স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
মৃতকৰ ৭১%ই আঠখন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল-দিল্লী, মহাৰাষ্ট্ৰ, পশ্চিম বংগ, হাৰিয়াণা, পাঞ্জাৱ, কেৰালা, উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু ৰাজস্থানৰ
২২খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ মৃত্যুৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ কম
29 NOV 2020 1:31PM by PIB Guwahati
শেহতীয়া ২৪ ঘণ্টাত মৃত্যু হোৱা ৪৯৬গৰাকী মৃতকৰ ৭১%(৭০.৯৭%)ই আঠখন ৰাজ্য-কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল-দিল্লী, মহাৰাষ্ট্ৰ, পশ্চিম বংগ, হাৰিয়াণা, পাঞ্জাৱ, কেৰালা, উত্তৰ প্ৰদেশ আৰু ৰাজস্থানৰ।
ইয়াৰে ৮৯গৰাকী মৃতকৰে দিল্লীয়ে তালিকাৰ শীৰ্ষ স্থানত অৱস্থান কৰিছে। ৮৮গৰাকীৰে মহাৰাষ্ট্ৰই দ্বিতীয়, আৰু ৫২গৰাকীৰে পশ্চিমবংগ তৃতীয় স্থানত আছে।
তলত নৱেম্বৰ মাহত পৰিৱৰ্তিত হোৱা দৈনিক মৃত্যুৰ গড় হাৰ উল্লেখ কৰা হৈছে।
২২খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ মৃত্যুৰ হাৰ ৰাষ্ট্ৰীয় গড় হাৰতকৈ কম
ভাৰতত এই মুহূৰ্তত ৪,৫৩,৯৫৬গৰাকী লোকৰ দেহত ক’ভিডে সক্ৰিয় ৰূপ ধাৰণ কৰিছে। সেই হিচাপত, মুঠ আক্ৰান্তৰ বিপৰীতে সক্ৰিয় ৰোগীৰ হাৰ ৪.৮৩%।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত বিভিন্ন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত সলনি হোৱা সক্ৰিয় ৰোগীৰ সংখ্যা তলত উল্লেখ কৰা হ’ল।
১৯৪০ গৰাকী নতুন ৰোগীৰে মহাৰাষ্ট্ৰত ধনাত্মক পৰিৱৰ্তন হোৱাৰ বিপৰীতে ১৬০৩ গৰাকী ৰোগী কমাৰ সূত্ৰে দিল্লীত ঋণাত্মক পৰিৱৰ্তনৰ ধাৰা প্ৰত্যক্ষ কৰা হৈছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ৪১,৮১০গৰাকী ব্যক্তিৰ দেহত ক’ভিড-১৯ৰ সংক্ৰমণ নিশ্চিত কৰা হৈছে।
নতুনকৈ আক্ৰান্তৰ ৭০.৪৩%ই ৮খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল কেৰালা, মহাৰাষ্ট্ৰ, দিল্লী, পশ্চিম বংগ, ৰাজস্থান, উত্তৰ প্ৰদেশ, হাৰিয়াণা আৰু চত্তিশগড়ৰ।
এইক্ষেত্ৰতো কেৰালাই সৰ্বাধিক ৬,২৫০গৰাকী আক্ৰান্তৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰাৰ বিপৰীতে ৫,৯৬৫ আৰু ৪,৯৯৮ আক্ৰান্তৰে দ্বিতীয় আৰু তৃতীয় স্থানত আছে ক্ৰমে মহাৰাষ্ট্ৰ আৰু দিল্লী।
ইফালে, আজিৰ তাৰিখত দেশত আৰোগ্য লাভ কৰা ব্যক্তিৰ মুঠ সংখ্যা ৮৮,০২,২৬৭ গৰাকী হৈছেগৈ। আৰোগ্য লাভৰ শতাংশ হাৰ ৯৩.৭১% হৈছেগৈ।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত দেশত ৪২,২৯৮গৰাকী লোকে আৰোগ্য লাভ কৰিছে।
নতুনকৈ আৰোগ্য লাভ কৰোতাৰ ৬৮.৭৩%ই ৮খন ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলৰ।
ইয়াৰে, দিল্লীয়ে সৰ্বাধিক ৬,৫১২গৰাকী আৰোগ্যৰে শীৰ্ষ স্থান দখল কৰিছে। ইয়াৰ পিচতে ৫,২৭৫ আৰু ৩,৯৩৭ গৰাকীৰে স্থান লাভ কৰিছে ক্ৰমে কেৰালা আৰু মহাৰাষ্ট্ৰই।

Ministry of Health and Family Welfare
71% of the daily fatalities contributed by eight States/UT - Delhi, Maharashtra, West Bengal, Haryana, Punjab, Kerala, Uttar Pradesh and Rajasthan
22 States/UTs have Case Fatality Rate less than the National Average
29 NOV 2020 1:31PM by PIB Delhi
70.97% of the 496 case fatalities reported in the past 24 hours are contributed by eight States/UTs ie Delhi, Maharashtra, West Bengal, Haryana, Punjab, Kerala, Uttar Pradesh and Rajasthan.
Delhi with 89 deaths reported the maximum new fatalities. Maharashtra follows closely with 88 deaths. West Bengal reported 52 deaths.
The following figure shows the moving average of the daily fatalities in the month of November.
22 States/UTs have Case Fatality Rate less than the National average.
The Active Caseload of India is 4,53,956 today. Present contribution of Active Caseload to India’s total positive cases stand at 4.83%.
The change in active cases for the States/UTs in the last 24 hours is in the figure given below.
Maharashtra recorded the maximum positive change with addition of 1,940 cases whereas Delhi recorded maximum negative change with a decrease of 1,603 active cases.
41,810 new confirmed COVID cases have been registered in the last 24 hours in the country.
70.43% of the daily new cases are contributed by eight States/UT i.e. Kerala, Maharashtra, Delhi, West Bengal, Rajasthan, Uttar Pradesh, Haryana, and Chhattisgarh.
Kerala leads the tally with 6,250 new COVID cases. Maharashtra has recorded 5,965 cases, while Delhi follows with 4,998 new cases.
Total recovered cases in India have crossed 88 lakhs (8,802,267).The national recovery rate stands at 93.71% today.
42,298 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
68.73% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 8 States/UTs.
Delhi has reported the maximum number of single day recoveries with 6,512 newly discharged cases. 5,275 people recovered in Kerala followed by 3,937 in Maharashtra.