ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବିଗତ 7 ଦିନ ଧରି ଭାରତରେ ଦୈନିକ 20 ହଜାରରୁ କମ୍ କରୋନା ମାମଲା ଆସୁଛି
ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁସଂଖ୍ୟାରେ ହ୍ରାସ: ବିଗତ 20 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ ୩ଶହରୁ କମ୍ ମୃତ୍ୟୁ ହେଉଛି
ଜାତୀୟ ମୃତ୍ୟୁହାରଠାରୁ 22 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ କମ୍ ମୃତ୍ୟୁହାର ରହିଛି
ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ପର୍ଯ୍ୟାୟରେ 1.65 କୋଟି ଡୋଜ୍ କୋଭିସିଲ୍ଡ ଓ କୋଭାକ୍ସିନ୍ ଟିକା ସଂଗ୍ରହ କରି ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ ପଠାଯାଇଛି
14 JAN 2021 10:44AM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମାମଲାରେ ହ୍ରାସ ଜାରି ରହିଛି । ବିଗତ 7 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ 20 ହଜାରରୁ କମ୍ ମାମଲା ଆସୁଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଭାରତରେ ମାତ୍ର 16ହଜାର 946ଜଣ କୋଭିଡରେ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଥିବା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହି ଅବଧିରେ ଭାରତରେ17 ହଜାର 652 ଜଣ କରୋନାରୁ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଥିବାରୁ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରେ ସିଧାସଳଖ 904 ହ୍ରାସ ହୋଇଛି ।
ଭାରତରେ ଦୈନିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ସଂଖ୍ୟା ମଧ୍ୟ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ବିଗତ 20 ଦିନ ଧରି ଦୈନିକ 3ଶହରୁ କମ୍ ମୃତ୍ୟୁ ହେଉଛି ।
ଆଜି ଭାରତରେ ମୃତ୍ୟୁହାର ରହିଛି 1.44% । ଜାତୀୟ ମୃତ୍ୟୁହାର ତୁଳନାରେ 22 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ମୃତ୍ୟୁହାର କମ୍ ରହିଛି ।
ଦେଶରେ ଏବେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାର ସଂଖ୍ୟା ରହିଛି 2,13,603 । ମୋଟ କରୋନା ମାମଲା ତୁଳନାରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 2.03% ହ୍ରାସ ପାଇଛି ।
25 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା 5 ହଜାରରୁ କମ୍ ରହିଛି ।
ଆଜି ଭାରତରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା 10,146,763 ରହିଛି । ସୁସ୍ଥତା ହାର ମଧ୍ୟ 96.52% କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ନୂଆ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ମଧ୍ୟରୁ 82.67% କେବଳ 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛନ୍ତି । କେରଳରେ ଗୋଟିଏ ଦିନରେ ସର୍ବାଧିକ 5258 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3009 ଏବଂ ଛତିଶଗଡ଼ରେ 930ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ମଧ୍ୟରୁ 76.45% ଆସିଛନ୍ତି 10 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ 6000ଜଣ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଛଛନ୍ତି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 3556 ଏବଂ କର୍ଣ୍ଣାଟକରେ 746 ଜଣ ସଂକ୍ରମିତ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 198ଜଣଙ୍କ କରୋନାରେ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 75.76% ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି 6ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ ସର୍ବାଧିକ 70 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ କେରଳରେ 26 ଜଣ ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 18 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
2021 ଜାନୁଆରୀ 16 ତାରିଖରୁ ବ୍ୟାପକ କୋଭିଡ-19 ଟିକାକରଣ ନିମନ୍ତେ ଦେଶ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଛି । ସଂଗ୍ରହ କରାଯାଇଥିବା ମୋଟ 1.65 କୋଟି ଡୋଜ୍ କୋଭିସିଲ୍ଡ ଓ କୋଭାକ୍ସିନ କୋଭିଡ-19 ଟିକାକୁ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ କର୍ମୀଙ୍କ ଡାଟାବେସ୍ ଅନୁଯାୟୀ ସମସ୍ତ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳକୁ ବାଣ୍ଟି ଦିଆଯାଇଛି । ତେଣୁ କୌଣସି ରାଜ୍ୟକୁ ଟିକା ବଣ୍ଟନରେ ପାତରଅନ୍ତର ହେବାର ପ୍ରଶ୍ନ ଉଠୁନାହିଁ । ଏହା ଟିକା ଡୋଜ୍ ବଣ୍ଟନର ପ୍ରାରମ୍ଭିକ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ପରବର୍ତ୍ତୀ ସପ୍ତାହ ଗୁଡ଼ିକରେ ଏହା ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ । ତେଣୁ ଟିକା ଡୋଜ୍ ବଣ୍ଟନରେ ଅଭାବ ରହିବ ବୋଲି କୁହାଯିବା ସମ୍ପୂର୍ଣ୍ଣ ଅବାସ୍ତବ ।
ରାଜ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ 10 ପ୍ରତିଶତ ଟିକା ଡୋଜ୍ ସଂରକ୍ଷଣ/ନଷ୍ଟକୁ ଦୃଷ୍ଟିରେ ରଖି ଦୈନିକ ଶତ ପ୍ରତିଶତ ଟିକାକରଣ ପାଇଁ କୁହାଯାଇଛି । ତେଣୁ କୌଣସି କ୍ଷେତ୍ରରେ ରାଜ୍ୟ ଗୁଡ଼ିକରେ ଦୈନିକ ଟିକାକରଣ କେନ୍ଦ୍ରରେ ସମସ୍ୟା ଉପୁଜିବ ନାହିଁ । ଟିକାକରଣ କେନ୍ଦ୍ରର ସଂଖ୍ୟା ବୃଦ୍ଧି କରିବାକୁ ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକୁ କୁହାଯାଇଛି, ଯଦ୍ୱାରାକି ଏହା ଦୈନିକ ଚାଲୁ ରହିପାରିବ ଏବଂ ଟିକାକରଣ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ଆଗେଇ ନେଇ ହେବ ।

Ministry of Health and Family Welfare
India reports less than 20,000 Daily New Cases since past 7 days
Steady decline in number of deaths; Daily Fatalities below 300 for the last 20 days
22 States/UTs have cases Fatality Rate less than the National Average
Initial procurement amount of 1.65 crore doses of Covishield and Covaxin vaccines allocated to all States/UTs
14 JAN 2021 10:44AM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s daily new cases continues. India has recorded less than 20,000 daily new cases since the last 7 days.
In the last 24 hours, only 16,946 persons were found to be infected with COVID in India. In the same period, India also registered 17,652 new recoveries ensuring a net decline of 904 cases in the Active Caseload.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Less than 300 daily deaths have been registered for the last 20 days.
India’s Case Fatality Rate stands at 1.44% today. 22 States/UTs have cases Fatality Rate less than the National Average.
The active caseload of the country stands at 2,13,603. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.03%.
25 States/UTs have less than 5,000 Active Cases.
India’s Total Recoveries stand at 10,146,763 today. The Recovery Rate has also increased to 96.52%.
82.67% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,158 newly recovered cases. 3,009 people recovered in Maharashtrain the past 24 hours followed by 930 inChhattisgarh.
76.45% of the new cases are from Seven States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,004. It is followed by Maharashtra and Karnataka with 3,556 and 746 new cases, respectively.
198 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Six States/UTs account for 75.76% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (70). Kerala and West Bengal follow with 26 and 18 daily deaths, respectively.
The country is geared up for the massive COVID-19 vaccination drive beginning from 16th January 2021.
The full initial procurement amount of 1.65 crore doses of Covishield and Covaxin vaccines against Covid-19 have been allocated to all States/UTs in the proportion of Health Care Workers database. Therefore, there is no question of discrimination against any State in allocation of vaccination doses. This is the initial lot of supply of vaccine doses and would be continuously replenished in the weeks to come. Therefore, any apprehension being expressed on account of deficient supply is totally baseless and unfounded.
States have been advised to organize vaccination sessions taking into account 10% reserve/wastage doses and average of 100 vaccinations per session per day. Therefore, any undue haste on the parts of the States to organize unreasonable numbers of vaccination per site per day is not advised.
The States and UTs have also been advised to increase the number of vaccination session sites that would be operational every day in a progressive manner as the vaccination process stabilizes and moves forward.