হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী ফগৎখিবা কেসশিংগী অপুনবনা এক্তিব কেসশিংদগী লুপা করোর ১ হেন্না হেনখ্রে
নুংতিগী শীখিবশিংগী মশিং থা ৮রোমগী মতুংদা ১৪৫তা হন্থরে
18 JAN 2021 12:07PM by PIB Imphal
অচৌবা মাই পাকপা অমদা ভারতকী ফগৎখিবা কেসশিংগী অপুনবনা এক্তিব কেসলোদতগী ঙসি করোর অমা হেন্না হেনখ্রে।
ফগৎখিবশিংগী অপুনবা মশিং ১,০২,১১,৩৪২ য়ৌখ্রে অমরোমদা লৈবাক অসিগী এক্তিব কেসশিং ঙসি ২,০৮,০১২দা লৈখ্রে। অনি অসিগী মরক্তা লৈবা খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্তুনা ১,০০,০৩,৩৩০ য়ৌখ্রে। ফগৎখিবা কেসশিংগী অপুনবনা লৈবাক্কী এক্তিব কেসশিংগী শরুক ৫০গী ময়া ওইরি।
মসিগা লোইননা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং ৯৬.৫৯% য়ৌখ্রে।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা ফগৎখিবা ১৪,৪৫৭ রেজিস্তর তৌখ্রে অমরোমদা হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা কনফর্ম ওইখিবা কেসশিংগী মশিং ১৩,৭৮৮ ওইখ্রে।
ভারতকী নুংতিগী থেংনবা পোজিতিব কেসশিং অসি মখা তানা হন্থরকপনা লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা নুংতিগী শীখিবশিং অসি লেপ্তনা হন্থরকপা উবা ফংখ্রে। লৈবাক অসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা চাউরাক্না থা ৮ (থা ৭ নুমিৎ ২৩)গী মতুংদা শীখিবগী মশিং ১৫০দগী তানা (১৪৫) রেকোর্দ থম্বা ঙমখ্রে।
পীরিবা গ্রাফ অসিনা হৌখিবা পুং ২৪দা তোঙান তোঙানবা রাজ্যশিংদগী নুংতিগী শীখিবশিংগী মশিং উৎলি। রাজ্য ১৫না শীখিবা ০, রাজ্য ১৩দগী নুংতিগী শীখিবা ১দগী ৫, রাজ্য ৪দগী শীখিবা ৫দগী ১০, আজ্য ১দগী শীখিবা ১০দগী ২০ অমসুং রাজ্য ২০ হেনবনা শীখিবা ২ ওইখি।
নৌনা ফগৎখিবা কেসশিংগী ৭১.৭০%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরেৎতগী ওইখি।
কেরেলানা নোংমা খক্তদা নৌনা ফগৎখিবা কেস ৪,৪০৮গা লোইননা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না ফগৎপগী রিপোর্ত তৌরকখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রদা মীওই ২,৩৪২ ফগৎখ্রে মতুংদা কর্নাতকাদা ৮৫৫ ফগৎখ্রে।
নৌবা কেসশিংগী ৭৬.১৭%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. তরুক্তগী ওইখ্রে।
কেরেলানা মখা তানা অনৌবা কেস ৫,০০৫ থেংনদুনা মশিং খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌরকখ্রে। মসিগী মতুংদা কেস মথং শিৎনা ৩,০৮১ অমসুং ৭৪৫ ওইদুনা মহারাস্ত্র অমসুং কর্নাতকানা মতুং ইন্নখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪দা পুন্না শীখিবগী ৮৩.৪৫%দি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. তরেৎতগী ওইখ্রে।
মহারাস্ত্রনা শীখিবা ৫০ রিপোর্ত তৌরকখ্রে। কেরেলাদা ২১ শীখি অমরোমদা ৱেস্ত বেঙ্গলনা নৌনা শীখিবা ১২ রিপোর্ত তৌরকখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Total Recovered Cases leap past Active Cases by more than 1cr
Daily Fatalities drop to 145 after nearly 8 months
18 JAN 2021 12:07PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, India’s total recovered cases have leaped over the Active caseload by more than one crore today.
The total number of recoveries has touched 1,02,11,342 while the Active Cases in the country stand at 2,08,012 today. The gap between the two has progressively grown to touch 1,00,03,330. The total recovered cases are nearly 50 times the active cases in the country.
With this, India’s Recovery Rate has touched 96.59%.
14,457 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country while the number of new confirmed cases in the last 24 hours is 13,788.
As India’s daily positive cases see a continuous slide, the daily fatalities due to COVID19 in the country have also seen a steady decline. The country has recorded less than 150 fatalities (145) in the last 24 hours after approximately 8 months (7months 23 days).
The following graph shows the daily deaths contribution by different States in last 24 hours. 15 States have contributed 0 deaths, 13 States have contributed between 1 to 5 daily deaths, 4 States have contributed 5 to 10 deaths, 1 State has contributed 10 to 20 Deaths and more than 20 States have contributed 2 Deaths.
71.70% of the new recovered cases are observed from seven States/UTs.
Kerala has reported the highest number of recoveries with 4,408 newly recovered cases in single day. 2,342 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 855 in Karnataka.
76.17% of the new cases are from six States and UTs.
Kerala continues to report the highest number of daily new cases at 5,005. It is followed by Maharashtra and Karnataka with 3,081 and 745 new cases, respectively.
Seven States & UTs have reported 83.45% of the total fatalities happened in the last 24 hours.
Maharashtra has reported 50 deaths. Kerala also saw a fatality count of 21 while West Bengal reported 12 new deaths.