প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ১০০শুবা কিসান রেল লমথাখ্রে
লৌউ-শিংউগী পোত্থোক্তা ভেল্যু হাপকৎনবা মরী লৈনবা প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীদা মিৎয়েং চঙবনা ঐখোয়গী মমাং থানা পাইখৎকদবা থবক্নিঃ প্রধান মন্ত্রী
লৌউ-শিংউবদা লন্নাইগী মীওইশিংনা শেল থাদবনা লৌউবশিংদা তেংবাংগনিঃ প্রধান মন্ত্রী
28 DEC 2020 5:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা মহারাস্ত্রাগী সঙ্গোলাদগী নোংচুপ বেঙ্গোলগী শালিমার ফাওবা চেনগদবা ১০০শুবা কিসান রেল ঙসি লম্থাখ্রে। কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার অমসুং শ্রী পিয়ুশ গোয়লসু থৌরম অদুদা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংবদা প্রধান মন্ত্রীনা কিসান রেল সর্ভিস অসি লৈবাক অসিগী লৌউবশিংগী চাগাবু শরুক অনিদা হেনগৎহন্নবা মরু ওইবা খোঙথাং অমনি হায়খি। কোরোনাগী লাইচৎ মনুং অসিদা ফাওবা হৌখিবা থা মরিদা কিসান রেল সর্ভিস ১০০ হৌদোকপা ঙমখিবা অদুদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোংদোকখি। মহাক্না হায়খিবদা, মসিগী ত্রেন সর্ভিস অসিনা লৌউ-শিংউবগা মরী লৈনবা শেমিৎলোন্দা অচৌবা অহোংবা অমা পুরক্লগনি অমসুং মসিনা লৈবাক অসিগী কোল্দ সপ্লাই চেনগী মপাঙ্গলসু হেনগৎহল্লগনি হায়খি। কিসান রেল অসিদা পুগদবা খ্বাইদগী য়ামদবা চাংগী অকক্নবা লৈতে অমসুং মসিনা মরম ওইদুনা খ্বাইদগী পিকপা পোত্থোকশিংসু অচৌবা কৈথেলশিংদা অহোঙবা মমলদা য়ৌবা ঙমহল্লগনি হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা কিসান রেল প্রোজেক্ত অসিনা সরকারনা লৌউবশিংগী তেংবাংনবা খঙফম চেৎপা অসি উৎপখক নত্তনা ঐখোয়গী লৌউবশিংনা অনৌবা খুদোংচাবশিংগীদমক্তা কয়া য়াম্না থুনা শেম-শাবা ঙম্বগে হায়বা উৎপগী খুদম অমসু ওইরে হায়খি। ঐখোয়গী লৌউবশিংনা মখোয়গী পোত্থোকশিং অসি অতোপ্পা রাজ্যশিংদসু য়োনবা য়ারগনি অমসুং মসিদা লৌউবশিংগী রেল (কিসান রেল) অমসুং লৌউ-শিংউগী ফ্লাইৎ (কৃশি উরান)কী অচৌবা থৌদাং য়াওরি হায়না মহাক্না হায়খি। মহাক্না কিসান রেল অসি মপুং ফাবা ঙাক-শেনবগী থৌওংগা লোয়নবা উহৈ-ৱাহৈ, মনা-মশিং, শঙ্গোম, ঙানচিংবা থুনা পত্থ-পুম্থবা পোৎলমশিং পুথোক-পুশিন তৌনবা মোবাইল কোল্দ স্তোরেজ অমনি হায়নসু হায়খি। “নিং-তম্বা ফংদ্রিঙৈগী মমাংদগী ভারত্তা মতম পুম্বদা চাউরবা রেলৱেগী নেৎৱর্ক লৈরকখি। কোল্দ স্তোরেজকী তেক্নোলোজী অসিসু হান্নদগী লৈরম্মি। মসিগী মপাঙ্গল অসি কিসান রেলগী খুত্থাংদা হৌজিক খক্তা নীংথিজনা শিজিন্নবনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা ফোংদোকখি।
কিসান রেলগুম্বা ফেসিলিতী অসিনা নোংচুপ বেঙ্গোলগী অপিকপা লৌউবা মিলিয়ন কয়াদা চাউরবা কান্নবা কয়া ফংহল্লে হায়না প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি। মসিগী খুদোংচাবশিং অসি লৌউবশিং খক্তা নত্তনা মফম অসিগী পিক্না কারবার তৌবা মীওইশিংদসু ফংহল্লি। মহাক্না হায়খিবদা লৌউ-শিংউগী হীরমদা মীরমদগী খঙলকপা লৌশিংশিং অমসুং কান্নবশিং অমসুং অনৌবা তেক্নোলোজী কয়া অমা ভারতকী লৌউ-শিংউগী থৌওংশিংদা য়াওহল্লে হায়খি।
লৌউবশিংনা মখোয়গী পোত্থোকশিং থম্বা য়ানবা হায়দুনা রেলৱে স্তেসনগী মনাক নকপা মফমশিংদা পেরিশেবল রেল কার্গো সেন্তর কয়া অমসু শারি। মসিগী পান্দমদি উহৈ অমসুং মনা-মশিং অসি য়ুম্থোং খুদিংদা ঙম্লিবমখৈ য়ৌহনবনি। অহেনবা পোত্থোকশিং অসিনা হৈ-মহী, অচার, সোস, চিপ্সনচিংবা শেম-শাবগা মরী লৈনবা ওন্তোপ্রিনর্শিংদা য়ৌহনগদবনি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা ফোংদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খিবদা সরকারনা অহানবা ওইনা পাংথোক্কদবা থৌওংনি খন্দুনা মিৎয়েং চঙলিবা অসি থম্ফমগা মরী লৈনবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং লৌউ-শিংউগী পোত্থোকশিংদা ভেল্যু হাপচিনবগা মরী লৈনবা প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীশিংনি হায়খি। পি.এম. কৃশি সম্পদা য়োজনাগী মখাদা মেগা ফুদ পার্কশিং, কোল্দ চেন ইনফ্রাস্ত্রকচর অমসুং এগ্রো প্রোসেসিং ক্লস্তরগী মনুং চনবা প্রোজেক্ত চাউরাক্না ৬৫০০গী অয়াবসু পীখ্রে হায়না মহাক্না হায়খি। আত্মানির্ভর অভিয়ান পেকেজকী মখাদা মাইক্রো ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীশিংগী ওইনা লুপা করোর ১০০০০ কায়থখ্রবনি।
শ্রী মোদীনা খুঙ্গংগী মীয়াম, নহা অমসুং লৌউবশিংনা শরুক য়াবা অমসুং শৌগৎপগী মরমদগী সরকারনা হোৎনরিবা খুদিং অসি মাই পাকপা ঙম্লিবনি হায়না হায়খি। এগ্রি-ব্যুজিনেস অমসুং এগ্রি-ইনফ্রাস্ত্রকচরগী মতাংদা ফার্মর প্রোদ্যুসর ওর্গনাইজেসন (এফ.পি.ও.) অমসুং নুপীগী সেল্ফ হেল্প গ্রুপকুম্বা তেংবাংনবগী কাঙলুপশিংদা অহানবা তেংবাং পীনবা মিৎয়েং চঙলি। হন্দক্তা পাংথোকখিবা শেমদোকপশিং অসিনা লৌউ-শিংউগী কারবার পাকথোক-চাউথোকহনগনি অমসুং মসিদা হায়রিবা কাঙলুপশিং অসিনা খ্বাইদগী চাউবা বেনিফিশরী ওইগনি। লৌউ-শিংউবদা লন্নাইগী মীওইনা শেল থাদবা অসিনা সরকারনা কাঙলুপশিং অসিদা তেংবাংনবা হোৎনরিবা থৌওংশিং অসিগী ঙাক্লৌ ওইগনি। “ঐখোয়না অচেৎপা খোঙফমগা লোয়ননা ভারতকী লৌউ-শিংউবা অমসুং লৌমীশিংগী মপাঙ্গল হাপ্পগী লম্বীদা লেপ্তনা চৎকনি”, হায়না প্রধান মন্ত্রীনা মখা তানা হায়খি।

Prime Minister's Office
PM flags off 100th Kisan Rail
Processing Industry related to value addition to agri products is our priority: PM
Private Investment in Agriculture will help farmers: PM
28 DEC 2020 5:49PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi flagged off the 100th Kisan Rail from Sangola in Maharashtra to Shalimar in West Bengal today via video conferencing. Union Ministers, Shri Narendra Singh Tomar and Shri Piyush Goyal were also present on the occasion.
Speaking on the occasion, the Prime Minister termed the Kisan Rail Service as a major step towards increasing the income of the farmers of the country. He expressed happiness that even during the Corona pandemic, 100 Kisan Rails were launched in the last 4 months. He said this service will bring a major change in the economy related to farming and will also increase the strength of the country's cold supply chain. He added no minimum quantity has been fixed to transport through Kisan Rail so that, even the smallest produce will be able to reach the big market properly at a low price.
The Prime Minister said the Kisan Rail project not only shows the commitment of the Government to serve the farmers but also serves as a proof of how fast our farmers are ready for new possibilities. He said farmers can now sell their crops in other states as well, in which farmers' rail (Kisan Rail) and agriculture flights (Krishi Udaan) have a big role. He said that Kisan Rail is a mobile cold storage to move perishable things like fruits, vegetables, milk, fish, etc., with complete security. “India always had a large railway network, even before independence. Cold storage technology was also available. Only now this strength is being harnessed properly through Kisan Rail” the Prime Minister added.
The Prime Minister said a facility like Kisan Rail has given millions of small farmers of West Bengal a huge facility. This facility is available to the farmer as well as the local small businessman. He said experts in the field of agriculture and experiences from other countries and new technology are being incorporated into Indian agriculture.
Perishable rail cargo centres are being constructed in the vicinity of railway stations where farmers can store their produce. The effort is to supply as much fruits and vegetables as possible to the household. Extra produce should reach the entrepreneurs engaged in production of juice, pickle, sauce, chips etc., the Prime Minister said.
The Prime Minister remarked that the Government’s priority is focussed on storage-linked infrastructure and processing industries associated with value addition in farming products. He said about 6500 such projects have been approved under Mega Food Parks, Cold Chain Infrastructure and Agro Processing Cluster, under the PM Krishi Sampada Yojana. Rs 10000 crore have been sanctioned for micro food processing industries under AatmaNirbhar Abhiyan package.
Shri Modi said that it is the participation and support of the rural people, farmers and youth that makes the government’s efforts successful. Farmer Producer Organizations(FPO’s) and cooperative groups like women Self Help Groups get priority in agri-business and agri-infrastructure. Recent reforms will lead to expansion of agri business and these groups will be the biggest beneficiaries. Private investment in agriculture will support the government's effort to help these groups. “We will keep on marching on the path of strengthening Indian agriculture and Kisan with full dedication” The Prime Minister added.