হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌজিক নারিবা মীশিং লেপ্তনা হন্থরক্লি; নুমিৎ ১৩৬কী মতুংদা লাখ ৪ও১০গী মখাদা তাথরক্লে
হৌখিবা নুমিৎ ৮নি থংন-থংননা নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেল্লি
05 DEC 2020 11:13AM by PIB Imphal
ভারতকী অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিং ঙসি লাখ ৪.১০গী মখাদা (৪,০৯,৬৮৯) হন্থরকখ্রে‍। হায়রিবা অসি নুমিৎ ১৩৬কী মতুংদা খ্বাইদগী হন্থবা মশিংনি‍। জুলাই ২২, ২০২০দা লৈখিবা অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিং ৪,১১,১৩৩ ওইখিবনি‍।
ফীভম অসি নৌনা নারকপা মীশিংদগী ফগৎলকপা মীশিংনা হেন্দুনা অসুম লাকপনা অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিংদা হন্থরকপা ঙমহল্লিবনি‍। ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং অসি ভারতকী অপুনবা নাখিবা মীশিংগী চাদা ৪.২৬খক্তনি‍। নৌনা ফগৎলকপা মীশিংশিং অসিনা অপুনবা হৌজিক নারিবা মীশিংদগী মীওই ৬,৩৯৩ হন্থহল্লে‍।
হৌখিবা নুমিৎ নিপান্নিসিদা লৈবাকসিদা নুংতিগী ফগৎলকপা মীশিংনা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা লাক্লি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা নৌনা নারকখিবা মীশিং ৩৬,৬৫২নি‍। হৌখিবা পুং ২৪দা ফগৎলকখিবা অমদি ময়ুমদা হলহনখ্রবা মীশিংনা ৪২,৫৩৩নি‍।
ফগৎলকপগী মীশিং অসুম হেনগৎলকপনা ফগৎলকপগী চাং ঙসি ফাওবদা চাদা ৯৪.২৮ ওইরে‍।
অপুনবা ফখ্রবা মীশিং ৯,০৫৮,৮২২ ওইরি‍। অপুনবা ফখ্রবা মীশিং অমদি হৌজিক নারিবা মীশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা লাখ ৮৬.৫০গী ময়া নকশিল্লক্তুনা হৌজিক ৮,৬৪৯,১৩৩দা লৈরি‍।
নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৭৮.০৬তি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
মীওই ৬,৭৭৬ নৌনা ফগৎলক্তুনা মহারাস্ত্রনা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ফগৎলকপা ওইখি‍। কেরলাদা মীওই ৫,৪৯৬ অদুগা দিল্লীদা মীওই ৪,৮৬২ নৌনা ফগৎলকখি‍।
নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৭৬.৯০দি স্তেত অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
মীওই ৫,৭১৮ নৌনা নারক্তুনা কেরলানা খ্বাইদগী মশিং য়ামবা ওইরি‍। মীওই ৫,২২৯ নৌনা নারক্তুনা মহারাস্ত্রনা মতুং ইল্লি‍। দিল্লীদা মীওই ৪,০৬৭ নৌনা নারকখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা মীওই ৫১২ নৌনা শিখিবগী পাউ লাকই‍।
নৌনা শিখিবা মীশিংগী চাদা ৭৮.৩২দি স্তেত.য়ু.তি. তরাদগীনি‍। মহারাস্ত্রনা মীশিং খ্বাইদগী য়াম্না (১২৭) শিবগী পাউ ফংখি‍। দিল্লী অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলনা মথংশিৎনা মীওই ৭৩ অমদি ৫২ শিদুনা মতুং ইল্লি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
Sustained decline of Active Caseload continues; drops below 4.10 Lakh after 136 days
Daily Recoveries outnumber daily New Cases for last 8 days successively
05 DEC 2020 11:13AM by PIB Delhi
India’s total Active Caseload has dropped below 4.10 lakh (4,09,689) today. This is the lowest after 136 days. The total active cases were 4,11,133, on 22nd July, 2020.
This has been made possible by the trend of recoveries exceeding new cases which has ensured a total net reduction of the Active Caseload. India’s present active caseload consists of just 4.26% of India’s Total Positive Cases. The new recoveries have led to a net decline of 6,393 in the Total Active cases.
The daily new recoveries recorded in the country have been more than the daily cases registered from the last eight days. The number of daily new cases in the last 24 hours is 36,652. 42,533 cases recovered and discharged in the last 24 hours.
The rising recoveries have also improved the Recovery Rate to 94.28% today.
The total recovered cases stand at 9,058,822. The gap between Recovered Cases and Active Cases is nearing 86.50 lakh and presently stands at 8,649,133.
78.06% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 6,776 newly recovered cases. 5,496 people recovered in Kerala followed by 4,862 in Delhi.
76.90% of the new cases are from 10 States and UTs.
Kerala reported the highest daily new cases at 5,718. It is followed by Maharashtra with 5,229 new cases. Delhi recorded 4,067 new cases.
512 case fatalities have been reported in the past 24 hours.
Ten States/UTs account for 78.32% of new deaths. Maharashtra saw the maximum casualties (127). Delhi and West Bengal follow with 73 and 52 daily deaths, respectively.