হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং মখা তানা লাখ ৪.৩৫তা হন্থখ্রে
নুংতিগী ফগৎলকপনা নুংতিগী নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎলি
01 DEC 2020 12:12PM by PIB Imphal
ঙসি ভারতকী হৌজিক নারিবা মীশিং ৪,৩৫,৬০৩ ওইদুনা লাখ ৫গী মখাদা য়াম্না হাইথখ্রে‍। অপুনবা নাখিবা মীশিংগী মনুংদা হৌজিক নারিবা মীশিংগী চাং চাদা ৪.৬০দা হন্থখ্রে‍।
নুংতিগী ফগৎলকপী মীশিংনা নুংতিগী নৌনা নারকপা মীশিংদগী হেন্দুনা চৎপনা হৌজিক নারিবা অপুনবা মীশিং হন্থরকপনি‍। হৌখিবা পুং ২৪সিদা হৌজিক নারিবা মীশিংদা মীওই ১১,৩৪৯ হন্থরকপা থেংনখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা লৈবাক্কী অপুনবা নাখিবা মীশিংদা নৌনা নারকপা মীশিং ৩১,১১৮ হাপচিনখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা স্তেত খরদা (কেরলা, দিল্লী, কর্নাতকা, ছতিসগরনচিংবদা) হৌজিক নারিবা মীশিং হন্থরকপা থেংনরবসু উত্তরাখন্দ, গুজরাত, অসাম অমসুং গোৱাগুম্বা অতৈশিংদদি হৌজিন নারিবা মীশিং হেনগৎলকপা থেংনখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩১,১১৮ নৌনা নারকপদা মীওই ৪১,৯৮৫ নাবা ফগৎলকখি‍।
নাবা ফখ্রবা অপুনবা মীশিং ৮৮,৮৯,৫৮৫ ওইদুনা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৯৩.৯৪ ওইরি‍। ফখ্রবা মীশিং অমদি হৌজিক নারিবা মীশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অসুম অসুম হেনগৎলক্তুনা হৌজিক ৮৪,৫৩,৯৮২ ওইরে‍।
নৌনা ফগৎলকপা মীশিংগা চাদা ৭৬.৮২দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
কেরলানা মীওই ৬,০৫৫ নৌনা ফগৎলক্তুনা নোংমদা খ্বাইদগী মশিং য়াম্না ফগৎলকপা ওইখি‍। দিল্লীদা মীওই ৫,৮২৪ নৌনা ফগৎলক্তুনা মতুং ইল্লি‍।
নৌনা নারকপা মীশিংগী চাদা ৭৭.৭৯দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দগীনি‍।
মহারাস্ত্রনা হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৩,৮৩৭ নৌনা নারক্তুনা খ্বাইদগী য়ামব ওইখি‍। ঙরাং দিল্লীদা মীওই ৩,৭২৬ অদুগা কেরলাদা মীওই ৩,৩৮২ নৌনা নারকখি‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৮২ শিখিবদা স্তেত/য়ু.তি. ১০দগী চাদা ৮১.১২ ওইখি‍।
নৌনা শিখিবা মীশিংগী চাদা ২২.৪দি মীওই ১০৮ শিদুনা দিল্লীদগী ওইখি‍। মহারাস্ত্র অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা মথংশিৎনা মীওই৮০ অমদি ৪৮ নৌনা শিখি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further contracts to 4.35 Lakhs
Daily New Recoveries outnumber Daily New Cases
01 DEC 2020 12:12PM by PIB Delhi
India’s active cases today stand at 4,35,603, much below the 5-lakh mark. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 4.60%.
The daily recoveries exceeding new cases has ensured a total net reduction of the Active Caseload. A net decline of 11,349 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
31,118 new cases were added to the national tally in the last 24 hours.
While some States (Kerala, Delhi, Karnataka, Chhattisgarh etc) have witnessed a decline in the active caseload in the past 24 hours, others such as Uttarakhand, Gujarat, Assam and Goa have reported an addition to their caseload.
In contrast to 31,118 new reported cases, 41,985 cases have recovered in the last 24 hours.
The total recovered cases stand at 88,89,585 which translates to a Recovery Rate of 93.94%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 84,53,982.
76.82% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala reported the maximum number of single day recoveries with 6,055 recoveries. Delhi follows with 5,824 new recoveries.
77.79% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Maharashtra reported the maximum daily new cases numbering 3,837 in the last 24 hours. Delhi recorded 3,726 new cases while Kerala reported 3,382 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for 81.12% of the 482 case fatalities reported in the past 24 hours.
22.4% of new fatalities reported are from Delhi which reported 108 deaths. Maharashtra and West Bengal follow with 80 and 48 new deaths, respectively.