ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତର ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଠାରୁ 1 କୋଟି ପାର କଲା
ପ୍ରାୟ 8 ମାସର ବ୍ୟବଧାନ ପରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ 145କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଲା
18 JAN 2021 12:07PM by PIB Bhubaneswar
ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଉପଲବ୍ଧି ସ୍ୱରୂପ ଭାରତର ମୋଟ କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ତୁଳନାରେ ଆଜି 1 କୋଟି ଅତିକ୍ରମ କରିଯାଇଛି ।
ଦେଶରେ କରୋନା ସଂକ୍ରମଣରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ମୋଟ ଲୋକ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି 1,02,11,342 ଛୁଇଁଥିବା ବେଳେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା 2,08,012କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଏହି ଦୁଇଟି ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ ସଫଳତା ପୂର୍ବକ ବୃଦ୍ଧି ପାଇ 1,00, 03,330ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ପାଖାପାଖି 50 ଗୁଣା ହୋଇଛି ମୋଟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ।
ଏହିଭଳି ଭାବେ ଭାରତର କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ହାର 96.59%ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଦେଶରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 14, 457 ଆକ୍ରାନ୍ତ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିଥିବା ବେଳେ 13,788 ନୂଆ ମାମଲା ସାମ୍ନାକୁ ଆସିଛି ।
ଭାରତର ଦୈନିକ ସଂକ୍ରମଣ ମାମଲା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଥିବାରୁ ଦେଶରେ କୋଭିଡ-19 ଯୋଗୁ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ପାଖାପାଖି 8 ମାସ (7 ମାସ 23 ଦିନ) ବ୍ୟବଧାନ ପରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ଦେଶରେ 150ରୁ କମ (145) କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ରେକର୍ଡ କରିଛି ଭାରତ ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ବିଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟରେ ହୋଇଥିବା ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ବାବଦରେ ନିମ୍ନଲିଖିତ ଗ୍ରାଫରେ ପ୍ରଦର୍ଶନ କରାଗଲା । 15ଟି ରାଜ୍ୟରେ ଆଦୌ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିନାହିଁ । 13ଟି ରାଜ୍ୟରେ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ 1ରୁ 5 ମଧ୍ୟରେ ରହିଛି । 4ଟି ରାଜ୍ୟରେ 5ରୁ 10 ଜଣ ପ୍ରାଣ ହରାଇଥିବା ବେଳେ ଗୋଟିଏ ରାଜ୍ୟ 10ରୁ 20 ଏବଂ 20ରୁ ଅଧିକ ରାଜ୍ୟରେ 2 ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଛି ।
7ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ 71,70% କରୋନା ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି।
କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି । ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ଏହି ରାଜ୍ୟରେ ସର୍ବାଧିକ 4,408 ନୂଆ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 2,342 ଲୋକ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ 855 ଜଣ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଦୈନିକ ନୂଆ ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 76.17% ୬ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଦୈନିକ କରୋନା ଆକ୍ରାନ୍ତ ମାମଲାରେ କେରଳ ପୁଣି ସବା ଉପରେ ରହିଛି । ରାଜ୍ୟର ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ 5,005 ନୂଆ ମାମଲା ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ର ଓ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ ଯଥାକ୍ରମେ 3,081745ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ହୋଇଥିବା ମୋଟ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁରେ 7 ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳର ଅଂଶ 83.45% ରହିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 50 କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ଦେଖିବାକୁ ମିଳିଛି । କେରଳରେ 21 ରୋଗୀ ପ୍ରାଣ ହରାଇଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 12ଟି ନୂଆ ମୃତ୍ୟୁ ରେକର୍ଡ କରାଯାଇଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Total Recovered Cases leap past Active Cases by more than 1cr
Daily Fatalities drop to 145 after nearly 8 months
18 JAN 2021 12:07PM by PIB Delhi
In a landmark achievement, India’s total recovered cases have leaped over the Active caseload by more than one crore today.
The total number of recoveries has touched 1,02,11,342 while the Active Cases in the country stand at 2,08,012 today. The gap between the two has progressively grown to touch 1,00,03,330. The total recovered cases are nearly 50 times the active cases in the country.
With this, India’s Recovery Rate has touched 96.59%.
14,457 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country while the number of new confirmed cases in the last 24 hours is 13,788.
As India’s daily positive cases see a continuous slide, the daily fatalities due to COVID19 in the country have also seen a steady decline. The country has recorded less than 150 fatalities (145) in the last 24 hours after approximately 8 months (7months 23 days).
The following graph shows the daily deaths contribution by different States in last 24 hours. 15 States have contributed 0 deaths, 13 States have contributed between 1 to 5 daily deaths, 4 States have contributed 5 to 10 deaths, 1 State has contributed 10 to 20 Deaths and more than 20 States have contributed 2 Deaths.
71.70% of the new recovered cases are observed from seven States/UTs.
Kerala has reported the highest number of recoveries with 4,408 newly recovered cases in single day. 2,342 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 855 in Karnataka.
76.17% of the new cases are from six States and UTs.
Kerala continues to report the highest number of daily new cases at 5,005. It is followed by Maharashtra and Karnataka with 3,081 and 745 new cases, respectively.
Seven States & UTs have reported 83.45% of the total fatalities happened in the last 24 hours.
Maharashtra has reported 50 deaths. Kerala also saw a fatality count of 21 while West Bengal reported 12 new deaths.