Ministry of Finance
8th Instalment of Rs. 6,000 crore released to the States as back to back loan to meet the GST compensation shortfall
A total amount of Rs. 48,000 crore released so far to all States and UTs with legislation
This is in addition to additional borrowing permission of Rs. 1,06,830 crore granted to the States
21 DEC 2020 1:48PM by PIB Delhi
The Ministry of Finance has released the 8th weekly instalment of Rs. 6,000 crore to the States to meet the GST compensation shortfall. Out of this, an amount of Rs. 5,516.60 crore has been released to 23 States and an amount of Rs. 483.40 crore has been released to the 3 Union Territories (UT) with Legislative Assembly (Delhi, Jammu & Kashmir & Puducherry) who are members of the GST Council. The remaining 5 States, Arunachal Pradesh, Manipur, Mizoram, Nagaland and Sikkim do not have a gap in revenue on account of GST implementation.
The Government of India had set up a special borrowing window in October, 2020 to meet the estimated shortfall of Rs.1.10 lakh crore in revenue arising on account of implementation of GST. The borrwoings are being done through this window by the Government of India on behalf of the States and UTs. The borrowings have been done in 7 rounds. The amount borrowed so far was released to the States on 23rd October, 2020, 2nd November, 2020, 9th November, 2020, 23rd November, 2020, 1st December, 2020, 7th December, 2020, 14th December, 2020 and 21st December, 2020.
The amount released this week was the 8th instalment of such funds provided to the States. The amount has been borrowed this week at an interest rate of 4.1902%. So far, an amount of Rs. 48,000 crore has been borrowed by the Central Government through the special borrowing window at an average interest rate of 4.6986%.
In addition to providing funds through the special borrowing window to meet the shortfall in revenue on account of GST implementation, the Government of India has also granted additional borrowing permission equivalent to 0.50 % of Gross States Domestic Product (GSDP) to the states choosing Option-I to meet GST compensation shortfall to help them in mobilising additional financial resources. All the States have been given their preference for Option-I. Permission for borrowing the entire additional amount of Rs. 1,06,830 crore (0.50 % of GSDP) has been granted to 28 States under this provision.
The amount of additional borrowing permission granted to 28 States and the amount of funds raised through special window and released to the States and Union Territories so far is annexed.
State wise additional borrowing of 0.50 percent of GSDP allowed and amount of funds raised through special window passed on to the States/UTs till 21.12.2020
(Rs. in Crore)
S. No.
Name of State / UT
Additional borrowing of 0.50 percent allowed to States
Amount of fund raised through special window passed on to the States/ UTs
1
Andhra Pradesh
5051
1181.61
2
Arunachal Pradesh*
143
0.00
3
Assam
1869
508.48
4
Bihar
3231
1996.34
5
Chhattisgarh
1792
507.78
6
Goa
446
429.39
7
Gujarat
8704
4715.01
8
Haryana
4293
2225.19
9
Himachal Pradesh
877
877.91
10
Jharkhand
1765
275.85
11
Karnataka
9018
6343.77
12
Kerala
4,522
1269.96
13
Madhya Pradesh
4746
2322.35
14
Maharashtra
15394
6124.17
15
Manipur*
151
0.00
16
Meghalaya
194
57.19
17
Mizoram*
132
0.00
18
Nagaland*
157
0.00
19
Odisha
2858
1954.21
20
Punjab
3033
1841.04
21
Rajasthan
5462
1659.07
22
Sikkim*
156
0.00
23
Tamil Nadu
9627
3191.24
24
Telangana
5017
688.59
25
Tripura
297
115.80
26
Uttar Pradesh
9703
3071.33
27
Uttarakhand
1405
1184.37
28
West Bengal
6787
975.91
Total (A):
106830
43516.56
1
Delhi
Not applicable
2998.70
2
Jammu & Kashmir
Not applicable
1161.60
3
Puducherry
Not applicable
323.14
Total (B):
Not applicable
4483.44
Grand Total (A+B)
106830
48000.00
* These States have ‘NIL’ GST compensation gap

শেল-থুম মন্ত্রালয়
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা লুপা করোর ৬,০০০গী ৮শুবা ইনস্তোলমেন্ত ওইনা বেক তু বেক লোন কাইথখ্রে
লেজিসলেসনগা লোইননা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. পুম্নমক্তা হৌজিক ফাওবদা পুন্না লুপা করোর ৪৮,০০০গী শেনফম কাইথখ্রে
মসি রাজ্যশিংদা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০গী অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবগী কাইথখিবা অদুগী মথক্তনি
21 DEC 2020 1:48PM by PIB Imphal
জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোকহন্নবা রাজ্যশিংদা শেন-থুমগী মন্ত্রালয়না লুপা করোর ৬,০০০গী ৮শুবা ইনস্তোলমেন্ত কাইথখ্রে। মসিগী মনুংদা রাজ্য ২৩দা লুপা করোর ৫,৫১৬.৬০গী শেনফম কাইথখ্রে অমসুং জি.এস.তি. কাউন্সিলগী মেম্বর ওইবা লেজিসলেতিব এসেমব্লী (দিল্লী, জম্মু অমসুং কাশ্মির অমদি পুদুচেরী) য়াওনা লী (দিল্লী, জম্মু অমসুং কাশ্=্ব্লবর ওইবা লেজিসলেেতিবতেরিতোরশ০০গন পত তয়ুনিয়ন তেরিতোরী (য়ু.তি.) ৩দা লুপা করোর ৪৮৩.৪০গী শেনফম কাইথখি লেমহৌরিবা রাজ্য ৫, অরুনাচল প্রদেশ, মনিপুর, মিজোরাম, নাগালেন্দ অমসুং সিক্কিমদা জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা অৱাৎপা অমত্তা লৈতে।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্ত তৌবনা মরম ওইরগা রেভিন্যুদা লুপা করোর লাখ ১.১০গী শোর্তফোল থোকহল্লিবা অসি কোকহন্নবা ওক্তোবর ২০২০দা ভারত সরকারনা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দো অমা থমখি। রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী মহুৎ শিনবীদুনা ভারত সরকারনা ৱিন্দো অসিগী খুত্থাংদা বোরোৱিংশিং তোরি। বোরোৱিং অসি তাঙ্কক ৭ থোক্না তৌখ্রে। হৌজিক আওবদা পুখিবা হেনফমশিং অসি রাজ্যশিংদা ওক্তোবর ২৩, ২০২০, নবেম্বর ২, ২০২০, নবেম্বর ৯, ২০২০, নবেম্বর ২৩, ২০২০, দিসেম্বর ১, ২০২০, দিসেম্বর ৭, ২০২০, দিসেম্বর ১৪, ২০২০ অমসুং দিসেম্বর ২১, ২০২০দা কাইথখি।
হন্দক্কী চয়োল অসিদা কাইথিবা শেনফম অসি রাজ্যশিংদা ফংহনবা অসিগুম্বা ফন্দশিং অসিগী ৮শুবা ইনস্তোলমেন্তনি। হন্দক্কী চয়োল অসিদা শেনফম অসি শেন্দোইগী চাং ৪.১৯০২%দা পুখিবনি। হৌজিক ফাওবদা চাংচৎ ওইনা শেন্দোইগী চাং ৪.৬৯৮৬%দা স্পেসিএল বোরোৱিং ৱিন্দোগী খুত্থাংদা কেন্দ্র সরকারনা লুপা করোর ৪৮,০০০গী শেনফম পুখি।
জি.এস.তি. ইমপ্লিমেন্তেসননা মরম ওইরগা রিভেন্যুদা শোর্ফোল অসি কোকহন্নবা স্পেসিএল বোরোৱিংগী খুত্থাংদা ফন্দশিং পীবগী মথক্তা, জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী শোর্তফোল কোক্নবা ওপ্সন-I খনখিবা রাজ্যশিংনা অহেনবা ফাইনান্সিএল রিসোর্সশিং মোবিলাইজ তৌবদা মতেং পাংনবা ভারত সরকারনা গ্রোস স্তেৎস দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী ০.৫০%গা চপ মান্নবা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবসু পীখি। রাজ্য পুম্নমক্তা ওপ্সন-I খন্নবগী মখোয়দা খুদোংচাবা পীখি। প্রোবিজন অসিগী মখাদা রাজ্য ২৮দা লুপা করোর ১,০৬,৮৩০ (জি.এস.দি.পি.গী ০.৫০%)গী অহেনবা শেনফমগী ৱোরোৱীগী অয়াবা পীখ্রে।
রাজ্য ২৮দা অহেনবা বোরোৱিংগী অয়াবা পীখিবা শেনফম অমসুং স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা লাকখিবা ফন্দশিংগী শেনফম অমসুং রাজ্যশিং অমদি য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা হৌজিক ফাওবদা কাইথখিবা অসি এনেক্স তৌরি।
রাজ্য অমমগী জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫০গী অহেনবা বোরোৱিং অয়াবা পীখিবা অমসুং ২১.১২.২০২০ ফাওবদা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম।
(লুপা করোরদা)
সিরিএল নম্বর.
রাজ্য/য়ু.তি.গী মমিং
রাজ্যশিংদা অয়াবা পীখিবা অহেনবা বোরোৱিংগী চাদা ০.৫০
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা স্পেসিএল ৱিন্দোগী খুত্থাংদা পাস তৌখিবা ফন্দশিংগী শেনফম
১
অন্ধ্র প্রদেশ
৫০৫১
১১৮১.৬১
২
অরুনাচলপ্র দেশ*
১৪৩
০.০০
৩
অসাম
১৮৬৯
৫০৮.৪৮
৪
বিহার
৩২৩১
১৯৯৬.৩৪
৫
ছত্তিসগর
১৭৯২
৫০৭.৭৮
৬
গোৱা
৪৪৬
৪২৯.৩৯
৭
গুজরাত
৮৭০৪
৪৭১৫.০১
৮
হরিয়ানা
৪২৯৩
২২২৫.১৯
৯
হিমাচল প্রদেশ
৮৭৭
৮৭৭.৯১
১০
ঝার্খন্দ
১৭৬৫
২৭৫.৮৫
১১
কর্নাতকা
৯০১৮
৬৩৪৩.৭৭
১২
কেরেলা
৪,৫২২
১২৬৯.৯৬
১৩
মধ্য প্রদেশ
৪৭৪৬
২৩২২.৩৫
১৪
মহারাস্ত্র
১৫৩৯৪
৬১২৪.১৭
১৫
মনিপুর*
১৫১
০.০০
১৬
মেঘালয়
১৯৪
৫৭.১৯
১৭
মিজিরাম*
১৩২
০.০০
১৮
নাগালেন্দ*
১৫৭
০.০০
১৯
ওরিশা
২৮৫৮
১৯৫৪.২১
২০
পঞ্জাব
৩০৩৩
১৮৪১.০৪
২১
রাজস্থান
৫৪৬২
১৬৫৯.০৭
২২
সিক্কিম*
১৫৬
০.০০
২৩
তামিল নাদু
৯৬২৭
৩১৯১.২৪
২৪
তেলঙ্গনা
৫০১৭
৬৮৮.৫৯
২৫
ত্রিপুরা
২৯৭
১১৫.৮০
২৬
উত্তর প্রদেশ
৯৭০৩
৩০৭১.৩৩
২৭
উত্তরাখন্দ
১৪০৫
১১৮৪.৩৭
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৭৮৭
৯৭৫.৯১
অপুনবা (এ):
১০৬৮৩০
৪৩৫১৬.৫৬
১
দিল্লী
এপ্লিকেবল ওইদে
২৯৯৮.৭০
২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
এপ্লিকেবল ওইদে
১১৬১.৬০
৩
পুদুচেরী
এপ্লিকেবল ওইদে
৩২৩.১৪
অপুনবা (বি):
এপ্লিকেবল ওইদে
৪৪৮৩.৪৪
পুলপকী অপুনবা (এ+বি)
১০৬৮৩০
৪৮০০০.০০
* রাজ্যশিং অসিগী জি.এস.তি. কম্পেন্সেসনগী অৱাৎপা ‘নিল’ ওই