Ministry of Health and Family Welfare
India’s Sustained decline of Active Caseload continues; drops below 2.5 Lakh
Daily Recoveries outnumber daily New Cases continuously for last 37 days
03 JAN 2021 9:55AM by PIB Delhi
India’s trajectory of active cases continues to follow a steadily dipping path. The total Active Caseload has dropped below 2.5 lakh (2,47,220) today.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases and low number of fatalities per day which have ensured a total net reduction of the Active Caseload. India’s present active caseload consists of just 2.39% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries of 20,923 in the last 24 hours have led to a net decline of 2,963 in the Total Active cases.
29 States/UTs have less than 10,000 Active cases.
The daily new recoveries recorded in the country have been more than the daily cases registered since the last 37 days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 18,177. While, 20,923 cases recovered and discharged during the same duration.
The rising recoveries have also improved the Recovery Rate to 96.16% today.
The total recovered cases stand at 99,27,310. The gap between Recovered Cases and Active Cases is increasing and presently stands at 96,80,090.
78.10% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala has reported the maximum number of single day recoveries with 4,985 newly recovered cases. 2,110 people recovered in Maharashtra followed by 1,963 in Chhattisgarh.
81.81% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,328. It is followed by Maharashtra with 3,218 new cases. Chhattisgarh recorded 1,147 new cases.
217 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 69.59% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (51). West Bengal and Kerala follow with 28 and 21 daily deaths, respectively.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ନିରନ୍ତର ହ୍ରାସ ଧାରା ଜାରି; 2.5 ଲକ୍ଷ ତଳକୁ ଖସିଲା
ଗତ 37 ଦିନରେ ଦୈନିକ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ନୂତନ ମାମଲା ଠାରୁ ଅଧିକ
03 JAN 2021 9:55AM by PIB Bhubaneswar
ଦେଶରେ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଗୁଡ଼ିକ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ହ୍ରାସ ପାଉଛି । ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ଆଜି 2.5 ଲକ୍ଷ (2,47,220) ତଳକୁ ଖସି ଆସିଛି ।
ପ୍ରତିଦିନ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଭାବେ ନୂତନ ମାମଲାକୁ ଅତିକ୍ରମ କରୁଥିବା ଏବଂ ଦୈନିକ କମ ସଂଖ୍ୟକ ମୃତ୍ୟୁ ଦ୍ଵାରା ଏହା ସମ୍ଭବ ହୋଇପାରିଛି ଯାହା ସକ୍ରିୟ ମାମଲାର ମୋଟ ସଂଖ୍ୟା ହ୍ରାସକୁ ନିଶ୍ଚିତ କରିଛି । ଭାରତରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମୋଟ ପଜିଟିଭ ମାମଲାର ମାତ୍ର 2.39% ରହିଛି । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 20,923 ଜଣ ନୂତନ ଭାବେ ଆରୋଗ୍ୟ ହେବା ଫଳରେ ଦେଶର ମୋଟ ସକ୍ରିୟ ମାମଲାରେ 2,963 ହ୍ରାସ ଘଟିଛି ।
ବର୍ତ୍ତମାନ ଦେଶର 29ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ 10 ହଜାରରୁ କମ ସଂଖ୍ୟକ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ରହିଥିବା ଜଣାପଡିଛି ।
ଦେଶରେ ରେକର୍ଡ ହୋଇଥିବା ଦୈନିକ ନୂତନ ଆରୋଗ୍ୟଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ଗତ 37 ଦିନରେ ପଞ୍ଜିକୃତ ହୋଇଥିବା ଦୈନିକ ମାମଲା ଅପେକ୍ଷା ଅଧିକ । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ସଂଖ୍ୟା 18,177 ରହିଥିବା ବେଳେ ଏହି ଅବଧି ମଧ୍ୟରେ 20,923 ଟି ମାମଲା ସୁସ୍ଥ ଏବଂ ଡିସଚାର୍ଜ ହୋଇଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।
ବୃଦ୍ଧି ପାଉଥିବା ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା ଆଜି ସୁସ୍ଥତା ହାରକୁ 96.16 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି ।
ସମୁଦାୟ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଆଜି 99,27,310ରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ଏବଂ ସକ୍ରିୟ ମାମଲା ମଧ୍ୟରେ ବ୍ୟବଧାନ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ଏବଂ ଏହା ବର୍ତ୍ତମାନ 96,80,090 ରେ ରହିଛି ।
ନୂତନ ମାମଲାର 78.10 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
ଦୈନିକ ସର୍ବାଧିକ 4,985 ସଂଖ୍ୟକ ଆରୋଗ୍ୟ ମାମଲା ଥିବା କେରଳ ଦର୍ଶାଇଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 2,110 ଲୋକ ଆରୋଗ୍ୟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଏହାରି ପଛକୁ ଛତିଶଗଡରୁ 1,963 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ନୂତନ ମାମଲାର 81.81 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଆସିଛି ।
କେରଳରୁ ସର୍ବାଧିକ 5,328 ଟି ଦୈନିକ ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ 3,218 ଟି ନୂତନ ମାମଲା ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଥିବା ବେଳେ ଛତିଶଗଡରୁ 1,147 ଜଣ ଚିହ୍ନଟ ହୋଇଛନ୍ତି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 217 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ରିପୋର୍ଟ ହୋଇଛି ।
ନୂତନ ମୃତ୍ୟୁ ମାମଲାର 69.59 ପ୍ରତିଶତ 10ଟି ରାଜ୍ୟ ଓ କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରୁ ଥିବା ଜଣାପଡିଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରୁ ସର୍ବାଧିକ 51 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ଘଟିଥିବା ବେଳେ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଏବଂ କେରଳରୁ ଯଥାକମେ 28 ଏବଂ 21 ଜଣଙ୍କର ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଥିବା ଜଣାଯାଇଛି ।