries of PMAY-G, in addition to the unit assistance, are also provided support of unskilled labour wages under Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGS) and assistance of Rs. 12,000 for construction of toilets through Swachh Bharat Mission-Gramin (SBM-G), MGNREGS or any other dedicated source of funding. The scheme has provisions for convergence with other schemes of Government of India and State/UTs for providing LPG connection under Pradhan Mantri Ujjwala Scheme, electricity connection, access to safe drinking water under Jal Jeevan Mission , etc.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারি ২০দা প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেসতা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(গ্রামিন)গী মখাদা বেনিফিসরি লাখ ৬ হেনবদা শেন্থং য়েন্থোক্কনি
19 JAN 2021 3:49PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা জনুৱারি ২০গী নুমিৎ য়ুংবা পুং ১২ তাবদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা উত্তর প্রদেসতা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(গ্রামিন)গী মখাদা কান্নবা ফংলবা মীওই লাখ ৬ হেনবদা লুপা করোর ২৬৯১ হেনবগী শেন্থং য়েন্থোক্কনি। থৌরম অদুদা রুরেল দিবলপমেন্তগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর অমসুং উত্তর প্রদেসকী চীফ মিনিস্তরশু শরুক য়াগনি। য়েন্থোক্কদৌরিবা শেন্থং অসিগী মনুংদা বেনিফিসরি লাখ ৫.৩০গী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত অমসুং য়োজনা অসিগী মখাদা অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ফংখ্রবা বেনিফিসরি লিশিং ৮০গী অনিশুবা ইন্সতোলমেন্ত য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা-গ্রামিন
প্রধান মন্ত্রীগী “২০২২ ফাওবগী মনুংদা মী খুদিংমক য়ুম লৈহনবা” পান্দমগী মখাদা মাঙজিল থাবা থৌরম অমা ওইরিবা প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(গ্রামিন) নবেম্বর ২০, ২০১৬দা হৌদোকখি। স্কিম অসিগী মখাদা হৌজিক ফাওবদা লৈবাক শীনবা থুংনা য়ুম করোর ১.২৬ শাখ্রে। প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(গ্রামিন)গী কান্নবা ফংলবা মীওই অমদা লুপা লাখ ১.২০(তম্পাক্কী লমশিংদা)গী গ্রান্দ চাদা ১০০ পীরি অমসুং চীংগী রাজ্যশিং, অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিং, খুদোংথিবা মফমশিং, জে অমসুং কে অমসুং লাদাখ য়ু.তিশিং, এ.আই.পি/এল.দব্লিউ.ই জিলাশিংদা লুপা লাখ ১.৩০ পীরি।
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনা(গ্রামিন)গী মখাদা কান্নবা ফংলবা মীওশিংদা অহেনবা ওইনা মহাত্মা গান্ধী নেসনেল রুরেল ইমপ্লোইমেন্ত গরেন্তি স্কিমগী মখাদা থবক শুবগী খুদোংচাবা পীরি অমসুং শ্বাছ ভারত মিসন-গ্রামিন, এম.জি.এন.আর.ই.জি.এস নত্রগা অতোপ্পা ফন্দগী মখাদা তোইলেতশিং শানবা লুপা ১২,০০০গী মতেং পীরি। স্কিম অসিদা ভারত সরকার অমসুং রাজ্য/য়ু.তিশিংগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং পুনশিন্দুনা প্রধান মন্ত্রী উজৱালা স্কিমগী মখাদা এল.পি.জি ফংহল্লি, মৈ ফংহল্লি, জল জিবন মিসনগী মখাদা অফবা থক্নবা ঈশিং ফংহল্লি।