থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন মিনিস্তর দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি কোরোনানা ইন্দিয়া অসি মশাগী হৌরকফমদা অমুক হল্লক্লে
শাধগুরুগা লোয়ননা আই.আই.পি.এ.গী সেসন অমদা মিনিস্তরনা হায় মদুদি, মীচম প্রাজাদা ইজ ওফ লিবিং পীবনা অসিনা অফবা লৈঙাক অমা ওইবদা অমত্তা ঙাইরবা পান্দম্নি
09 JAN 2021 3:20PM by PIB Imphal
দিবলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্ত রিজন (দি.ও.এন.ই.আর.) এম.ও.এস. পি.এম.ও., পর্সোন্নেল, পব্লিক গ্রীভেন্স, পেন্সনস, এতোমিক ইনর্জি অমসুং স্পেসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত (ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ) দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা ঙসি হায়খ্রে মদুদি কোরোনা অসিনা ঐখোয়বু ইন্দিয়গী থায়নগী হৌরকফমদা হলকপা ঙমখ্রে অমসুং চৎনরম্বা মওং হায়বদি খুৎ্ হাম্বা অমসুং নামস্তে অসি হকচাং ফনবগী ওইনা চৎনবি ওইরক্লি। মহাক্না হায় মদুদি কোবিদ অসিনা লৈবাক অসিগী ওইনা হকচাং ফনা থম্বা অসি মরু ওইনা লৌনরক্লে মালেম অসিদা মীয়াম পুনবদা থাপ্না লৈনবা, লু-নানবা, য়োগা, আয়ুরভেদা অমসুং মহৌশাগী ওইবা হিদাকশিং অসিনচিংবা অসি মীয়াম্না খঙনরক্লে। হৌজিক্তি মখোয়না মমাংঙৈদা খল্লম্বা অদুদগী হেন্না হৌজিক্না হেন্না থাজনরে অমসুং য়োগা, আয়ুরভেদা অসি নৌনা পাম্নরক্লি। মহাক্না সেসম অমদা সাধগুরুগী মতাংদা ৱা ঙাংখি মদুদি , “ইন্নর ইঞ্জিনিয়রিং-তেক্নোলোজি ফোর ৱেল বিয়িং” অসি ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসন (আই.আই.পি.এ.)।
মরুওইনা লোকদাউন্দগী মনুংদা, দাঃ জিতেন্দ্রনা খঙখি মদুদি, মী অয়াম্বনা য়োগাদা ওন্থখিবা অসি মখোয়গী মশা ফবা খক্তা নত্তনা নাইতোম লৈবা অমসুং ৱাখল চরাংনবা অসিশু ফহন্নবা ওইখি। মহাক্না হায় মদুদি, কোবিদ অসি লোইখ্রবা মতুং ভাইরস অসিনা মুৎখ্রবা মতুংদা কনাগুম্বা লোকদাউন্দ অসিদা য়োগা হৈনহৌবা মীওইশিংনা মখোয়গী তুংগী পুন্সিদা অশুম চৎথদুনা মখোয়গী পুন্সিদা নুঙাই য়াইফবা হায়বা অদু ওইরগনি।
দাঃ জিতেন্দ্র সিংহনা হায় মদুদি অফবা সরকার অমা পুরক্নবগী পান্দম অসি মীচমগী পুন্সিদা নুঙাইবা অমা পুরকপা অসিনি অমসুং মহাক্না সাধগুরুবু য়াম্না কন্না য়ানিংবা ফোংদোক্তুনা হরাওবা নুঙাইবা লৈঙাক অমনা পুন্সিদা নুঙাইবা অমা পুরক্কনি।
সাধগুরুনা মহাক্কী ৱা ঙাংবদা হায় মদুদি ইন্দিয়া অসি অকক্নবা থাজবা অমা লৈতবা লম অমনি। মসিনা কৈদৌনুংদা মায়থিবা অমা পীবগী চৎনবী লৈতে অদুবু মতম খুদিংদা থিজিনবগী ওইনা লৈবা লৈবাক অমনি অমসুং মসি মতম খুদিংদা লৈনবা হোৎনগদবনি।
সাধগুরুনা হায় মদুদি কোরোনা ভাইরস অসি ঐখোয়দা ইশানা ইশাবু চেকশিঞ্জনবগী মতম অমা পীরি অমসুং মসিদা পীরিবা পারা অসি লুচিংবা অমনা মীচম প্রজাগা লৈনরিবা মরী অসি তম্বিরি।
এলহাবাদ হায় কোর্তকী জস্তিস্ত এম.এন. ভান্দারি, আই.আই.পি.এ.গী ভাইস প্রসিদেন্ত শ্রী শেখার দত্ত, আই.আই.পি.এ.গী দাইরেক্তর শ্রী এস.এন. ত্রীপাথি, সুরাভি পান্দে, আমিতাভ রঞ্জন, নবলজিৎ কাপুর অমসুং অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং অমসুং আই.আই.পি.এ.গী ফেকল্তিনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।

Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Union Minister Dr Jitendra Singh said Corona took India back to its original ethos
At an IIPA session with Sadhguru, the Minister said, ease of living for common man is the ultimate aim of Good Governance
09 JAN 2021 3:20PM by PIB Delhi
Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space Dr Jitendra Singh today said that Corona has enabled us to go back to our original Indian ethos and practices like hand wash and Namaste have come into vogue with greater vigour. He said, Covid has awakened us all on the importance of healthcare as a national priority and also made the world aware of the virtues of social distancing hygiene, cleanliness, yoga, Ayurveda and traditional medicine, etc. Now they have come to trust this much more than earlier on and there is a renewed interest in yoga, Ayurveda etc. which have always been thrust areas for PM Narendra Modi. He was addressing a session with Sadhguru on “Inner Engineering-Technologies for Well Being” at the Indian Institute of Public Administration (IIPA).
During the lockdown period particularly, Dr Jitendra Singh observed, many people resorted to Yoga not only to seek a betterment in their immunity status, but also to get over the pangs of loneliness and anxiety. He said, one of the fall-outs of the post-COVID era would be that even after the Corona virus is gone, those who have become habitual of Yoga during the lockdown period, will most likely continue to practise it for the rest of their lives, thus turning it into a lifetime blessing.
Dr Jitendra Singh said that the ultimate aim of Good Governance is to bring ease of living for the common citizen and strongly supported Sadhguru for saying that happy and joyful administrators will spread happiness in every sphere of life.
Sadhguru in his address said that India had always been a land of seekers with no rigid belief system. It never had a culture of conquest, but it was always a land of enquiry and added that we must maintain this ethos for our Republic to thrive on.
Sadhgurusaid that Corona virus demands a conscious responsible behaviour and this teaching is all the more relevant for leaders and administrators for delivering greater good to common man.
Justice M.N.Bhandari of Allahabad High Court, Vice President of IIPA Shri ShekharDutt, Director, IIPA, Shri S.N.Tripathi,Surabhi Pandey, Amitabh Ranjan, Navaljit Kapoorand other senior officials and faculty of IIPA took part in the event.