প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা দিসেম্বর ২৯দা ন্যু ভৌপুর-ন্যু খুর্জা সেক্সন অমসুং ইস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রাইৎ কোরিদোরগী ওপরেসন কন্ত্রোল সেন্তর শঙ্গাগনি
27 DEC 2020 3:52PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা দিসেম্বর ২৯, ২০২০গী অয়ুক্কী পুং ১১দা ইস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রাইৎ কোরিদোর (ই.দি.এফ.সি.)গী ‘ন্যু ভৌপুর-ন্যু খুর্জা সেক্সন’ অসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা শঙ্গারগনি। থৌরম অসিগী মনুংদা, প্রধান মন্ত্রীনা প্রয়াগরাজদা ই.দি.এফ.সি.গী ওপরেসন কন্ত্রোল সেন্তর (ও.সি.সি.)সু শঙ্গাগনি। উত্তর প্রদেশকী রাজ্যপাল, শ্রীমতি অনন্দিবেন পতেল, উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগী অদিত্যনাথ অমসুং কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়লসু থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি।
ই.দি.এফ.সি.গী কিলোমীতর ৩৫১ শাংবা ‘ন্যু ভৌপুর-ন্যু খুর্জা’ সেক্সন অসি উত্তর প্রদেশকী মনুংদা লৈবনি অমসুং মসি লুপা করোর ৫৭৫০ চঙদুনা শাবনি। সেক্সন অসিনা এলুমিনিয়ম, ইন্দস্ত্রী (কানপুর দেহাৎ জিলাগী পুখ্রয়ানগী মফমশিং), দাইরী সেক্তর (ঔরাইয়া জিলা), তেক্সতাইল প্রদক্সন/ব্লোক প্রিন্তিং (ইতাৱা জিলা), চফু শাবগী পোত্থোকশিং (বুলন্দশহর জিলাগী খুর্জা), গ্লাসৱেয়র ইন্দস্ত্রী (ইতাৱা জিলা), অসাফোতিদা নত্ত্রগা ‘হিং’ পুথোকপা (হথ্রাস জিলা) অমসুং শো অমসুং হার্দৱেয়র (অলিগর জিলা)গুম্বা মফম অসিগী ইন্দস্ত্রীশিংদা অনৌবা খুদোংচাবা কয়া অমা পীরগনি। সেক্সন অসিনা হৌজিক লৈরিবা কানপুর-দিল্লীগী মরু ওইবা লম্বী অসিবু কোমহন্দুনা ইন্দিয়ন রেলৱেজপু অয়াঙবা ত্রেন চেলহনবসু ঙমগনি।
প্রয়াগরাজতা লৈবা মতমগা চান্নবা ওপরেসন কন্ত্রোল সেন্তর (ও.সি.সি.) অসিনা ই.দি.এফ.সি.গী লম্বী পরিং অপুনবা অসিগী কম্মান্দ সেন্তর ওইনা মথৌ তৌগনি। ও.সি.সি. অসি মসিগী মখল অসিগী ওইনা মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা ওইগনি অমসুং মসিদা মতমগা চান্নবা ইন্তেরিয়র, ইর্গোনোমিক দিজাইন অমসুং খ্বাইদগী ফবা একৌস্তিক্সশিং য়াওগনি। মসিগী বিলদিং অসিসু গ্রিহা৪গী গ্রীন ব্লদিংগী থাক্কী মতুং ইনবা অকোয়বগা চান্নবা ওইগনি অমসুং মসিবু ‘সুগময়া ভারত অভিয়ান’গী কাঙলোনগী মতুং ইন্না শাবনি।
ইস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রাইৎ কোরিদোরগী মরমদা ৱাফম খরা
ই.দি.এফ.সি. (কিলোমীতর ১৮৫৬ শাংবা লম্বী) অসি লুধিয়ানা (পঞ্জাব)গী মনাক্তা লৈবা সহনেৱালদগী হৌদুনা পঞ্জাব, হরয়ানা, উত্তর প্রদেশ, বিহার অমসুং ঝারখন্দ ফাওরগা চৎলগা নোংচুপ বেঙ্গোলগী দাঙ্কুনিদা লোইশিল্লি। মসি অখন্নবা থৌওং পাংথোক্নবা গারি অমা ওইনা শেমদুনা দেদিকেতেদ ফ্রাইৎ কোরিদোর শানবা অমসুং চলায়নবগীদমক্তা শেমখিবা দেদিকেতেদ ফ্রাইৎ কোরিদোর কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়া লিমিতেদ (দি.এফ.সি.সি.আই.এল.)না শাবনি। দি.এফ.সি.সি.আই.এল. অসিনা উত্তর প্রদেশকী দাদ্রি অমসুং মুম্বাইগী জৱাহরলাল নেহরু হিথাংফম শম্নরিবা ৱেস্তর্ন দেদিকেতেদ ফ্রাইৎ কোরিদোর ( কিলোমীতর ১৫০৪ শাংবা)সু শারিবনি অমসুং মসিনা য়ু.পি., হরয়ানা, রাজস্থান, গুজরাৎ অমসুং মহারাস্ত্রা রাজ্যগী মফমশিংদা ফাউদুনা চৎকনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate the New Bhaupur- New Khurja section and the Operation Control Centre of Eastern Dedicated Freight Corridor on 29 December
27 DEC 2020 3:52PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate the ‘New Bhaupur- New Khurja section’ of Eastern Dedicated Freight Corridor (EDFC) on 29th December, 2020 at 11 AM via video conferencing. During the event, Prime Minister will also inaugurate EDFC’s Operation Control Centre (OCC) at Prayagraj. Governor of Uttar Pradesh Shrimati Anandiben Patel, Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath and Union Minister Shri Piyush Goyal will also be present on the occasion.
The 351 km New Bhaupur- New Khurja section of EDFC is situated in Uttar pradesh and is built at a cost of Rs 5,750 crores. The section will open new vistas of opportunity for the local industries such as aluminium industry (Pukhrayan region of Kanpur Dehat district), dairy sector (Auraiya district), textile production/block printing (Etawah district), glassware industry (Firozabad district), pottery products (Khurja of Bulandshahr district), asafoetida or ‘hing’ production (Hathras district) and locks and hardware (Aligarh district). The section will also decongest the existing Kanpur-Delhi main line and will enable Indian Railways to run faster trains.
A state-of-the-art Operation Control Centre (OCC) at Prayagraj will act as the command centre for the entire route length of the EDFC. The OCC is one of the largest structures of its type globally, with modern interiors, ergonomic design and best-in-class acoustics. The building is environment-friendly with a Green Building rating of GRIHA4 and is built as per norms of the ‘Sugamya Bharat Abhiyan’.
About Eastern Dedicated Freight Corridor (EDFC)
The EDFC (1856 route km) starts from Sahnewal near Ludhiana (Punjab) and will pass through the states of Punjab, Haryana, Uttar Pradesh, Bihar and Jharkhand to terminate at Dankuni in West Bengal. It is being constructed by Dedicated Freight Corridor Corporation of India Limited (DFCCIL), that has been set up as a special purpose vehicle to build and operate Dedicated Freight Corridors. DFCCIL is also constructing the Western Dedicated Freight Corridor (1504 route km) that connects Dadri in Uttar Pradesh to Jawaharlal Nehru Port in Mumbai and will traverse through the states of UP, Haryana, Rajasthan, Gujarat and Maharashtra.