প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
জনুৱারি ৭তা ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরগী নিউ রেৱারি-নিউ মাদার সেক্সন প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা কৎথোক্কনি
প্রধান মন্ত্রীনা ইলেকত্রিক ত্রেক্সন্না চিংবা কিলোমিতর ১.৫ শাংবা মালেমদা অহানবা দবল স্তেক লোং হোল কন্তেন্নর ত্রেন লমথাগনি
05 JAN 2021 3:51PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা জনুৱারি ৭, ২০২১গী অয়ুক পুং ১১ তাবদা ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরগী কিলোমিতর ৩৬ শাংবা নিউ রেৱারি-নিউ মাদার সেক্সন মীয়ামদা কৎথোক্কনিথৌরম অদুদা প্রধা মন্ত্রীনা নিউ অতেলিদগী নিউ কিষানগর ফাওবা চেনগদবা ইলেকত্রিক ত্রেক্সন্না চিংবা কিলোমিতর ১.৫ শাংবা মালেমদা অহানবা দবল স্তেক লোং হোল কন্তেন্নর ত্রেনসু লমথাগনি। রাজস্থান অমসুং হরিয়াগী রাজ্যপালশিং অমসুং চীফ মিনিস্তরশিংগা লোয়ন্না য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালসু থৌরম অদুদা শরুক য়াগনি।
ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরগী নিউ রেৱারি-নিউ মাদার সেক্সন
ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরগী নিউ রেৱারি-নিউ মাদার সেক্সন অসি হরিয়ানা(মহেন্দ্রগর অমসুং রেৱারি জিলাশিংদা কিলোমিতর ৭৯ রোম)অমসুং রাজস্থান(জয়পুর,অজমর, সিকার, নাগৌর অমসুং অলৱার জিলাশিংদা কিলোমিতর ২২৭ রোম)দা লৈরি। কোরিদোর অসিদা নৌনা শাবা দি.এফ.সি স্তেসন ৯ লৈরি, মসিনা স্তেসন ৬ হায়বদি নিউ দাব্লা, নিউ বাগেগা, নিউ মাধোপুর, নিউ পাচার মালিকপুর, নিউ সাকুন অমসুং নিউ কিষানগর ফাওদুনা চৎলি অমসুং অতোপ্পা নিউ রেৱারি, নিউ অতেলি অমসুং নিউ ফুলেরা অসি জঙ্কসন স্তেসনশিংনি।
পরিং অসি হাংদোকপদগী রাজস্থান অমসুং হরিয়ানগী রেৱারি, মানেসার, নারনৌল, ফুলেরা অমসুং কিষানগরদা লৈরিবা তোঙান-তোঙানবা ইন্দস্ত্রিশিং কান্নবা ফংলগনি অমসুং কাথুৱাসতা লৈবা কোনকোরগী কন্তেন্নর দিপোতশিং ফজনা শীজিন্নবা ঙমহল্লগনি। মসিগী সেক্সন অসিনা গুজরাতকী কান্দলা, বিপাবাপ, মুনধারা অমসুং দাহেজদা লৈবা নোংচুপ থংবা হিথাংফমশিং শম্নহল্লগনি।
সেক্সন অসি হাংদোকপদগী, ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোর অমসুং ইস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোর অনিগী মরক্তা শম্নহল্লগনি। দিশেম্বর ২৯,২০২০দা প্রধান মন্ত্রীনা মীয়ামদা ইস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরগী কিলোমিতর ৩৫১ শাংবা নিউ বাওপুর-নিউ খুরজা সেক্সন শঙ্গাখ্রবনি।
দবল স্তেক লোং হোল কন্তেন্নর ত্রেন ওপরেসন
দবল স্তেক লোং হোল কন্তেন্নর ত্রেন ওপরেসন্না তন ২৫গী একজেল লোদ হেনগৎহনগনি। মসি দি.এফ.সি.সি.আই.এলগীদমক আর.দি.এস.ওগী ৱাগোন দিপার্তমেন্তনা পুথোকপনি। বি.এল.সি.এস-এ অমসুং বি.এল.সি.এস-বি ৱাগোন প্রোতোতাইপশিং চাংয়েং ওইনা চেনখ্রে। ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রেদ কোরিদোরগী লোং-হোল দবল স্তেক কন্তেন্নর ত্রেনগী ৱাগোনশিং অসি হৌজিক চেল্লিবা ভারত রেলৱেজগী কন্তেন্নর য়ুনিতশিংগা চাংদম্নবদা শরুক মরি হেন্না পুবা ঙম্মী।
হৌজিক ভারত রেলৱেজগী ত্রেকশিংদা পুং অমদা কিলোমিতর ৭৫ য়াংনা চেল্লিবা অসিগা চাংদম্নবদা দি.এফ.সি.সি.আই.এলনা ফ্রেদ ত্রেনশিং পুং ১দা কিলোমিতর ১০০ য়াংনা চেনগনি। হৌজিক ভারত রেলৱেজগী ফ্রেদ ত্রেনশিংগী অয়াংবা পুং ১দা কিলোমিতর ২৬ লৈরিবা অসি দি.এফ.সিদা পুং ১দা কিলোমিতর ৭০দা হেনগৎহল্লগনি।

Prime Minister's Office
PM to dedicate Rewari - Madar section of Western Dedicated Freight Corridor to the Nation on 7 January
PM to also flag off world’s first Double Stack Long Haul 1.5 Km long Container Train hauled by electric traction
05 JAN 2021 3:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will dedicate to the nation the 306 Km Rewari - Madar Section of the Western Dedicated Freight Corridor (WDFC) on 7th January 2021 at 11 AM via video conferencing. Prime Minister will also flag off the world's first Double Stack Long Haul 1.5 Km long Container Train hauled by electric traction from New Ateli -New Kishangarh during the event. Governors and Chief Ministers of Rajasthan and Haryana along with Union Minister Shri Piyush Goyal will also be present at the occasion.
Rewari - Madar Section of WDFC
The Rewari - Madar section of the Western Dedicated Freight Corridor is situated in Haryana (approx. 79 Km, in Mahendragarh and Rewari districts) and Rajasthan (approx. 227 Km, in Jaipur, Ajmer, Sikar, Nagaur and Alwar districts). It consists of nine newly built DFC stations in which six are crossing stations viz. New Dabla, New Bhagega, New Sri Madhopur, New Pachar Malikpur, New Sakun and New Kishangarh while the other three in Rewari, New Ateli and New Phulera are junction stations.
The opening of this stretch will benefit various industries in Rewari – Manesar, Narnaul, Phulera and Kishangarh areas of Rajasthan & Haryana and will also enable better usage of the container depot of CONCOR at Kathuwas. This section will also ensure seamless connectivity with the western ports of Kandla, Pipavav, Mundhra, and Dahej situated in Gujarat.
With the inauguration of this section, seamless connectivity between the WDFC and EDFC will be achieved. Earlier the 351-km New Bhaupur- New Khurja section of the EDFC was dedicated to the nation by the Prime Minister on 29th December 2020.
Double Stack Long Haul Container Train Operation
Double Stack Long Haul Container Train Operation will have an enhanced axle load of 25 tons. It has been designed for DFCCIL by RDSO’s wagon department. Trial runs of BLCS-A and BLCS-B wagon prototypes have been completed. The design will maximize capacity utilization and uniform distributed and point loading. These wagons on a long-haul double stack container train on the WDFC can carry four times in terms of container units compared to the current traffic on Indian Railways.
DFCCIL will run freight trains at the maximum speed of 100 km/per hour as against the current maximum speed of 75 kmph on Indian Railway tracks whereas the average speed of freight trains will also be increased from existing speed of 26 kmph on Indian Railways lines to 70 kmph on DFC.