Prime Minister's Office
PM to visit Kutch on 15th December and lay Foundation Stone of several development projects
13 DEC 2020 6:19PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will undertake a visit to Dhordo in Kutch, Gujarat on 15th December, 2020 and lay the Foundation Stone of several development projects in the State. These projects include a desalination plant, a hybrid renewable energy park, and a fully automated milk processing and packing plant. Chief Minister of Gujarat will be present on the occasion. Prime Minister will also undertake a visit to the White Rann, followed by witnessing a cultural programme.
Harnessing its vast coastline, Gujarat is taking a significant step towards transforming seawater to potable drinking water with the upcoming Desalination Plant at Mandvi, Kutch. This Desalination Plant, with 10 crore litre per day capacity (100 MLD), will strengthen water security in Gujarat by complementing Narmada Grid, Sauni network and treated waste water infrastructure. It will be an important milestone for sustainable and affordable water resource harvesting in the country. Nearly 8 lakh people across the regions of Mundra, Lakhpat, Abdasa and Nakhatrana talukas will receive desalinated water from this plant, which will also help in sharing the surplus to upstream districts of Bhachau, Rapar and Gandhidham. It is one of the five upcoming desalination plants in Gujarat besides those at Dahej (100 MLD), Dwarka (70 MLD), Ghogha Bhavnagar (70 MLD) and Gir Somnath (30 MLD).
The Hybrid Renewable Energy Park near Vighakot village in the district of Kutch in Gujarat will be the country's largest renewable energy generation park. It will lead to the generation of renewable energy to the tune of 30 GW. Spread over 72,600 hectares of land, the park will have a dedicated hybrid park zone for wind and solar energy storage, as well as exclusive zone for wind park activities.
Prime Minister will also lay the foundation stone of a fully automated milk processing and packing plant at Sarhad Dairy Anjar, Kutch. The plant will cost Rs 121 Crore and will have the capacity to process 2 Lakh Litres of milk per day.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
দিশেম্বর ১৫দা প্রধান মন্ত্রী কচ্ছতা চৎকনি অমসুং তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি
13 DEC 2020 6:19PM by PIB Imphal
লাক্লিবা দিশেম্বর ১৫, ২০২০দা গুজরাতকী কচ্ছ লমদমদা লৈবা ধোরদোদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী চৎকনি অমসুং রাজ্য অদুদা তোঙান-তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রোজেকশিং অদুগী মনুংদা দিসেলিনেসন প্লান্ত অমা, হায়ব্রিদ রিনিউএবল ইনর্জি পার্ক অমা, শঙ্গোম শেম-শানবা অমসুং পেক্কিং তৌনবা ওতোমেতিক প্লান্ত অমা য়াওরি। থৌরম অদুদা গুজরাতকী চীফ মিনিস্তর শরুক য়াগনি। প্রধান মন্ত্রীনা ৱাইত রনদা চৎকনি অমসুং তুংদা কলচরগী থৌরম অমা য়েংগনি।
রাজ্য অসিগী পাক-চাউরবা সমুদ্র মপান লৈবগী খুদোংচাবা লৌদুনা, কুচ্ছকী মান্দবিদা নৌনা লিংখৎলিবা দিসেলিনেসন প্লান্ত অসিদা সমুদ্রগী ঈশিংদগী থক্নবা ঈশিং ওন্থোক্নবা গুজরাতনা শিংথানিঙাই ওইবা থবক অমা পায়খৎলে। নোংমদা লিতর করোর ১০(১০০ এম.এল.দি) পুথোকপা ঙম্বা দিসেলিনেসন প্লান্ত অসিনা নর্মাদা গ্রিদ, সাওনি নেতৱার্ককা শম্নদুনা গুজরাত্তা ঈশিং ফংবা হেনগৎহনগনি অমসুং ফত্তবা ঈশিং চুমথোক্কনি।
প্রোজেক অসি লৈবাক অসিদা তুংকোইনা অফবা ঈশিং ফংনবা মরুওইবা থবক অমনি। মুন্দ্রা, লাখপাত, অবদাসা অমসুং নাখাত্রানা তালুকাশিংগী চাউরাক্না মীওই লাখ ৮ রোম মসিগী প্লান্ত অসিদগী ঈশিং ফংগনি অমসুং অহেনবা ঈশিং অদু বাচাউ, রাপার অমসুং গান্ধীধাম জিলাশিংদা ফংহনগনি। হৌজিক গুজরাত্তা পায়খৎলিবা দিসেলিনেসন প্লান্ত মঙা অসিগী মনুংদা মসিসু অমনি। অতৈ প্রোজেকশিংনা দাহেজ(১০০ এম.এল.দি), দ্বারকা(৭০ এম.এল.দি),গোগা ভাবনগর(৭০ এম.এল.দি) অমসুং গির সোমনাথ(৩০ এম.এল.দি)তা পায়খৎলি।
গুজরাতকী কচ্ছ জিলাগী বিঘাকোত খুঙ্গং ময়াদা লৈবা হায়ব্রিদ রিনিউএবল ইনর্জি পার্ক লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী চাউবা রিনিউএবল ইনর্জি পার্ক ওইরগনি। মসিনা গিগাৱাত ৩০ ফাওবগী রিনিউএবল ইনর্জি পুথোক্কনি। লম হেক্তর ৭২,৬০০ হেনবদা লৈরিবা পার্ক অসিদা নুংশিৎ অমসুং নুমিৎ মঙালদগী ফংবা ইনর্জি থম্নবা অখন্নবা হায়ব্রিদ পার্ক জোন অমা লৈগনি অমসুং ৱিন পার্ককী থবকশিংগী অখন্নবা মফম অমসু লৈগনি।
কুচ্ছকী সারহাদ দাইরি অঞ্জরদা প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গোম শেম-শানবা অমসুং পেক্কিং তৌনবা ওতোমেতিক প্লান্ত অমগী উরেপ-উয়ুং তমগনি। লুপা করোর ১২১ চঙনা পায়খৎকদৌরিবা প্লান্ত অসিনা নোংমদা শঙ্গোম লিতর লাখ ২ প্রোসেস তৌবা ঙমগনি।