ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 2.13 ଲକ୍ଷକୁ ହ୍ରାସ
ଭାରତରେ ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ହ୍ରାସ ଜାରି, ଗତ 24ଘଣ୍ଟାରେ 15,590 ନୂଆ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ
15 JAN 2021 1:10PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାର ନିମ୍ନଗତି ଜାରି ରହିଛି । ଆଜି ଏହା 2.13 ଲକ୍ଷ (2,13,702)କୁ ହ୍ରାସ ପାଇଛି । ଭାରତରେ ଏବେ ମୋଟ ପଜିଟିଭ୍ ମାମଲାର ମାତ୍ର 2.03% ରହିଛି ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ।
ବିଗତ କେଇ ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା 20 ହଜାରରୁ ତଳେ ରହିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 15,590 ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 15,975 ଜଣ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇ ଘରକୁ ଫେରିଛନ୍ତି ।
ବିଗତ 7ଦିନ ଧରି ଭାରତରେ ପ୍ରତି ଦଶଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ରହିଛି 87। ଏହା ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଅନ୍ୟତମ ସର୍ବନିମ୍ନ । ରୁଷ, ଜର୍ମାନୀ, ବ୍ରାଜିଲ, ଫ୍ରାନ୍ସ, ଇଟାଲି, ଯୁକ୍ତରାଷ୍ଟ୍ର ଆମେରିକା ଏବଂ ବ୍ରିଟେନ ଭଳି ଦେଶ ସହ ତୁଳନା କଲେ ଭାରତର ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଯଥେଷ୍ଟ କମ୍ ।
ଦେଶରେ ମୋଟ 10,162,738ଜଣ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ସୁସ୍ଥ ସଂଖ୍ୟା ଏବଂ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ପାର୍ଥକ୍ୟ ଦ୍ରୁତ ଗତିରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଉଛି ଏବଂ ଏହା 99ଲକ୍ଷକୁ ଅତିକ୍ରମ କରି ଏବେ 99,49,711ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ନୂତନ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଓ ନୂତନ କରୋନା ମାମଲାରୁ ଅଧିକ ହେଉଥିବାରୁ ଦେଶରେ ଆଜି ସୁସ୍ଥତା ହାର 96.62% ରେ ପହଞ୍ଚଛି । ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ81.15% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ । କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 4337 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ସେହିପରି ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ3309 ଜଣ ଏବଂ ଛତିଶଗଡ଼ରେ 970 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଆସିଥିବା ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ77.56% ଆସିଛନ୍ତି 7 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 5490ଜଣ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3579 ଜଣ ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 680 ଜଣ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 191 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 73.30% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 7ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 70 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 19 ଜଣ ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 17 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ବିଗତ 7 ଦିନ ହେଲା ଭାରତରେ ପ୍ରତି ଦଶଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ମାତ୍ର ଗୋଟିଏ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ହେଉଛି । ମୃତ୍ୟୁ ହାର 1.44% ଥିବା ବେଳେ ପ୍ରତି ଦଶଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ମୃତ୍ୟୁ କ୍ଷେତ୍ରରେ ସମଗ୍ର ବିଶ୍ୱରେ ଭାରତରେ ବହୁତ କମ୍ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India's Active Caseload further contracts to 2.13 Lakh
India sustains the trend of low daily cases; 15,590 added in last 24 hours
15 JAN 2021 1:10PM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload continues to manifest a sustained downward movement. It has dropped to 2.13 lakh (2,13,027) today.
India’s present active caseload now consists of just 2.03% of India’s Total Positive Cases.
The daily new cases added to the country’s COVID numbers have been below 20K in the recent days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 15,590. 15,975 cases recovered and discharged in the last 24 hours.
New cases per million population in India in the last seven days are 87. It is one of the lowest in the world. The number is significantly low when compared with countries like Russia, Germany, Brazil, France, Italy, USA and UK.
The total recovered cases stand at 10,162,738. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, has crossed 99 lakh and presently stands at 99,49,711.
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 96.52% today.
81.15% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,337 newly recovered cases. 3,309 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 970 in Chhattisgarh.
77.56% of the new cases are from 7 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,490. It is followed by Maharashtra with 3,579, while West Bengal reported 680 new cases.
191 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Six States/UTs account for 73.30% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (70). Kerala and West Bengal follow with 19 and 17 daily deaths, respectively.
Only 1 new deaths per million population was reported in India in the last seven days. With a Case Fatality Rate of 1.44%, deaths per million population in India are one of the lowest in the world.