কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
বোর্দ ওফ ত্রেদকী মীফম দিসেম্বর ২, ২০২০দা পাঙথোক্কদৌরি
মীফম অসিনা অনৌবা ফোরেন ত্রেদ পোলিসী অমদি লমদমসিদা পোৎ পুথোকপা অমদি মপান্দা থাদোকপগী থবক থৌরমশিং খুমাঙ চাউশিন্নবা লাল্লোং অমসুং থৌরাংশিংদা মীৎয়েঙ থমগনি
01 DEC 2020 12:25PM by PIB Imphal
বোর্দ ওফ ত্রেদ (বি.ও.তি.)গী মীফম অমা য়ুমশকৈশ নুমিৎ, দিসেম্বর ২, ২০২০দা ভিদিও কন্ফরেন্সিংগী খুত্থাঙদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রী শ্রী পিয়ুস গোয়লনা থৌরম মপু ওইদুনা পাঙথোক্কদৌরি‍।
মীফম অদুদা খন্ন-নৈনগদৌরিবা অদুদা অনৌবা ফোরেন ত্রেদ পোলিসী (এফ.তি.পি.) (২০২১-২৬) অমদি লমদমসিদা পোৎ পুথোকপা অমদি মপান্দা থাদোকপগী থবক থৌরমশিং খুমাঙ চাউশিন্নবা লাল্লোং অমসুং থৌরাংশিংদা মীৎয়েঙ থমগনি‍। বি.ও.তি. ফম্পাক্না চাং নাইন খন্ন-নৈনবা অমদি লল্লোন ইতিকশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংগা তাথোক তাশিন তৌনদুনা ভারতকী লল্লোন ইতিক্কী ফীভম ফগৎহন্নবগী পান্দম ফংনবগীদমক লৈঙাক্তা এফ.তি.পি.গা মরী লৈনবা থৌরাংশিংগী মতাঙদা পাউতাক পীননবা তাঞ্জা অমা পীরি‍। মসিনা স্তেত অমদি য়ু.তি.গী লৈঙাকশিংদা ত্রেদ পোলিসীগী মতাঙদা মখোয়গী মীৎয়েঙ ফোঙদোক্নবা অমদি ভারত লৈঙাক্তসু ভারতকী লল্লোন ইতিক্কী মঙম অমদি খুদোংচাবশিংদা অহোংবা পীরক্কদবা মালেমগী হোংলক্লিবা ৱাফমশিং খঙহন্দুনা ওল্লক্লিবা ফীভমদুগা চুশিন্ননবা থৌরাং য়াৎহৌনবা খুদোংচাবসু পীরি‍।
মীফম অদুদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সোম প্রকাশ অমসুং শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরিনা ৱা ঙাঙগনি‍। ভারত লৈঙাক্কী তোঙান তোঙানবা দিপার্তমেন্তশিংগী সেক্রেতরীশিং, নিতি আয়োগকী সি.ই.ও., তোঙান তোঙানবা লৈঙাক্কী বোদীশিংগী মকোকশিং, অপুনবা ইন্দস্ত্রী লুপশিংগী মীহুৎশিং অমদি এক্সপোর্ত প্রমোসন কাউন্সিলশিংনা বি.ও.তি.গী মেম্বরশিং ওইরি‍।
বোর্দ ওফ ত্রেদনা এক্সপোর্ত/ইমপোর্ত পর্ফোর্মেন্স, আত্মনিরভর ভারতকীদমক (পব্লিক প্রোক্যুরমেন্ত – মেক ইন ইন্দিয়া য়াওনা) ইনভেস্তমেন্ত প্রমোসনকী লাল্লোং, ত্রেদ রিমিদিজ – নৌনা পায়খৎখিবা থৌরাংশিং অমদি খোঙথাংশিং, অনৌবা লোজিস্তিক্স পোলিসী, কস্তম্না পায়খৎলিবা ত্রেদ ফেসিলিতেসনগী থৌরাংশিং, মমাঙগী বি.ও.তি. মতুংদগী পায়খৎলিবা থৌরাংশিং, জি.ই.এম. – কোনশিনবা অমদি পাকথোক চাউথোকহনবা অসিনচিংবগী চাউরাকপা মশক মওংশিং নৈনগনি অমদি ফোরেন ত্রেদ পোলিসীগা মরী লৈননবা পীরকপা তোঙান তোঙানবা ৱাফমশিং খন্ন-নৈনগনি‍।

Ministry of Commerce & Industry
Board of Trade meeting to be held on 2nd December, 2020;
Meeting to focus on new Foreign Trade Policy and the strategies and measures to be taken in order to take forward domestic manufacturing and exports
01 DEC 2020 12:25PM by PIB Delhi
A meeting of the Board of Trade (BOT)will be held on Wednesday, 2nd December, 2020 under the chairmanship of the Commerce and Industry Minister Shri Piyush Goyal, through Video Conference.
The discussions in the meeting will focus on the new Foreign Trade Policy (FTP) (2021-26) and the strategies and measures to be taken in order to take forward domestic manufacturing and exports.BOT platform provides an opportunity to have regular discussion and consultation with trade and industry and advise the Government on policy measures related to FTP in order to achieve the objective of boosting India’s trade. It also provides a platform to state governments and UTs to articulate their perspective on trade policy, and also to the Government of India for apprising them about international developments affecting India’s trade potential and opportunities and to prepare them to deal with the evolving situation.
The meeting will be addressed by Ministers of State for Commerce and Industry Shri Som Parkash, and Sh Hardeep Singh Puri. Secretaries of many departments of the Government of India, CEO, Niti Aayog, Heads of various Government bodies, Representatives of Apex industry associations and Export Promotion Councils are members of the BOT.
Board of Trade will take an Overview of the Export/Import Performance, Investment Promotion Strategy for AtmaNirbhar Bharat (including Public Procurement – Make in India), Trade Remedies – Recent Measures and Steps taken, New Logistics Policy, Trade Facilitation Measures Undertaken by Customs, Reforms and Initiatives since last BOT, GeM – Coverage and Expansion, and consider various suggestions regarding the Foreign trade Policy.