Ministry of Health and Family Welfare
India’s Active Caseload further contracts to 4.35 Lakhs
Daily New Recoveries outnumber Daily New Cases
01 DEC 2020 12:12PM by PIB Delhi
India’s active cases today stand at 4,35,603, much below the 5-lakh mark. The share of Active Cases in the total Positive Cases has further shrunk to 4.60%.
The daily recoveries exceeding new cases has ensured a total net reduction of the Active Caseload. A net decline of 11,349 cases has been recorded in the total active cases in last 24 hours.
31,118 new cases were added to the national tally in the last 24 hours.
While some States (Kerala, Delhi, Karnataka, Chhattisgarh etc) have witnessed a decline in the active caseload in the past 24 hours, others such as Uttarakhand, Gujarat, Assam and Goa have reported an addition to their caseload.
In contrast to 31,118 new reported cases, 41,985 cases have recovered in the last 24 hours.
The total recovered cases stand at 88,89,585 which translates to a Recovery Rate of 93.94%. The gap between Recovered cases and Active cases continues to grow and presently stands at 84,53,982.
76.82% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Kerala reported the maximum number of single day recoveries with 6,055 recoveries. Delhi follows with 5,824 new recoveries.
77.79% of the new cases are concentrated in 10 States and UTs.
Maharashtra reported the maximum daily new cases numbering 3,837 in the last 24 hours. Delhi recorded 3,726 new cases while Kerala reported 3,382 new cases yesterday.
Ten States/UTs account for 81.12% of the 482 case fatalities reported in the past 24 hours.
22.4% of new fatalities reported are from Delhi which reported 108 deaths. Maharashtra and West Bengal follow with 80 and 48 new deaths, respectively.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
ভাৰতত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা আৰু কমি ৪.৩৫ লাখ হৈছে
দৈনিক সুস্থতাৰ সংখ্যাই আক্ৰান্তৰ সংখ্যাক অতিক্ৰম কৰিছে
01 DEC 2020 12:12PM by PIB Guwahati
ভাৰতত আজি সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৪ লাখ ৩৫ হাজাৰ ৬০৩ গৰাকী। মুঠ আক্ৰান্তৰ সংখ্যা সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা কেৱল ৪.৬০ শতাংশ।
দৈনিক ভিত্তিত সুস্থতাৰ সংখ্যাই আক্ৰান্তৰ সংখ্যাক অতিক্ৰম কৰিছে। ইয়াৰ ফলত, সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যাও ক্ৰমাৎ কমিছে। দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ১১ হাজাৰ ৩৪৯ টাৰ ক্ষেত্ৰতো হ্ৰাস হৈছে।
অৱশ্যে, দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ৩১ হাজাৰ ১১৮ জন লোক নতুনকৈ ক’ৰোনাত আক্ৰান্ত হৈছে।
কেৰেলা, দিল্লী, কৰ্ণাটক, ছট্টিশগড়সহ কেবাখনো ৰাজ্যত বিগত ২৪ ঘন্টাত সুস্পষ্টভাৱে ক’ৰোনাত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা কমিলেও উত্তৰাখণ্ড, গুজৰাট, অসম আৰু গোৱাৰ দৰে কেবাখনো ৰাজ্যত এই সংখ্যা পুনৰ বৃদ্ধি পাইছে।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত ৪১ হাজাৰ ৯৮৫ জন লোক সুস্থ হৈ উঠিছে।
ইয়াৰ ফলত, মুঠ সুস্থতাৰ সংখ্যা বাঢ়ি ৮৮ লাখ ৮৯ হাজাৰ ৫৮৫ হৈছে। সুস্থতাৰ হাৰো ৯৩.৯৪ শতাংশলৈ বৃদ্ধি পাইছে। একেদৰে, সুস্থতা আৰু আক্ৰান্তৰ সংখ্যাৰ মাজত পাৰ্থক্য ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি হৈ বৰ্তমান হৈছে ৮৪ লাখ ৫৩ হাজাৰ ৯৮২ গৰাকী।
বিগত ২৪ ঘন্টাত আৰোগ্য লাভ কৰাসকলৰ ৭৬.৮২ শতাংশই ১০ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ লোক।
কেৰেলাত এদিনতেই সৰ্বাধিক ৬ হাজাৰ ৫৫ জন লোক সুস্থ হৈ উঠিছে। আনফালে, দিল্লীত বিগত ২৪ ঘন্টাত সুস্থ হৈছে ৫ হাজাৰ ৮২৪ জন লোক।
দেশত বিগত ২৪ ঘন্টাত নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৭৭.৭৯ শতাংশই হৈছে ১০ খন ৰাজ্য তথা কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলৰ লোক।
মহাৰাষ্ট্ৰত এদিনতেই সৰ্বাধিক ৩ হাজাৰ ৮৩৭ জন লোক নতুনকৈ আক্ৰান্ত হৈছে। দিল্লীত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৩ হাজাৰ ৭২৬ গৰাকী। আনফালে, কেৰেলাত সোমবাৰে আক্ৰান্ত হৈছে ৩ হাজাৰ ৩৮২ জন লোক।
দেশত ক’ৰোনাজনিত কাৰণত বিগত ২৪ ঘন্টাত ৪৮২ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত ৮১.১২ শতাংশই মৃত্য হৈছে ১০ খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰশাসিত অঞ্চলত।
দিল্লীত সৰ্বাধিক ১০৮ জনৰ মৃত্যু হৈছে। মহাৰাষ্ট্ৰত মৃত্যু হৈছে ৮০ জন আৰু পশ্চিমবঙ্গত ৪৮ জন লোকৰ মৃত্যু হৈছে।