হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসলোদ লেপ্পা লৈতনা হাইথরক্লি; লাখ ২.৫কী মখাদা তাখ্রে
নুমিৎ খুদিংগী অনাবা ফগৎলকপা অসিনা হৌখিবা নুমিৎ ৩৭নি অসিদা অনৌবা কেস্তগী লেপ্পা লৈতনা হেনগৎতুনা চৎলি
03 JAN 2021 9:55AM by PIB Imphal
ইন্দিয়াগী এক্তিব কেসকী পরীং অসি লেপ্পা লৈতনা মখাদা লুপথরক্লি। অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি ঙসি লাখ ২.৫ (২,৪৭,২২০)দা লৈরি।
মসিনা অনৌবা কেসশিং অসিদগী অনাবা ফগৎলকপা অসিনা হেনগৎলকপা য়াবগী ওইথোকপা লৈরিবনি অমসুং নুতিগী ওইনা অশিবগী চাং অসি হন্থরক্তুনা অপুনবা এক্তিব কেসলোদ হন্থরি। ইন্দিয়াগী হৌজিক ওইরিবা এক্তিব কেসলোদ অসিদা অপুনবা পোজিতিব কেসশিং ২.৩৯% য়াওরি। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপা ২০,৯২৩ অসিনা অপুনবা এক্তিব কেস ২,৯৬৩দা হায়থরকপগী মরম ওইরি।
স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ২৯ অসিদা এক্তিব কেস ১০,০০০গী মখাদা লৈরি
নুমিৎ ৩৭নি অসিগী মনুংদা লৈবাক অসিদা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা অনাবা ফগৎলকপগী পাউদম অসিনা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস রেজিস্তর তৌবদগী হেল্লি। পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অনৌবা কেস লাকপগী মশিং অসি ১৬,১৭৭নি। মসিদা কেস ২০,৯২৩ অনাবা ফগৎলক্লি অমসুং মতম অদুদা ময়ুমগীদমক হনখি।
অনাবা মশিং হেনগৎলকপা অসিনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ঙসি ৯৬.১৬%নি।
অনাবা অনৌবা ফগৎলকপা কেস ৭৮.১০% অমদি স্তেতশিং/য়ু.তি.শিং ১০ দা চগুংননা উবা ফংলি।
কেরলানা নৌনা অনাবা ফগৎলকপা কেস ৪,৯৮৫ কা লোয়ননা নোংম খক্তদা অনাবা ফগৎলকপা খ্বায়দগী য়াম্বা ওইরি। মহারাস্ত্রাদা মীওই ২,১১০ অনাবা ফগৎলক্লি ছত্তিসগরদা ১,৯৬৩ ওইদুনা মতুং ইল্লি।
স্তেত অমসুং য়ু.তি. ১০দা অনৌবা কেস ৮১.৮১% উবা ফংলি।
কেরলানা নুমিৎ খুদিংগী লাকপা অনৌবা কেস ৫,৩২৮ ওইদুনা খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি। মসিগী মতুংদা মহারাস্ত্রানা অনৌবা কেস ৩,২১৮ ওইরি। ছত্তিসগরনা অনৌবা কেস ১,১৪৭কী পাউদম লৈরি।
পুং ২৪ অসিগী মনুংদা অশিবগী পাউদম কেস ২১৭ লৈরি।
স্তেত/য়ু.তি. ১০ অসিদা অনৌবা অশিবা ৬৯.৫৯% লৈরি। মহারাস্ত্রানা খ্বায়দগী য়াম্না অশিবা ওইরি (৫১)। ৱেস্ত বেঙ্গাল অমসুং কেরলানা ২৮ অমসুং ২১ মথংশিৎনা অশিবা লৈরি।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Sustained decline of Active Caseload continues; drops below 2.5 Lakh
Daily Recoveries outnumber daily New Cases continuously for last 37 days
03 JAN 2021 9:55AM by PIB Delhi
India’s trajectory of active cases continues to follow a steadily dipping path. The total Active Caseload has dropped below 2.5 lakh (2,47,220) today.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases and low number of fatalities per day which have ensured a total net reduction of the Active Caseload. India’s present active caseload consists of just 2.39% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries of 20,923 in the last 24 hours have led to a net decline of 2,963 in the Total Active cases.
29 States/UTs have less than 10,000 Active cases.
The daily new recoveries recorded in the country have been more than the daily cases registered since the last 37 days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 18,177. While, 20,923 cases recovered and discharged during the same duration.
The rising recoveries have also improved the Recovery Rate to 96.16% today.
The total recovered cases stand at 99,27,310. The gap between Recovered Cases and Active Cases is increasing and presently stands at 96,80,090.
78.10% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,985 newly recovered cases. 2,110 people recovered in Maharashtra followed by 1,963 in Chhattisgarh.
81.81% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,328. It is followed by Maharashtra with 3,218 new cases. Chhattisgarh recorded 1,147 new cases.
217 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 69.59% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (51). West Bengal and Kerala follow with 28 and 21 daily deaths, respectively.