ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗୁରୁଦ୍ୱାର ରକାବଗଞ୍ଜ ପରିଦର୍ଶନ କରି ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁରଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
20 DEC 2020 10:12AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଗୁରୁଦ୍ୱାର ରକାବଗଞ୍ଜ ପରିଦର୍ଶନ କରି ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁରଙ୍କୁ ତାଙ୍କର ସର୍ବୋଚ୍ଚ ବଳିଦାନ ପାଇଁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି ।
"ଆଜି ସକାଳେ ମୁଁ ଐତିହାସିକ ଗୁରୁଦ୍ୱାର ରକାବଗଞ୍ଜ ସାହେବରେ ପ୍ରାର୍ଥନା କଲି, ଯେଉଁଠାରେ ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁର ଜୀଙ୍କର ପବିତ୍ର ଶରୀରକୁ ଦାହ କରାଯାଇଥିଲା । ମୁଁ ନିଜକୁ ଧନ୍ୟ ମନେ କଲି । ମୁଁ ମଧ୍ୟ ଅଗଣିତ ଲୋକଙ୍କ ପରି ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁର ଜୀଙ୍କ ଆଦର୍ଶ ଦ୍ୱାରା ଗଭୀର ଭାବରେ ଅନୁପ୍ରାଣିତ ହୋଇଛି ।
ଏହା ହେଉଛି ଗୁରୁ ସାହେବମାନଙ୍କର ଏକ ବିଶେଷ କୃପା ଯାହା ଫଳରେ ଆମ ସରକାରଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟକାଳ ସମୟରେ ଆମେ ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁର ଜୀଙ୍କର 400 ତମ ପ୍ରକାଶ ପର୍ବ ଉତ୍ସବକୁ ପାଳନ କରିବୁ ।
ଆସନ୍ତୁ ଆମେ ଏହି ପବିତ୍ର ଉତ୍ସବକୁ ଏକ ଐତିହାସିକ ଢଙ୍ଗରେ ପାଳନ କରିବା ଏବଂ ଶ୍ରୀ ଗୁରୁ ତେଗ ବାହାଦୁର ଜୀଙ୍କ ଆଦର୍ଶକୁ ଅନୁସରଣ କରିବା”, ବୋଲି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ।

Prime Minister's Office
PM visits Gurudwara Rakabganj, pays tribute to Guru Teg Bahadur
20 DEC 2020 10:12AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi visited Gurdwara Rakabganj in New Delhi today, and paid tributes to Guru Teg Bahadur for his supreme sacrifice.
"This morning, I prayed at the historic Gurudwara Rakab Ganj Sahib, where the pious body of Sri Guru Teg Bahadur Ji was cremated. I felt extremely blessed. I, like millions around the world, am deeply inspired by the kindnesses of Sri Guru Teg Bahadur Ji.
It is the special Kripa of the Guru Sahibs that we will mark the special occasion of the 400th Parkash Parv of Sri Guru Teg Bahadur Ji during our Government’s tenure.
Let us mark this blessed occasion in a historic way and celebrate the ideals of Sri Guru Teg Bahadur Ji", the Prime Minister said.