হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা নুমিৎ ৭নিদা ইন্দিয়াগী নুমিৎ খুদিংগী লাকপা কেস ২০,০০০গী মখাদা লৈবগী রিপোর্ত লাক্লি
অশিবগী মশিং চাং নাইনা হন্থরক্লি; হৌখিবা নুমিৎ ২০নি অসিদা নুংতিগী ওইবা শিবা অসি ৩০০গী মখাদা লৈরি
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ২২ শিবগী কেস অসিনা লৈবাক্কী ওইবা চাংচৎতগী তানা লৈরি
অহানবা ওইনা লুপা করোর ১.৬৫কী ওইগদবা কোবিদশিল্দ অমসুং কোবাসিন ভেক্সিন লৈশিন্দুনা স্তেত/য়ু.তি.শিং পুম্বদা য়েন্থোকখ্রে
14 JAN 2021 10:44AM by PIB Imphal
হৌজিক চৎথরিবা মওং অসিদা ইন্দিয়াগী নুংতিগী ওইবা অনৌবা কেসশিং হন্থরকপা লেপ্পা লৈতনা চৎথরি। ইন্দিয়াদা হৌখিবা নুমিৎ ৭নি অসিদা নুংতিগী লাকপা অনৌবা কেসশিং ২০,০০০গী মখাদা লৈবগী রেকোর্দ লৈরি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা, মীওই ১৬,৯৪৬ খক ইন্দিয়াদা কোবিদনা নাবা থেংনখি। হায়রিবা মতম অসিমক্তদা ইন্দিয়াদা নৌনা অনাবা ফগৎলকপা ১৭,৬৫২ রেজিস্তর তৌদুনা এক্তিব কেসলোদ ৯০ কেসতা হন্থদুনা লৈরি।
ইন্দিয়া মনুংদা নুংতিগী শিবা অসি লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লি। হৌখিবা নুমিৎ ২০নি অসিদা নুংতিগী শিবা ৩০০গী মখাদা লৈবগী রেজিস্তর তৌরি।
ইন্দিয়াদা ঙসি অশিবগী চাং অসি ১.৩৩%দা লৈরি।
লৈবাক অসিদা এক্তিব কেসলোদ ২,১৩,৬০৩তা লৈরি। অপুনবা পোজিতিব কেসশিংদা এক্তিব কেস অসি মখা তানা ২.০৩%দা হন্থরি।
স্তেত/য়ু.তি. ২৫দা এক্তিব কেস ৫,০০০গী মখাদা লৈরি।
ইন্দিয়াগী অপুনবা অনাবা ফগৎলকপা অসি ঙসি ১০,১৪৬,৭৬৩ ওইরি। অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৬.৫২% দা হেনগৎলক্লি।
অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা ৮২.৬৭% স্তেত/য়ু.তি. ১০দা পুন্না উরি।
কেরলানা নোংমদা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা ৫,১৫৬ রিপোর্ত ফংদুনা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা মহারাশ্৬না মীওই ৩,০০৯ অনাবা ফগৎলি অমসুং ছত্তিসগরদা ৯৩০ ওইদুনা মতুং ইন্নরি।
৭৬.৪৫% অনৌবা কেসশিং স্তেত অমসুং য়ু.তি. তরেৎতা লৈরি।
কেরলানা নুংতিগী লাকপা অনৌবা কেস ৬,০০৪গী রিপোর্ত লৈরি। মসিদা মহারাস্ত্র অমসুং কর্নাতকানা ৩,৫৫৬ অমসুং ৭৪৬ অনৌবা কেস মথংশিৎনা মতুং ইল্লি।
হৌখিবা পুং ২৪ অসিগী মনুংদা শিবগী রিপোর্ত কেস ১৯৮ লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি. তরুক্তা অনৌবা শিবা ৭৫.৭৬% লৈরি। মহারাস্ত্রদা অশি-অনা খ্বায়দগী য়াম্না উবা ফংলি (৭০)। কেরলা অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গালদা ২৬ অমসুং ১৮ মথংশিৎনা মতুং ইল্লি।
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন্নেসন ২০২১গী জানুৱারীগী ১৬তগী পাক শন্না দ্রাইব হৌনবা শেম-শাদুনা লৈরে।
মপুং ফানা অহানবা ওইনা হকশেলগী চেকশিন থৌরাং লৌরিবশিংগীদমক লুপা করোর ১.৬৫কী ওইগদবা কোবিদ-১৯গীদমক কোবিদশিল্দ অমসুং কোবাসিন ভেক্সিন লৈশিন্দুনা স্তেত/য়ু.তি.শিং পুম্বদা য়েন্থোকখ্রে। মরম অদুনা ভেক্সিন্নেসন অসিগীদমক স্তেতশিং অসিদা খেন্নবা অমত্তা লৈত্রে। মসি ভেক্সিন দোজেস অসি য়েনবা অহানবনি অমসুং লাক্লিবা চয়োলশি অসিদা মখা তানা ফংহনগনি। মরম অদুনা য়েল্লিবা অসিগী অৱাৎপগী নুঙাইতবা অমত্তা লৈরোই।
স্তেতশিংদা ভেক্সিন্নেসন সেসন অসি ১০% অমদি খাক্তুনা থম্বা/মাংখিবা য়েংলগা চাংদা ১০০ ভেক্সিন্নেসন নোংমদা পীনবা হায়রি। মরম অদুনা স্তেতকী মফমশিংদা মরম চাদনা ভেক্সিন্নেসন পীদনবা পাউতাক পীরি।
স্তেত অমসুং য়ু.তি. শিংদা সেসনগী মফমশিংদা ভেক্সিন্নেসন মশিং হেনগৎহন্দুনা ভেক্সিন্নেসন পীবগী থৌওং অসি হেন্না থুনা য়াংশিন্নবা পাউতাক পীরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India reports less than 20,000 Daily New Cases since past 7 days
Steady decline in number of deaths; Daily Fatalities below 300 for the last 20 days
22 States/UTs have cases Fatality Rate less than the National Average
Initial procurement amount of 1.65 crore doses of Covishield and Covaxin vaccines allocated to all States/UTs
14 JAN 2021 10:44AM by PIB Delhi
The ongoing trend of contraction of India’s daily new cases continues. India has recorded less than 20,000 daily new cases since the last 7 days.
In the last 24 hours, only 16,946 persons were found to be infected with COVID in India. In the same period, India also registered 17,652 new recoveries ensuring a net decline of 904 cases in the Active Caseload.
Daily deaths in India are on a sustained decline. Less than 300 daily deaths have been registered for the last 20 days.
India’s Case Fatality Rate stands at 1.44% today. 22 States/UTs have cases Fatality Rate less than the National Average.
The active caseload of the country stands at 2,13,603. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 2.03%.
25 States/UTs have less than 5,000 Active Cases.
India’s Total Recoveries stand at 10,146,763 today. The Recovery Rate has also increased to 96.52%.
82.67% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 5,158 newly recovered cases. 3,009 people recovered in Maharashtrain the past 24 hours followed by 930 inChhattisgarh.
76.45% of the new cases are from Seven States and UTs.
Kerala continues to report the highest daily new cases at 6,004. It is followed by Maharashtra and Karnataka with 3,556 and 746 new cases, respectively.
198 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Six States/UTs account for 75.76% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (70). Kerala and West Bengal follow with 26 and 18 daily deaths, respectively.
The country is geared up for the massive COVID-19 vaccination drive beginning from 16th January 2021.
The full initial procurement amount of 1.65 crore doses of Covishield and Covaxin vaccines against Covid-19 have been allocated to all States/UTs in the proportion of Health Care Workers database. Therefore, there is no question of discrimination against any State in allocation of vaccination doses. This is the initial lot of supply of vaccine doses and would be continuously replenished in the weeks to come. Therefore, any apprehension being expressed on account of deficient supply is totally baseless and unfounded.
States have been advised to organize vaccination sessions taking into account 10% reserve/wastage doses and average of 100 vaccinations per session per day. Therefore, any undue haste on the parts of the States to organize unreasonable numbers of vaccination per site per day is not advised.
The States and UTs have also been advised to increase the number of vaccination session sites that would be operational every day in a progressive manner as the vaccination process stabilizes and moves forward.