কেবিনেট
ভাৰতীয় চিকিৎসা পদ্ধতিৰ ৰাষ্ট্ৰীয় আয়োগ বিধেয়ক, ২০১৯ৰ চৰকাৰী সংশোধনীৰ প্ৰস্তাৱত কেবিনেটৰ অনুমোদন
29 JAN 2020 2:01PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট বৈঠকত ৰাজ্যসভাত মীমাংসা নোহোৱাকৈ থকা ভাৰতীয় চিকিৎসা পদ্ধতিৰ ৰাষ্ট্ৰীয় আয়োগ বিধেয়ক, ২০১৯(এনচিআইএম)ৰ চৰকাৰী সংশোধনীৰ প্ৰস্তাৱত অনুমোদন জনায়৷
এই প্ৰস্তাৱিত বিধেয়কখনে ভাৰতীয় চিকিৎসা শিক্ষা ব্যৱস্থাৰ ক্ষেত্ৰখনৰ প্ৰয়োজনীয় নিয়ন্ত্ৰণমুলক সংস্কাৰ সুনিশ্চিত কৰিব৷ প্ৰস্তাৱিত নিয়ন্ত্ৰণমুলক গাঁথনিয়ে সাধাৰণ ৰাইজৰ স্বাৰ্থৰ প্ৰতি অধিক দায়বদ্ধতাৰ লগতে স্বচ্ছতা বৃদ্ধি কৰিব৷ আয়োগে দেশৰ সকলো প্ৰান্তত সুলভ স্বাস্থ্য সেৱা উপলব্ধ হোৱাত প্ৰচেষ্টা গ্ৰহণ কৰিব৷
এই আয়োগখন ভাৰতীয় চিকিৎসা পদ্ধতিৰ শৈক্ষিক প্ৰতিষ্ঠানৰ শিক্ষাগত মানদণ্ড, পৰ্যালোচনা, মুল্যায়ন আৰু প্ৰত্যায়ন সম্পৰ্কীয় কাম-কাজৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি গঠন কৰা হৈছে৷ যথোপযুক্ত গুণগত চিকিৎসা কৰ্মীৰ যাতে অভাৱ নহয়, সেয়া সুনিশ্চিত কৰাৰ লগতে ভাৰতীয় চিকিৎসা পদ্ধতিত সকলো ধৰণৰ চিকিৎসা সেৱাৰ নৈতিকতা বজাই ৰাখে, সেয়াই এই এনচিআইএম গঠন কৰাৰ মুল বৈশিষ্ট্য৷

Cabinet
Cabinet approves Proposal for Official Amendments in the National Commission for Indian System of Medicine Bill, 2019
29 JAN 2020 2:01PM by PIB Delhi
The Union Cabinet, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, has given its approval for proposal of Official Amendments in the National Commission for Indian System of Medicine Bill, 2019 (NCIM) which is pending in the Rajya Sabha.
The proposed legislation will ensure necessary regulatory reforms in the field of Indian System of Medicine education. The proposed regulatory structure will enable transparency and accountability for protecting the interest of the general public. The Commission will promote availability of affordable healthcare services in all parts of the country.
The Commission has been structured to streamline the functions related to academic standards, evaluation, assessment and accreditation of educational institutions pertaining to Indian System of Medicine. The main objective of establishing NCIM is to promote equity by ensuring adequate supply of quality medical professionals and enforce high ethical standards in all aspects of medical services in Indian System of Medicine.