মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা নেস্নেল কম্মিসন ফোর ইন্দিয়ান সিস্তেম ওফ মেদিসিন বিল, ২০১৯দা ওফিসিয়েল এমেন্দমেন্তকী হায়জরকপা অয়াবা পীখ্রে
29 JAN 2020 2:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা রাজ্য সভাদা পন্দুনা লৈরিবা নেস্নেল কম্মিসন ফোর ইন্দিয়ান সিস্তেম ওফ মেদিসিন বিল, ২০১৯ (এন.সি.আই.এম.)দা ওফিসিয়েল এমেন্দমেন্তকী হায়জরকপা অদু অয়াবা পীখ্রে।
হায়জরক্লিবা লেজিস্লেসন অসিনা ইন্দিয়ান সিস্তেম ওফ মেদিসিন এদজুকেসনগী লমদা দরকার ওইবা রেগুলেতরী রিফোর্মশিং শোইহল্লরোই। হায়জরক্লিবা রেগুলেতরী স্ত্রকচর অসিনা মীচম প্রজাগী ইন্তরেস্ত ঙাক্তুনা থম্নবা ত্রান্সপরেন্সী অমসুং একাউন্তেবিলিতী ঙমহল্লগনি। কম্মিসন অসিনা লৈবাক্কী মফম খুদিংমক্তা অহোংবা মমলগী হেল্থকেয়ার ফংহন্নবা প্রমোৎ তৌগনি।
ইন্দিয়ান সিস্তেম ওফ মেদিসিনগা মরী লৈনবা এদজুকেসন ইন্সতিত্যুসনশিংগী একাদেমিক স্তেন্দর্দশিং, ইভালুয়েসন, খাজনা অমসুং থাজহনবগা মরী লৈনবা ফঙ্কসনশিংগী পরিংদা কম্মিসন অসি শেমখিবনি। এন.সি.আই.এম. লিংখৎপগী মরুওইবা পান্দম অসি ক্বালিতী মেদিকেল প্রেফেস্নেলশিংগী চপচাবা সপ্লাই শোইহন্দনা ইক্ব্যুইতী প্রমোত তৌবা অমসুং ইন্দিয়ান সিস্তেম ওফ মেদিসিনদা মেদিকেল সর্বিসকী এস্পেক্ত পুম্বদা অৱাংবা থাক্কী স্তেন্দর্দশিং এনফোর্স তৌবনি।

Cabinet
Cabinet approves Proposal for Official Amendments in the National Commission for Indian System of Medicine Bill, 2019
29 JAN 2020 2:01PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approval for proposal of Official Amendments in the National Commission for Indian System of Medicine Bill, 2019 (NCIM) which is pending in the Rajya Sabha.
The proposed legislation will ensure necessary regulatory reforms in the field of Indian System of Medicine education. The proposed regulatory structure will enable transparency and accountability for protecting the interest of the general public. The Commission will promote availability of affordable healthcare services in all parts of the country.
The Commission has been structured to streamline the functions related to academic standards, evaluation, assessment and accreditation of educational institutions pertaining to Indian System of Medicine. The main objective of establishing NCIM is to promote equity by ensuring adequate supply of quality medical professionals and enforce high ethical standards in all aspects of medical services in Indian System of Medicine.