শেল-থুম মন্ত্রালয়
নবেম্বর ২০২০দা অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যুগী লুপা করোর ১,০৪,৯৬৩ খোমগৎখি
01 DEC 2020 1:45PM by PIB Imphal
নবেম্বর ২০২০দা অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যুগী লুপা করোর ১,০৪,৯৬৩ খোমগৎখিবদা সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ১৯,১৮৯, এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ২৫,৫৪০, আই.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৫১,৯৯২ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ২২,০৭৮ য়াওরগা) অমদি সেসকী লুপা করোর ৮,২৪২ (পোৎলমশিং পুশিল্লকপদগী খোমগৎপা লুপা করোর ৮০৯ য়াওরগা) ওইখি‍। নবেম্বর থাগী ওইনা নবেম্বর ৩০, ২০২০ ফাওবদা ফাইল তৌরকখিবা সি.এস.তি.আর.-৩বি.গী অপুনবা মশিং লাখ ৮২ ওইখি‍।
মহৌশাগী সেত্তলমেন্ত ওইনা লৈঙাক্না আই.জি.এস.তি.দগী সি.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ২২,২৯৩ অমদি এস.জি.এস.তি.দা লুপা করোর ১৬,২৮৬ সেত্তল তৌখ্রে‍। কেন্দ্র লৈঙাক অমসুং স্তেত লৈঙাকশিংনা নবেম্বর, ২০২০ মনুংদা মহৌশাগী সেত্তলমেন্ত মতুংদা ফংখিবা অপুনবা শেনফম সি.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৪১,৪৮২ অমসুং এস.জি.এস.তি.গী লুপা করোর ৪১,৮২৬নি‍।
জি.এস.তি. রিভিন্যু হান্নগী ফীভমদা হঙ্গৎলকপগী কুইদ্রিবা মওং অসিগা চুননা নবেম্বর, ২০২০গী রিভিন্যু মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা লৈখিবা জি.এস.তি. রিভিন্যুদগী চাদা ১.৪ হেন্না ৱাংখি‍। থা অসিদা মমাঙ চহীগী মান্নবা থাগা য়েংনবদা পোৎলমশিং পুশিল্লকপগী রিভিন্যু চাদা ৪.৯ হেনগৎখি অমদি দোমেস্তিক ত্রাঞ্জেক্সনদগী লাকপা রিভিনঞু (সর্ভিস ইম্পোর্ত য়াওরগা) চাদা ০.৫ হেনগৎখি।
মখাদা পীরিবা চার্ত অসিদা চৎলিবা চহীসিদা থা থাগী ওইনা অপুনবা জি.এস.তি. রিভিন্যুগী ফীভম উৎলি‍। তেবল অসিদা নবেম্বর, ২০১৯গা য়েংনবদা নবেম্বর ২০২০দা স্তেতশিংগী জি.এস.তি. কল্লেক্সনগী চাং উৎলি‍।
GRAPH
নবেম্বর ২০২০ মনুংদা স্তেত-স্তেতকী লৈখিবা জি.এস.তি. রিভিন্যু হেনগৎলকপগী ফীভম (১)
স্তেত
নবেম্বর-১৯
নবেম্বর-২০
হেনগৎলকপা
জম্মু অমসুং কাস্মির
৩৬৩
৩৬০
-১%
হিমাচল প্রদেশ
৭০১
৭৫৮
৮%
পঞ্জাব
১,৩৭৫
১,৩৯৬
২%
চান্দিগর
১৬৫
১৪১
-১৪%
উত্তরাখন্দ
১,২৮০
১,২৮৬
০%
হরিয়ানা
৫,৯০৪
৫,৯২৮
০%
দিল্লী
৩,৯৯৫
৩,৪১৩
-১৫%
রাজস্থান
৩,০৭১
৩,১৩০
২%
উত্তর প্রদেশ
৫,৬৭৮
৫,৫২৮
-৩%
বিহার
১,১০৭
৯৭০
-১২%
সিক্কিম
১৫৭
২২৩
৪২%
অরুনাচল প্রদেশ
৩৬
৬০
৬৮%
নগালেন্দ
২৩
৩০
৩১%
মনিপুর
৩৫
৩২
-৯%
মিজোরাম
১৭
১৭
০%
ত্রিপুরা
৫১
৫৮
১৩%
মেঘালয়া
১১৭
১২০
২%
অসাম
৯৫৮
৯৪৬
-১%
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩,৪৬০
৩,৭৪৭
৮%
ঝার্খন্দ
১,৭২০
১,৯০৭
১১%
ওরিসা
২,৩৪৭
২,৫২৮
৮%
ছতিস্গর
২,১৭৬
২,১৮১
০%
মধ্য প্রদেশ
২,৪৫৩
২,৪৯৩
২%
গুজরাত
৬,৮০৫
৭,৫৬৬
১১%
দামন অমসুং দিউ
১০১
২
-৯৮%
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি‍
১৪৫
২৯৬
১০৫%
মহারাস্ত্র
১৫,৯৬৮
১৫,০০১
-৬%
কর্নাতকা
৬,৯৭২
৬,৯১৫
-১%
গোৱা
৩৪২
৩০০
-১২%
লক্সদ্বীপ
২
০
-৭৫%
কেরলা
১,৬৯১
১,৫৬৮
-৭%
তামিল নাদু
৬,৪৪৯
৭,০৮৪
১০%
পুদুচেরী
১৫৭
১৫৮
১%
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
২৫
২৩
-৭%
তেলঙ্গনা
৩,৩৪৯
৩,১৭৫
-৫%
অন্ধ্র প্রদেশ
২,২৩০
২,৫০৭
১২%
লদাখ
-
৯
অতৈ তেরিতরীশিং
১৫৩
৭৯
-৪৮%
কেন্দ্রগী জুরিস্দিক্সন
৯৫
১৩৮
৪৫%
অপুনবা
৮১,৬৭৪
৮২,০৭৫
০.৫%

Ministry of Finance
Rs 1,04,963 crore of gross GST Revenue collected in the month of November 2020
01 DEC 2020 1:45PM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of November, 2020 is ₹ 1,04,963 crore of which CGST is ₹ 19,189 crore, SGST is ₹ 25,540 crore, IGST is ₹ 51,992 crore (including
₹ 22,078 crore collected on import of goods) and Cess is ₹ 8,242crore (including ₹ 809 crore collected on import of goods). The total number of GSTR-3B Returns filed for the month of November up to 30th November 2020 is 82 lakhs.
The government has settled ₹ 22,293 crore to CGST and ₹ 16,286 crore to SGST from IGST as regular settlement. The total revenue earned by Central Government and the State Governments after regular settlement in the month of November 2020 is ₹ 41,482 crore for CGST and ₹ 41,826 crore for the SGST.
In line with the recent trend of recovery in the GST revenues, the revenues for the month of November 2020 are 1.4% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, revenues from import of goods was 4.9% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are 0.5% higher that the revenues from these sources during the same month last year.
The chart below shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of November 2020 as compared to November 2019.
State-wise growth of GST Revenues during Nov 2020[1]
State
Nov-19
Nov-20
Growth
Jammu and Kashmir
363
360
-1%
Himachal Pradesh
701
758
8%
Punjab
1,375
1,396
2%
Chandigarh
165
141
-14%
Uttarakhand
1,280
1,286
0%
Haryana
5,904
5,928
0%
Delhi
3,995
3,413
-15%
Rajasthan
3,071
3,130
2%
Uttar Pradesh
5,678
5,528
-3%
Bihar
1,107
970
-12%
Sikkim
157
223
42%
Arunachal Pradesh
36
60
68%
Nagaland
23
30
31%
Manipur
35
32
-9%
Mizoram
17
17
0%
Tripura
51
58
13%
Meghalaya
117
120
2%
Assam
958
946
-1%
West Bengal
3,460
3,747
8%
Jharkhand
1,720
1,907
11%
Odisha
2,347
2,528
8%
Chhattisgarh
2,176
2,181
0%
Madhya Pradesh
2,453
2,493
2%
Gujarat
6,805
7,566
11%
Daman and Diu
101
2
-98%
Dadra and Nagar Haveli
145
296
105%
Maharashtra
15,968
15,001
-6%
Karnataka
6,972
6,915
-1%
Goa
342
300
-12%
Lakshadweep
2
0
-75%
Kerala
1,691
1,568
-7%
Tamil Nadu
6,449
7,084
10%
Puducherry
157
158
1%
Andaman and Nicobar Islands
25
23
-7%
Telangana
3,349
3,175
-5%
Andhra Pradesh
2,230
2,507
12%
Ladakh
-
9
Other Territory
153
79
-48%
Centre Jurisdiction
95
138
45%
Grand Total
81,674
82,075
0.5%