হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী এক্তিব কেসকী মশিং অসি মখা তানা লাখ ২.১৩দা হন্থখ্রে
ভারতনা নোঙমদা কেস হন্থনা লাকপগী চৎনবী ঙাক্না চৎলি; হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ১৫,৫৯০ লাকখি
15 JAN 2021 1:10PM by PIB Imphal
ভারতকী এক্তিব কেসকী অপুনবা মশিং অসিনা হন্থরকপগী থৌওং লেপ্তনা চত্থরক্লি। ঙস ফাওবদা, মসিগী অপুনবা মশিং অসি লাখ ২.১৩ (২,১৩,০২৭)দা তাথখ্রে।
ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসকী মশিং অসিনা লৈবাক অসিগী অপুনবা কেসকী মশিংগী শুপ্নগী ২.০৩% খক্তমক ওইরে।
হৌখিবা নুমিৎ খরনি অসিদা, লৈবাক অসিগী কোবিদকী অনাবগী মশিংদা নোঙমদা লাকপা কেস মশিং হাপকৎপা অসি লিশিং ২০দগী তাদুনা লাক্লি। হৌখিবা পুং ২৪দা লাকখিবা অনৌবা কেস মশিং অসি ১৫,৫৯০নি। মান্নবা মতম অসিদা মীওই ১৫,৯৭৫না নাবা ফদুনা দিসচার্জ তৌখি।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা ভারতকী অনৌবা কেস পর মিলিয়ন অসি ৮৭নি। মসি মালেমগী খ্বাইদগী নেম্বগী মনুংদা অমনি। মসিগী মশিং অসি রসিয়া, জর্মনী, ব্রাজিল, ফ্রান্স, ইতালী, য়ু.এস.এ. অমসুং য়ু.কে.গা চাংদম্নবদা য়াম্না মশক থোক্না নেম্লবনি।
নাবা ফরবা অপুনবা মশিং অসি ১০,১৬২,৭৩৮নি। নাবা ফরবা কেস অমসুং এক্তিব কেসকী মশিংগী খেৎনবা অসি লেপ্তনা হেনগৎলক্লি অমসুং মসিগী মশিং অসিনা লাখ ৯৯ হেন্দুনা হৌজিক-হৌজিক ৯৯,৪৯,৭১১ ওইরি।
অনৌবা নাবা ফবগী মশিংনা অনৌবা কেস্তগীসু হেন্দুনা নাবা ফবগী চাং অসি ঙসিগী মনুংদা ৯৬.৫২% ওইরি।
অনৌবা নাবা ফবশিংগী ৮১.১৫%গী শরুক্তি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগীনি।
কেরলানা অনৌবা নাবা ফবা ৪,৩৩৭ লাকপগা লোয়ননা নোঙমদা নাবা ফবগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি। হৌখিবা পুং ২৪দা মহারাস্ত্রাদগী মীওই ৩,৩০৯না নাবা ফখি অমসুং ছতিসগরনা ৯৭০ ওইদুনা মতুং ইনখি।
অনৌবা কেসকী ৭৭.৫৬% অসিদি রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ৭তগী লাকপনি।
কেরলানা নোঙমদা অনৌবা কেস ৫,৪৯০ লাক্তুনা খ্বাইদগী য়াম্বা অনৌবা কেস লাকপা রাজ্য ওইরি। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রানা ৩,৫৭৯ লাক্তুনা মতুং ইন্নরি অমসুং নোংচুপ-বেঙ্গোলদগী অনৌবা কেস ৬৮০ লাকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৯১ লৈখিদে।
অনৌবা লৈখিদবগী ৭৩.৩০%গী সগরুক্তি রাজ্য/য়ু.তি. ৬তগী লাকখি। মহারাস্ত্রাদা খ্বাইদগী য়াম্বা ওইনা মীওই ৭০ লৈখিদে। কেরলা অমসুং নোংচুপ-বেঙ্গোলনা মথংশিৎনা ১৯ অমসুং ১৭ লাক্তুনা মতুং ইনখি।
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা ভারত্তা শুপ্নগী দেথ পর মিলিয়ন পোপ্যুলেসন অসি ওইখি। কেস ফেতেলিতী রেৎ ১.৪৪% ওইদুনা, ভারতনা মালেমগী মনুংদা দেথ পর মিলিয়ন পোপ্যুলেসন খ্বাইদগী নেম্বা লৈবাক ওইরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India's Active Caseload further contracts to 2.13 Lakh
India sustains the trend of low daily cases; 15,590 added in last 24 hours
15 JAN 2021 1:10PM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload continues to manifest a sustained downward movement. It has dropped to 2.13 lakh (2,13,027) today.
India’s present active caseload now consists of just 2.03% of India’s Total Positive Cases.
The daily new cases added to the country’s COVID numbers have been below 20K in the recent days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 15,590. 15,975 cases recovered and discharged in the last 24 hours.
New cases per million population in India in the last seven days are 87. It is one of the lowest in the world. The number is significantly low when compared with countries like Russia, Germany, Brazil, France, Italy, USA and UK.
The total recovered cases stand at 10,162,738. The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, has crossed 99 lakh and presently stands at 99,49,711.
The difference in New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 96.52% today.
81.15% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,337 newly recovered cases. 3,309 people recovered in Maharashtra in the past 24 hours followed by 970 in Chhattisgarh.
77.56% of the new cases are from 7 States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 5,490. It is followed by Maharashtra with 3,579, while West Bengal reported 680 new cases.
191 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Six States/UTs account for 73.30% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (70). Kerala and West Bengal follow with 19 and 17 daily deaths, respectively.
Only 1 new deaths per million population was reported in India in the last seven days. With a Case Fatality Rate of 1.44%, deaths per million population in India are one of the lowest in the world.