স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত আৰোগ্য লাভ কৰা লোক আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান ১ কোটিৰো অধিক হ’ল
৮মাহৰ পিচত প্ৰথমবাৰৰ বাবে মৃতকৰ সংখ্যা ১৪৫লৈ নামিল
18 JAN 2021 12:07PM by PIB Guwahati
আৰোগ্য লাভ কৰা লোক আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ মাজৰ সাংখ্যিক ব্যৱধানে আজি ১ কোটিৰ ঘৰ অতিক্ৰম কৰাৰ ফলত ভাৰতে আজি আন এক বৃহত্ সাফল্য অৰ্জন কৰিবলৈ সক্ষম হয়।
আজিৰ দিনটোত আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তিৰ সংখ্যা ১,০২,১১,৩৪২গৰাকী হোৱাৰ বিপৰীতে দেশত সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা হৈছেগৈ ২,০৮,০১২গৰাকী। এই দুয়োটা সংখ্যাৰ মাজৰ ব্যৱধান আজিৰ তাৰিখত হৈছে ১,০০,০৩,৩৩০গৰাকী। দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তিৰ সংখ্যা সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা প্ৰায় ৫০গুণ অধিক হৈছে।
ইয়াকে ধৰি আজিৰ তাৰিখত আৰোগ্য লাভৰ শতকৰা হাৰ ৯৬.৫৯% হৈছেগৈ।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত ১৪,৪৫৭গৰাকী লোকে আৰোগ্য লাভ কৰাৰ বিপৰীতে নতুনকৈ সংক্ৰমিত হোৱাটো নিশ্চিত কৰা লোকৰ সংখ্যা হৈছে ১৩,৭৮৮গৰাকী।
ভাৰতৰ দৈনিক আক্ৰান্তৰ হাৰ একেধাৰে অৱনমিত হোৱাৰ সমান্তৰালকৈ ক’ভিড-১৯ আক্ৰান্তৰ মৃত্যুৰ হাৰো দ্ৰুত গতিত অৱনমিত হোৱা পৰিলক্ষিত হৈছে। ইফালে, দেশত প্ৰায় ৮মাহ(৭মাহ ২৩দিন)ৰ পিচত শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত মৃতকৰ সংখ্যা ১৫০গৰাকীৰ তললৈ অৱনমিত হোৱা(১৪৫)ৰ তথ্য লাভ কৰা হৈছে।
শেহতীয়া ২৪ ঘণটাত বিভিন্ন ৰাজ্যত হোৱা মৃতকৰ তথ্য তলত উল্লেখ কৰা গ্ৰাফৰ জৰিয়তে নিৰ্দেশিত কৰা হৈছে। দেশৰ ১৫খন ৰাজ্যত এজনো লোকৰ মৃত্যু নোহোৱাৰ বিপৰীতে ১৩খন ৰাজ্যত ১গৰাকীৰ পৰা ৫জন, ৪খন ৰাজ্যত ৫ৰ পৰা ১০, এখন ৰাজ্যত ১০ৰ পৰা ২০গৰাকী আৰু দুখন ৰাজ্যত ২০গৰাকীৰ অদিক লোকৰ মৃত্যু হৈছে।
ইফালে, নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৭১.৭০%ই ৭খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, সৰ্বাধিক ৪,৪০৮গৰাকী নতুন আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে কেৰালাই। এই তালিকাত ২,৩৪২ আৰু ৮৫৫গৰাকী লোকেৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কৰ্ণাটক।
সেইদৰে, নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৭৬.১৭%ই ৬খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৫,০০৫গৰাকী দিনটোৰ নতুন আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষত অৱস্থান কৰাৰ বিপৰীতে ৩,০৮১ আৰু ৭৪৫গৰাকী আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু কৰ্ণাটক।
ইফালে, শেহতীয়া ২৪ঘণ্টাত মৃত্যু সাৱটা ৭৬.৫০% মৃতকেই ৭খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, মহাৰাষ্ট্ৰত সৰ্বাধিক ৫০গৰাকী লোকে মৃত্যু বৰণ কৰাৰ বিপৰীতে কেৰালা আৰু পশ্চিম বংগত মৃত্যু হৈছে ক্ৰমে ২১ আৰু ১২গৰাকী লোকৰ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Total Recovered Cases leap past Active Cases by more than 1cr
Daily Fatalities drop to 145 after nearly 8 months
18 JAN 2021 12:07PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, India’s total recovered cases have leaped over the Active caseload by more than one crore today.
The total number of recoveries has touched 1,02,11,342 while the Active Cases in the country stand at 2,08,012 today. The gap between the two has progressively grown to touch 1,00,03,330. The total recovered cases are nearly 50 times the active cases in the country.
With this, India’s Recovery Rate has touched 96.59%.
14,457 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country while the number of new confirmed cases in the last 24 hours is 13,788.
As India’s daily positive cases see a continuous slide, the daily fatalities due to COVID19 in the country have also seen a steady decline. The country has recorded less than 150 fatalities (145) in the last 24 hours after approximately 8 months (7months 23 days).
The following graph shows the daily deaths contribution by different States in last 24 hours. 15 States have contributed 0 deaths, 13 States have contributed between 1 to 5 daily deaths, 4 States have contributed 5 to 10 deaths, 1 State has contributed 10 to 20 Deaths and more than 20 States have contributed 2 Deaths.
71.70% of the new recovered cases are observed from seven States/UTs.
Kerala has reported the highest number of recoveries with 4,408 newly recovered cases in single day. 2,342 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 855 in Karnataka.
76.17% of the new cases are from six States and UTs.
Kerala continues to report the highest number of daily new cases at 5,005. It is followed by Maharashtra and Karnataka with 3,081 and 745 new cases, respectively.
Seven States & UTs have reported 83.45% of the total fatalities happened in the last 24 hours.
Maharashtra has reported 50 deaths. Kerala also saw a fatality count of 21 while West Bengal reported 12 new deaths.