PIB Backgrounder
PIB’S DAILY BULLETIN ON COVID-19
11 DEC 2020 5:51PM by PIB Delhi
(Contains Press releases concerning Covid-19, issued in last 24 hours, inputs from PIB Field Offices and Fact checks undertaken by PIB)
#Unite2FightCorona
#IndiaFightsCorona
India reports landmark achievement: Active Caseload drops to 3.63 Lakh after 146 days; Less than 30,000 Daily New Cases recorded
India’s total Active Caseload has significantly dropped to 3.63 lakh (3,63,749) today. This is the lowest after 146 days. The total active cases were 3,58,692 on 18th July, 2020.The country has reported a trend of sustained decrease in the number of active cases. India’s present active caseload consists of just 3.71% of India’s Total Positive Cases.37,528 cases recovered and discharged in the last 24 hours. This has led to a net decline of 8,544 from the total active caseload.India has registered less than 30,000 daily new cases in the last 24 hours. The number of daily new cases in the last 24 hours is 29,398.The total recovered cases are nearing 93 lakh (92,90,834). The gap between Recovered Cases and Active Cases, that is steadily increasing, has crossed 89L today and presently stands at 89,27,085.The difference in the New Recoveries outnumbering New Cases has also improved the Recovery Rate to 94.84% today.79.90% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.Karnataka has reported the maximum number of single day recoveries with 5,076 newly recovered cases. 5,068 people recovered in Maharashtra followed by 4,847 in Kerala.Maharashtra recorded maximum average daily recovered cases with 6,703 persons followed by Kerala and Delhi with 5,173 and 4,362 recovered cases, respectively.72.39% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.Kerala reported the highest daily new cases at 4,470. It is followed by Maharashtra with 3,824 new cases.414 case fatalities have been reported in the past 24 hours.Ten States/UTs account for 79.95% of new deaths.Maharashtra saw the maximum casualties (70). Delhi and West Bengal follow with 61 and 49 daily deaths, respectively.
For details :
Dr. Harsh Vardhan addresses World Bank Inter Ministerial Meet on Vaccinating South Asia
Dr. Harsh Vardhan, Union Minister for Health and Family Welfare digitally addressed the Inter-Ministerial meeting on Vaccination of South Asia against COVID-19 by the World Bank, yesterday through Video Conference. Presenting a detailed summary of the proactive, preemptive, graded, whole of government and society approach to the COVID-19 pandemic undertaken by India, Dr. Harsh Vardhan said, “Effective planning and strategic management has enabled India to keep its cases per million at 7,078against the global average of 8,883. The fatality rate is 1.45%, well below the global average of 2.29%.” He then proceeded to inform the audience of the vaccine distribution expertise, production and storage capacity of India along with the presence of an experienced and vast network of professionals to streamline COVID vaccination. He stated, “India’s world-class research institutes have spearheaded the campaign against COVID-19 and are currently working towards facilitating capacity building for producing, distributing & administering the vaccine. 260 vaccine candidates are in different stages of development globally. Out of these, 8 are scheduled to be manufactured in India, including 3 indigenous ones. We have enthusiastically leveraged the support of international partners like Oxford University, UK, and Thomas Jefferson University, USA, for vaccine research with Indian entities, both public and private.”
For details:
PM's opening remarks in the India-Uzbekistan virtual summit
For details :
MOHUA launches Socio-Economic Profiling of PM SVANidhi beneficiaries
Shri Durga Shanker Mishra, Secretary, Ministry of Housing and Urban Affairs launched a programme of Socio-Economic Profiling of PM SVANidhi beneficiaries and their families today, as an additional component of PM SVANidhi Scheme, in the presence of representatives of various Central Ministries and State officials. Under this, a complete profile of each PM SVANidhi beneficiary and their family members will be prepared. Based on the profiled data, benefits of the various eligible Central Schemes would be extended to them for their holistic socio-economic upliftment.The launch has been in the context of the vision of Hon’ble Prime Minister that PM SVANidhi scheme should not be seen merely from the perspective of extending loans to street vendors but should also be seen as an instrument for outreach to street vendors and their families for their holistic development and socio-economic upliftment.
For details :
Indian Railways Launches Hospital Management Information System Trial Project
Indian Railways has launched another major IT initiative towards according priority for the well-being of its work force. The HMIS in Railways has been developed by Indian Railways in coordination with RailTel Corporation Limited. The objective of the HMIS is to provide a single window of clearance of hospital administration activity such as clinical, diagnostics, pharmacy, examinations, industrial health etc.
For details :
2927 Court complexes across country have been connected by a high-speed Wide Area Network (WAN) as against target of 2992 under e-Courts Project
As many as 2927 Court complexes across India have been connected so far by a high-speed Wide Area Network (WAN) under e-Courts Project. It has led to completion of 97.86 % sites out of 2992 sites conceived to be connected with high speed WAN under the project. Department of Justice (DoJ) along with BSNL is working relentlessly on connecting the remaining sites. Under e-Courts Project, one of the largest digital networks of the world was conceived by Department of Justice along with the e-Committee of the Supreme Court of India to connect the 2992 court complexes located all over India by a high-speed Wide Area Network (WAN) via different modes of connectivity such as Optical Fiber Cable (OFC), Radio Frequency (RF), Very Small Aperture Terminal (VSAT) etc.
For details :
Several measures taken by DoCA to provide simple and speedy redressal for consumer disputes
It has been reported to the Department of Consumer Affairs that most of the honey brands sold in the market are adulterated with sugar syrup. This is a serious matter as it will compromise our health in the troubled times of COVID 19 and add to the risk of Covid-19. The Department has asked the Central Consumer Protection Authority(CCPA) to look in to matter. The CCPA, in accordance with section 19(2) of the Consumer Protection Act 2019, after preliminary examination, has referred the matter to the FSSAI, the food regulator, to take appropriate action in the matter and has offered to extend cooperation in investigation of the matter for taking class action as envisaged in section 10 of the Act. The Department takes the consumer issues seriously. Recently, taking note of an incident where a 40-year – old man set himself on fire in a Rohini mall and got burn injuries after mobile phone service centre allegedly refused to replace a phone he had bought for his niece, a 12th class school student for her online classes, the Department took up the matter with the mobile phone company concerned. The mobile company has informed that they have decided to compensate the consumer with Rs. 1,00,000/- and a new Mobile handset. Use of proper accurate and standards weights and measures are very important for effective functioning of any economy, as it plays an indispensable role in consumer protection as protection from malpractices of under weights or under-measure is an important function of the Government.
For details:
INPUTS FROM PIB FIELD OFFICES
• Maharashtra: Maharashtra's COVID-19 tally on Thursday reached 18,68,172 with the addition of 3,824 cases. Mumbai in the last 24 hours has registered 798 new cases of Covid 19, taking the total tally of infected people to 2,88,696. The city has also witnessed 13 deaths which take the total death toll to nearly 11,000. There are currently 11943 active patients undergoing treatment at various hospitals.
• Gujarat: Gujarat recorded 1270 new Corona cases during the last 24 hours. Maximum 278 new cases reported from Ahmedabad, while Surat recorded 196 new cases. At present total active cases in the state are 13820, out of which 72 patients are on ventilator. 12 patients died yesterday taking the total deaths due to Covid19 up to 4135. Meanwhile, Ahmedabad Municipal corporation has added two new areas in the micro containment zone including one old age home following detection of new cases.
• Rajasthan: In Rajasthan, new COVID cases are declining. The number of active cases has come down to 19 thousand. The number of new cases has come down in Jaipur and Jodhpur cities too. In the first ten days of this month, around 19,000 new cases of infection have been reported in the state, while the number of people recovered was close to 28,500. During this period, there were on average 500 new cases reported daily in the capital Jaipur, while the number of new infections in Jodhpur was average 225. The number of new infections is decreasing rapidly in other districts also. Meanwhile, Chief Minister Ashok Gehlot has instructed officials to increase the scope of investigation for effective prevention of infection in the state
• Madhya Pradesh: Madhya Pradesh on Thursday recorded 1,319 new COVID-19 cases, taking the count of infections in the state to 2,19,893. With seven more people succumbing to the viral infection, the death toll reached 3,373. A total of 1,307 patients were discharged from hospitals, taking the overall recovery count to 2,03,294. Of 1,319 new cases, Indore accounted for 456 and Bhopal 296. The number of cases in Indore district rose to 47,427 including 799 deaths, while Bhopal's case tally stood at 35,137 with 537 fatalities. Indore now has 5,175 active cases, while this figure for Bhopal is 3,143.
• Chhattisgarh: Chhattisgarh on Thursday reported 1,518 new COVID-19 cases and 16 fatalities, taking the caseload to 2,52,638 and death toll to 3,054. The number of recoveries reached 2,30,238 as 177 people were discharged from hospitals while 1,682 others completed their home isolation period during the day.There are 19,346 active cases in the state. Raipur district reported 210 new cases on Thursday, taking its total count to 48,457, including 682 deaths. Korba district recorded 137 new cases, Bilaspur 127, Rajnandgaon 102 and Durg 101, among other districts.
• Goa: No casualties were reported in Goa on Thursday. As many as 95 persons tested positive for coronavirus, while 159 recovered from the infection in Goa on Thursday. With the addition of the latest cases, the coastal state's COVID-19 tally rose to 49,131. The toll in the state stood at 703, as no casualties were reported during the day. 47,215 patients have recovered from the infection so far. The state is now left with 1,213 active cases.
• Assam: In Assam, 140 more people tested positive for COVID-19 and 165 patients discharged yesterday. Total cases rise to 214305, total discharged patients 209787, active 3516 and 999 total death.
• Kerala: State Health Minister KK Shailaja has informed that a soldier, who had returned after serving in Sudan, has been detected with 'plasmodium oval, a new genus of malaria'.The person is undergoing treatment at a hospital in Kannur, she said. The minister added that the spread of the disease can be controlled by timely preventive measures. Meanwhile, 4470 new Covid - 19 cases were reported in Kerala yesterday. Covid death toll has reached 2533.
• Tamil Nadu: Five lakh people to get CoVid vaccine first in Tamil Nadu, 2,800 vaccine centres are being set up. Tamil Nadu is getting ready with an anticipatory vaccination plan by identifying 51 warehouses that will have the capacity to store 2.5 crore doses of Covid-19 vaccine at any given time. The state discharged 1,302 patients from the Covid-19 registry, and added 1,220 fresh cases on Thursday, which pushed the cumulative case tally to 7,95,240. The active cases dropped to 10,392 from 10,491 on Wednesday
• Karnataka: Third phase of covid 19 vaccine trials began at Belagavi. Health department asked OPDs to function normally. Health minister K Sudhakar held a meeting of COVID taskforce to take stock of covid situation in the state.
• Andhra Pradesh: The overall number of Covid tests conducted in the state so far has crossed the 1.06 crore mark taking the tests conducted per million population to nearly two lakh. All districts reported fewer than 100 new infections with the highest of 95 in Chittoor followed by 86 in Krishna. The lowest of seven cases were reported in Vizianagaram while 13 cases emerged in Kadapa. Only two Covid-19 deaths each were reported on Thursday and Friday as well which is the lowest number of casualties reported in a day in about six months after the pandemic saw its peak. The state Covid-19 chart now showed 8,74,515 total positive cases; 8,62,230 recoveries and 7,049 deaths. The active caseload dipped to 5,236.
• Telangana: 643 new cases, 805 recoveries & 2 deaths were reported in the last 24 hours in Telangana. Total cases 2,75,904 Active cases: 7,497, Deaths: 1482 Discharges :2,66,925 with a recovery rate of 96.74 per cent.

PIB Backgrounder
কোবিদ-১৯গী মতাংদা নুমিৎ খুদিংগী ফোংবা পি.আই.বি.গী বুলেতিন
11 DEC 2020 5:51PM by PIB Imphal
(মসিদা হৌখিবা পুং ২৪ দা থোকখিবা কোবিদ -১৯গা মরী লৈনবা চেফোংশিং, ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউশিং, অমসুং পি.আই.বি.না লৌখৎপা ফেক্ত চেকশিং য়াওরি )
• ঙসি ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অদু লাখ ৩.৬৩(৩,৬৩,৭৪৯)দা হন্থরকখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস মশিং ৩৭,৫২৮ লাইনা অসিদগী ফখ্রে অমসুং দিচার্জ তৌখ্রে অমদি হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা লাকখিবা অনৌবা কেস মশিং অদু ২৯,৩৯৮নি
• রিকোভরী রেত অসি ঙসি ৯৪.৮৪% য়ৌবা ঙমখ্রে
• হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস মশিং ৪১৪ শিখি হায়না রিপোর্ত লাকখি
ভারতনা লেন্দমার্ক এচিবমেন্ত রিপোর্ত তৌরকখ্রে: নুমিৎ ১৪৬কী মতুংদা এক্তিব কেসলোদ লাখ ৩.৬৩দা হন্থরকখ্রে, নুমিৎ খুদিংগী ওইনা অনৌবা কেস ৩০,০০০দগী হেন্না তানা রেকোর্দ তৌখ্রে
ঙসি ভারতকী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অদু লাখ ৩.৬৩(৩,৬৩,৭৪৯)দা হন্থরকখ্রে৷ মসি নুমিৎ ১৪৬কী মতুংদা খ্বাইদগী নেম্বনি৷ ২০২০গী জুলাই ১৮দা লৈরম্বা অপুনবা এক্তিব কেস মশিং অদু ৩,৫৮,৬৯২নি৷ লৈবাক অসিনা এক্তিব কেস মশিং অসি লেপ্পা লৈতনা হন্থরক্লে হায়না রিপোর্ত তৌরকখ্রে৷ হৌজিক লৈরিবা ভারতকী এক্তিব কেস মশিং অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব ওইখিবা কেস মশিং অদুগী ৩.৭১% খক্তনি৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস মশিং ৩৭,৫২৮ লাইনা অসিদগী ফখ্রে অমসুং দিচার্জ তৌখ্রে৷ মসিনা মরম ওইরগা অপুনবা কেস লোদ অসিদগী ৮,৫৪৪ হন্থরকপা ঙমখিবনি৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা ভারতনা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা অনৌবা কেস মশিং ৩০,০০০দগী হেন্না তানা রেজিস্তর তৌরকখ্রে৷ হৌকিবা পুং ২৪ অসিদা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ওইনা লাকখিবা অনৌবা কেস মশিং অদু ২৯,৩৯৮নি৷ লাইনা অসিদগী ফগৎলকপা অপুনবা কেস মশিং অদু লাখ ৯৩ (৯২,৯০,৮৩৪) য়ৌশিল্লক্লে৷ তপ্না তপ্না হেঙ্গৎলক্লিবা রিকোভর্দ কেসেস অমসুং এক্তিব কেসেস অসিগী মরক্তা লৈরিবা গেপ অদু ঙসি লাখ ৮৯ লানখ্রে অমসুং হৌজিক হৌজিক্কী ওইনা ৮৯,২৭,০৮৫দা লৈরি৷ নৌনা লাকপা কেস মশিং অসিদগী নৌনা লাইনা অসিদগী ফগৎলকপগী মশিং খেন্নরিবা অসিনা রিকোভরী রেত অসি ঙসি ৯৪.৮৪% য়ৌবা ঙমখিবনি৷ লাইনা অসিদগী নৌনা ফগৎলক্লিবা কেস্কী ৭৯.৯০% দি রাজ্য ১০/য়ু.তি.শিং অসিদগীনি৷ কর্নতকানা নোংমদা মীওই ৫,০৭৬ নৌনা লাইনা অসিদগী ফহন্দুনা নোংমদা লাইনা অসিদগী খ্বাইদগী য়াম্না ফহনবা ঙম্বা রাজ্য ওইরি, মহারাস্ত্রনা মীওই ৫,০৬৮ অমসুং কেরলানা ৪,৮৪৭ ফহনবা ঙম্লে৷ ফিগর অসিনা হৌখিবা চয়োল অমা অসিদা চাংচৎতা নুংতি নুমিৎ খুদিংগী ফহনবা ঙমখিবা কেস মশিং অদু উৎলি৷ মহারাস্ত্রনা চাংচৎতা নোংমদা মীওই ৬,৭০৩ লাইনা অসিদগী খ্বাইদগী য়াম্না ফহনবা ঙমখি অমসুং কেরলানা অমসুং দিল্লীনা মথংশিৎনা ৫,১৭৩ অমসুং ৪,৩৬২ চাংচৎতা ফহনবা ঙম্বা রাজ্যশিং ওইরি৷ নৌনা লাকখিবা কেস মশিংগী ৭২.৩৯% দি রাজ্য ১০/য়ু.তি.শিং অসিদগীনি৷ কেরলানা নোংমদা অনৌবা কেস মশিং ৪,৪৭০ লাক্তুনা নোংমদা মীওই খ্বাইদগী য়াম্না নাবা রাজ্য ওইরি অমসুং মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস মশিং ৩,৮২৪ লাক্তুনা মতুং ইল্লি৷ হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা কেস মশিং ৪১৪ শিখি হায়না রিপোর্ত লাকখি৷ নাইনা অসিদগী নৌনা শিরিবা মশিংগী ৭৯.৯৫% দি রাজ্য তরা অমসুং য়ু.তি.শিং অসিদগীনি৷ মহারাস্ত্রনা মীওই (৭০) খ্বাইদগী য়াম্না শিখি৷ দিল্লী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা মথংশিৎনা মীওই ৬১ অমসুং ৪৯ শিদুনা মতুং ইনখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
দা. হার্শ বর্ধননা সাউথ এসিয়া ভেক্সিনেতিং তৌবগী মতাংদা পাংথোকপা ৱল্দ বেঙ্ক ইন্তর মিনিস্তিরিয়েল মীততা ৱা ঙাংখ্রে
ৱল্দ বেঙ্কনা শিন্দুনা কোবিদ-১৯গী মাইয়োক্তা সাউথ এসিয়া ভেক্সিনেসন তৌবা হায়বা হিরম অসিগী মতাংদা ঙসি পাংথোকখিবা ইন্তর মিনিস্তিরিয়েল মীফম অসিদা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়গী কেন্দ্র মন্ত্রী দা. হার্শ বর্ধননা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুৎথাংদা ৱা ঙাংখ্রে৷ কোবিদ-১৯ অসিগী মাইয়োক্তা ভারত সরকার অসিনা লৌখৎলিবা প্রোএক্তিব, প্রিএম্তিব, গ্রেদেদ অমসুং সরকার অমসুং সমাজ অসিগী খোংথাং পুম্নমক অদুগী শন্দোক্না তাক্লদুনা দা. হার্শ বর্ধননা অসুম্না ফোংদোকখ্রে, “কোবিদ লাইনা অসিদা মালেম অসিগী মীয়াম মিলিয়ন অমদা চাংচৎতা ৮,৮৮৩ নাহল্লিবা অসিগী মাইয়োক্তা ভারতনা মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা কেস মশিং ৭,০৭৮ লৈহনবা ঙম্লিবসি ভারতকী ইফেক্তিব প্লানিং অমসুং স্ত্রাতিজিক মেনেজমেন্ত অসিননি৷ লাইনা অসিনা মালেম অসিদা শিহল্লিবা মশিং অদু চাংচৎতা ২.২৯%নি অমসুং মসিদগী তাথনা ভারততা লাইনা অসিনা শিহল্লিবগী চাং অদু ১.৪৫%নি৷ কোবিদ ভেক্সিনেসন পাংথোক্নবা প্রোফেস্নেলশিংগী পাক চাওরবা নেতৱর্ক অদু শিজিন্নদুনা অমসুং এক্সপরিয়েন্স শরুক য়াদুনা ভারতকী ভেক্সিন দিস্ত্রিব্যুসন এক্সপর্তাইজ, প্রদক্সন অমসুং স্তোরেজ কেপাসিতী অদুগী মতাংদা মহাক্না তিল্লিবা মীয়ামশিং অদুদা মখাতানা ফোংদোকখ্রে৷ ভারতকী ৱল্দ-ক্লাস রিসর্চ ইন্সতিত্যুতশিং অসিনা কোবিদ-১৯ অসিগী মাইয়োক্তা কেম্পেন্দ অসি পাংথোকখ্রে অমসুং ভেক্সিন অসি পুথোক্নবা, য়েন্থোক্নবা অমসুং চলাইনবগীদমক কেপাসিতী বিল্দিং লৈহন্নবা হৌজিক হৌজিক য়াম্না কন্না হোৎনরি৷ গ্লোব্লেল্লী ওইনা ভেক্সিন কেন্দিদেৎ ২৬০ তোঙান তোঙানবা দিভেলপমেন্তগী স্তেজতা লৈরে৷ মসিগী মনুংদা ইন্দিজিনিয়র্স ৩ য়াওনা ৮দি ভারততা শেম্ননবা মতম লেপখ্রে৷ পব্লিক অমসুং প্রাইভেৎ অনিমক্তা ইন্দিয়ন এন্তিতাইশিং অসিগা ভেক্সিন রিসর্চ পাংথোক্ননবগীদমক ইন্তরনেস্নেল পার্তনরশিং খুদিম ওইনা য়ু.কে.গী ওক্সফোর্দ য়ুনিভর্সিতী অমসুং য়ু.এস.এ.গী থোমাস জেফর্সন য়ুনিভর্সিতী অসিগী সপোর্ত অদু ঐখোয়না শিজিন্নখ্রে” হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
ভারত-উজবেকিস্তান ভর্চুএল সমিৎতা পীখিবা পি.এম.গী হৌদোক ৱারোল
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি বেনিফিসিয়রিশিংগী সোসিয়ো-ইকোনোমিক প্রোফাইলিং এম.ও.ঐচ.য়ু.এ.না লোঞ্চ তৌখ্রে
ঙসি তোঙান তোঙানবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়শিং অসিদগী রিপ্রজেন্তেতিবশিং অমসুং রাজ্যগী ওফিসিয়েলশিং শরুক য়াদুনা পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি স্কিমগী অহেনবা কম্পোনেন্ত অমা ওইনা পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি বেনিফিসিয়রিশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং মানুংগী সোসিয়ো-ইকোনোমিক প্রোফাইলিংগী প্রোগ্রাম অমা হাউজিং অমসুং আর্বান এফিয়র্স্কী মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী দুর্গ শঙ্কর মিশ্রানা লোঞ্চ তৌখ্রে৷ মসিগী মখাদা পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি বেনিফিসিয়রি খুদিংমক্কী অমসুং মখোয়গী ইমুং মানুংগী মীওইশিংগী মপুং ফাবা প্রোফাইল অমা শেম্লগনি৷ প্রোফাইল দাতা অসিগী মতুং ইন্না মখোয়গী হোলিস্তিক সোসিয়ো-ইকোনোমিক অপ্লিপমেন্ত অসিগীদমক তোঙান তোঙানবা ইলিজিবল ওইবা কেন্দ্রগী স্কিমশিংগী কান্নবশিং অদু মখোয়দা ফংহল্লগনি৷ পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি স্কিম অসি স্ত্রিৎ ভেন্দরশিংদা লোনশিং পীবা অসি খক্তা নত্তনা স্ত্রিৎ ভেন্দরশিং অমসুং মখোয়গী ইমুং মানুং অসিদা মখোয়গী হোলিস্তিক দিভেলপমেন্ত অমসুং সোসিয়ো-ইকোনোমিক অপ্লিপমেন্ত অসিগীদমক খুৎলাই অমা ওইনা উরিবা ইকাই খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী মংলান অসি য়েংলগা লোঞ্চ তৌখিবনি৷
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা হোস্পিতাল মেনেজমেন্ত ইনফোর্মেসন সিস্তেমগী ত্রাইয়েল প্রোজেক্ত হৌদোকখ্রে
ইন্দিয়ন রেলৱেজনা অতোপ্পা মরুওইবা আই.তি. খোঙথাং অমা মখোয়গা থবক্তা ফগৎনবা হায়দুনা হৌদোকখ্রে। রেলৱেজদা ঐচ.এম.আই.এস. অসি ইন্দিয়ন রেলৱেজনা রেলতেল কোরপোরেসন লিমিতেৎগা খুৎশম্নদুনা চাওখৎলক্লি। ঐচ.এম.আই.এস.গী পান্দম অসি হোস্পিতাল এদমিনিস্ত্রেসন থৌওং হায়বদি ক্লিনিকেল, দাইগ্নোস্তিক, ফার্মাসি, একজামিনেসন, ইন্দস্ত্রীএলগী ওইবা হকশেল অসিনচিংবানি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
ই-কোর্তস প্রোজেক্কী মখাদা ২৯৯২ পান্দম থম্বগী মনুংদা লৈবাক অসিগী কোর্ত কমপ্লেক্স ২৯২৭ য়াম্না য়াংবা ৱাইদ এরিয়া নেতৱার্ক(ৱান)অমনা শম্নরে
ই-কোর্তস প্রোজেক্কী মখাদা লৈবাক অসিগী কোর্ত ২৯২৭ য়াম্না য়াংবা ৱাইদ এরিয়া নেতৱার্ক(ৱান)অমনা শম্নরে। মসি য়াম্না য়াংবা ৱান প্রোজেক্কী মখাদা মফম ১৯৯২ শম্ননবা পান্দম থম্বদা চাদা ৯৭.৮৬ লোইশিল্লবনি। লেমহৌরিবা মফমশিং শম্ননবা জজতিস দিপার্তমেন্ত অমসুং বি.এস.এন.এলনা থবক পায়খৎলি। ই-কোর্তস প্রোজেক্কী মখাদা, ভারত শীনবা থুংনা লৈরিবা কোর্ত কমপ্লেক্স ২৯৯২ ৱানগী খুৎথাংদা শম্ননবা মালেমদা খ্বাইদগী চাউবা দিজিতেল নেতৱার্কশিংগী মনুংদা অমা ওইনা থবক অসি ভারতকী সুপ্রিম কোর্তকী ই-কমিতি অমসুং জজতিস দিপার্তমেন্তনা পায়খৎপনি। কোর্তশিং শম্নবগী থবক অসিদা ওপ্তিকেল ফাইবর কেবল(ও এফ সি), রেদিও ফ্রিক্বেন্সি(আর এফ), ভেরি স্মোল এপরচর তর্মিনেল (ভিসাত) শীজিন্নরি। হায়রিবা মফমশিং অসিদা এম.পি.এল.এস ভি.পি.এন সর্বিস ফংহন্নবা ২০১৮গী মে থাদা ভারত শীনবা থুংনা খ্বাইদগী নৌবা তেলিকোমগী তেক্নোলোজি অমসুং মচাক-মথুমশিং লৈরিবা বি.এস.এন.এলদা শীন্নখি। অৱাং-নোংপোক লমদম, জে অমসুং কে অমসুং এ অমসুং এন ইথৎশিং য়াওনা ভারতকী কাচিন-কোয়াশিংদা বি.এস.এন.এল লৈরি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক :
দি.ও.সি.এ.না কঞ্জুমরগী পামদশিং অসিগী লায়না অমসুং য়াম্না য়াংনা রেদ্রেসেল ফংনবা খোঙথাং কয়া অমা লৌখৎখ্রে
দিপার্তমেন্ত ওফ কঞ্জুমর এফিয়র্সদা রিপোর্ত পীরক্লি মদুদি মার্কেত্তা য়োল্লিবা খোইহী মখল অয়াম্বা অসি চিনীনা পোৎয়ান তৌরি। মসি য়াম্না লুবা হিরম অমা ওইরি মদুদি হায়রিবা অসি কোবিদ-১৯ মনুং অসিদা হকশেলগী ওইবদা শোকহল্লি অমসুং কোবিদ-১৯ মনুং অসিদা খুদোংথিনিঙাই ওই। দিপার্তমেন্ত অসিনা সেন্ত্রেল কঞ্জুমর প্রোতেক্সন ওথোরিতি (সি.সি.পি.এ.)দা ফিবম অসিবু য়েংশিন্নবা হায়রি। সি.সি.পি.এ. সেক্সন ১৯(২) ওফ দ কঞ্জুমর প্রোতেক্সন এক্ত ২০১৯গী মতুং ইন্না, প্রেলিমিনরি একজামিনেসনগী মতুংদা, চিঞ্জাক্কী রিগুলেতর ওইরিবা, হিরম অসি এফ.এস.এস.এ.আই.দা শিন্নখ্র, হায়রিবা অসি হিরম অসিদা চপ চাবা লৌখৎফম থোকপা লৌখৎনবা সেক্সন ১০গী মখাদা ক্লাস এক্সন্দা থি-হুম্বা চৎথনবগীদমক মতেং পাংনবা মফম পীখ্রে। দিপার্তমেন্ত অসিনা কঞ্জুমরশিংগী থেংনরিবা অৱাবশিং অসি লুম্না লৌরি। হন্দক্তা থোকখিবা থৌদোক অমদা চহি ৪০ শুরবা নুপা অমনা রোহিনি মোলদগী মহাক্কী মমৌ ক্লাস ১২ তম্লিবা স্কুলগী মহৈরোয় অমগী ওনলাইন ক্লাসকীদমক লৈরুবা ফোন অমা মফম অদুদা শিন্ননবা হায়রুবা মতমদা মোবাইল ফোন সর্বিস সেন্তর অদুনা য়ারক্তবদগী মশা মথন্তা মৈ থাজখিবা অমসুং মৈনা চাক্তুনা শোকখিবা অসিদা, দিপার্তমেন্ত অসিনা মোবাইল ফোন কম্পনি অসিদা লৌখৎফম থোকপা লৌখৎখ্রে। মোবাইল ফোন কম্পনি অসিনা কঞ্জুমর অসিদা কম্পেন্সেৎ ওইনা লুপা ১,০০,০০০/- অমসুং অনৌবা মোবাইল হেন্দসেৎ অমা পীরগনি।
অকুপ্পা ৱারোলগীদমক:
পি.আই.বি. ফিল্দ ওফিসশিংদগী ফংবা পাউ
• মহারাস্ত্র: মহারাস্ত্রগী কোবিদ-২৯গী মশিং অদু শগোলশেল নুমিত্তা অহেনবা কেস ৩,৮২৪ থেংনখিবগা লোইননা ১৮,৬৮১৭২ য়ৌখ্রে। মুম্বাইদা হৌখিবা পুং ২৪ কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ৭৯৮ থেংনখিবগা লোইননা ইনফেক্তেদ ওইখিবা মীওইশিংগী মশিং অদু ২,৮৮,৬৯৬ ওইখি। সিতী অসিদা ১৩ শিখিবগা লোইননা শিখিবশিংগী মশিং অদু ১১,০০০ ময়া নক্না য়ৌহনখি। হৌজিক হোসপিতাল কয়া অমদা এক্তিব পেসেন্ত ১১৯৪৩ লাইয়েংদুনা লৈরি।
গুজরাত: গুজরাত্তা হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা কোরোনা কেস ১২৭০ থেংনখি। এহমাদাবাদতগী অনৌবা কেস ২৭৮ থেংনখিবগা লোইননা খ্বাইদগী য়াম্না থেংনখি, অদুগা সুরতনা অনৌবা কেস ১৯৬ থেংনখি। হৌজিক্কী ওইনা রাজ্য অসিদা লৈরিবা এক্তিবা কেসশিংগী অপুনবা মশিং অদু ১৩৮২০ ওইখি, মসিগী মনুংদা পেসেন্ত ৭২দি ভেন্তিলেতরদা লৈখি। ঙরাং পেসেন্ত ১২ শিখি, মসিনা কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা শিখিবশিংগী মশিং অদু ৪১৩৫ ফাওবা য়ৌহনখি।
রাজস্থান: রাজস্থানদা কোবিদকী অনৌবা কেস হন্থরক্লি। এক্তিব কেসশিংগী মশিং অদু লিশিং ১৯দা হন্থরক্লে। জয়পুর অমসুং জোধপুর সিতীশিংদশু অনৌবা কেসশিংগী মশিং অদু হন্থরক্লে। হন্দক্কী থা অসিগী অহানবা নুমিৎ তরানিদা, রাজ্য অসিদা ইনফেক্সনগী অনৌবা কেস ১৯,০০০ ময়া নক্না থেংনখি, অদুগা ফগৎলকখিবা মীওইশিংগী মশিং অদু ২৮,৫০০ ময়া নক্না ওইখি।
মধ্য প্রদেশ: মধ্য প্রদেশতা শগোলশেল নুমিত্তা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১,৩১৯, মসিনা রাজ্য অসিদা ইনফেক্সনশিংগী মশিং অদু ২,১৯,৮৯৩ য়ৌহনখি। ভাইরেল ইনফেক্সন অসিনা মরম ওইরগা তরেত অমুক শিখিবগা লোইননা শিখিবশিংগী মশিং অদু ৩,৩৭৩ য়ৌখ্রে। হোসপিতালশিংদগী পুন্না পেসেন্ত ১,৩০৭ দিসচার্জ তৌখিবগা লোইনা ফগৎলকখিবশিংগী অপুনবা মশিং অদু ২,০৩,২০৪ য়ৌহনখি।
ছত্তিসগর: ছত্তিসগরদা শগোলশেল নুমিত্তা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেস ১,৫১৮ থেংনখি অমসুং ১৬ শিখিবগী পাউ লৈখি, মসিনা কেসলোদ অদু ২,৫২,৬৩৮ য়ৌহনখি অমসুং শিখিবশিংগী মশিং অদু ৩,০৫৪ য়ৌহনখি। নুমিৎ অদুদা ফগৎলকখিবশিংগী মশিং অদু হোসপিতালশিংদগী মীওই ১৭৭ দিসচার্জ তৌখিবগা লোইননা ২,৩০,২৩৮ য়ৌখ্রে অদুগা অতোপ্পা ১,৬৮২না মখোয়গী হোমাইসোলেশনগী মতম অদু লোইখি। রাজ্য অসিদা এক্তিব কেস ১৯,৩৪৬ লৈরি।
গোৱা: গোৱাদা শগোলশেল নুমিত্তা কেজুৱেলতী অমত্তা লৈখিদে। গোৱাদা শগোলশেল নুমিত্তা কোরোনাভাইরসকীদমক্তা য়াম্লবা মীওই ৯৫ পোজিতিব ওইখি অদুগগা ইনফেক্সনদগী ১৫৯ ফগৎখি। খ্বাইদগী নৌবা কেসশিং অদু য়াওরগা কোস্তেল স্তেত অসিগী কোবিদ-১৯গী মশি অদু ৪৯,১৩১দা হেনগৎলকখ্রে। রাজ্য অসিদা শিখিবশিংগী মশিং অদু ৭০৩ ওইখি, মরমদি হৌখিবা পুং ২৪দা শিখিবগী পাউ অমত্তা লৈখিদে। হৌজিক ফাওবদা পেসেন্ত ৪৭,২১৫ না ইনফেক্সন অসিদগী ফগৎলকখ্রে। রাজ্য অসিদা হৌজিক এক্তিব কেস ১,২১৩ লৈরি।
অসাম: অসামদা কোবিদ-১৯গীদমক্তা মীওই ১৪০ অমুক পোজিতিব ওইবা থেংনখি। অপুনা কেসশিংগী মশিং অদু ২১৪৩০৫ ওইখি, দিসচার্জ তৌখিবা পেসেন্তশিংগী মশিং অদু ২০৯৭৮৭ ওইখি, এক্তিব কেস ৩৫১৬ লৈরি অমসুং পুন্না ৯৯৯ শিওখিবগী পাউ লৈখি।
কেরলা: রাজ্যগী হকশেল মন্ত্রী, কেকে, শাইলাজাকেরকা: রাজ্যগী হকসেল ম্ন্ত্রী, কে.কে.শাইলাজানা সুদানদগী থবক তৌরদুনা হল্লখিনা লানমীশিংনা অনৌবা মখলগী মেলরিয়া, ‘পাসমোদিয়ম ওভল থেনখি। হায়রিবা মীশক অসি কন্নুরদা লৈবা হোসপিতাল লাইয়েংদুনা লৈরি হায়না মহাক্না হায়খি। মরক অসিদা ঙরাং কেরলাদা কোবিদ-১৯গী অনৌবা কেসথেংনখি। কোবিদনা মরম ওইরগা শিখিবশিংগী মশিং অদু ২৫ ৩৩ য়ৌখ্রে।
তামিল নাদু: তামিল নাদুদা অহানবা ওইনা মীওই লাখ মঙা কোবিদ ভেকইন ফংলগনি, ২,৮০০ ভেক্সিন সেন্তরশিং লিংখৎখ্রে। মতম অমহেক্তদা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগী দোজ করোর ২.৫ স্তোর তৌবা বাবগী কেপাসিতী লৈগদবা ৱেরয়র হাউস ৫১ মশক খঙদোকখ্রে। রাজ্য অসিনা কোবিদ-১৯ রেজিস্ত্রীদগী পেসেন্ত ১,৩০২ দিসচা্রজ তৌখ্রে, অমসুং শগোলশেল নুমিত্তা অনৌবা কেস ১,২২০ অমুক হেনগৎলকখ্রে, মসিনা অপুনবা কেসশিংগী মশিং অদু ৭,৯৫২৪০ য়ৌহনখ্রে। য়ুমশকৈশা নুমিত্তা এক্তিব কেসশিংগী মশিং অদু ১০,৪৯১দগী ১০,৩৯২দা হন্থখ্রে।
কর্নাতকা: কোবিদ-১৯ভেক্সিনগী ত্রায়লশিংগী অহুমশুবা তাঙ্কক অদু বেলাগভিদা পাংথোকখ্রে, হেল্থ দিপার্তমেন্তনা ও.পি.দি.শিং অদু মহৌশাগুম্না পাংথোক্নবা হায়খ্রে। হকশেল মন্ত্রী, কে সিথাকরনা রাজ্য অসিদা লৈরিবা কোবিদকী ফি্যমঅসি য়েংলগা কোবিদ তাস্ক ফোর্সশিংগী মীফমঅমা পাংথোকখ্রে।
অন্ধ্রা প্রদেশ: হৌজিক ফাওবদা রাজ্য অসিদা পাংথোকখিবা কোবিদ তেস্তশিংগী অপুনবা মশিং অদু করোর ১.০৬ হেনখ্রে, মসিনা মীশিং মিলিয়ন অমদা তৌখিবা তেস্তশিংগী মশিং অদু চা্রাক্না লাখ অনি ওইখি। রাজ্য অসিগী কোবিদ-১৯ চার্ত অদুদা হৌজিক পুন্না পোজিতিবা কেস ৮,৭৪,৫১৫ ওইখি, ৮,৬২,২৩০ ওইখি অমসুং ৭,০৪৯ শিখি। এক্তিব কেসলোদ অদু ৫,২৩৬দা হন্থখ্রে।
তেলঙ্গনা: তেলঙ্গনাদা হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৬৪৩ থেংনখি, ৮০৫ ফগৎখি অমসুং ২ শিখি। অপুনবা কেসশিং: ২,৭৫,৯০৪, এক্তিব কেসশিং: ৭,৪৯৭, শিখিবশিং: ১৪৮২, দিসচার্জ তৌখিবশিং: ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৬.৭৪ ওইখিবগা লোইননা ২,৬৬,৯২৫ দিসচার্জ তৌখ্রে।
ফেক্ত চেক