হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
নুংতিগী ফেতিলিতীগী ৭১% রাজ্য/য়ু.তি. নিপাল – দিল্লী, মহারাস্ত্রা, নোংচুপ বেঙ্গল, হরিয়ানা, পঞ্জাব, কেরলা, উত্তর প্রদেশ অমসুং রাজস্থান্দগী
রাজ্য/য়ু.তি. ২২দা ফেতিলিতী কেসকী রেৎ লৈবাক অসিগী চাংচৎতগী হন্থরে
29 NOV 2020 1:31PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা শিখিবগী কেস ৪৯৬গী মনুংদা ৭০.৯৭% রাজ্য/য়ু.তি. নিপাল হায়বদি দিল্লী, মহারাস্ত্রা, নোংচুপ বেঙ্গল, হরিয়ানা, পঞ্জাব, কেরল, উত্তর প্রদেশ অমসুং রাজস্থান্দগী ওইরি।
দিল্লীদা ৮৯ শিখিবগা লোইননা খ্বাইদগী য়াম্না শিবা ওইরে। মহারাস্ত্রনা ৮৮ শিদুনা নক্না ইন্নরি। নোংচুপ বেঙ্গলদা ৫২ শিখিবগী রিপোর্ত তৌখ্রে।
মখাদা পীরিবা শক্তম অসিদা নবেম্বর থাদা ওইখিবা নুংতিগী ফেতেলিতীগী চাংচৎ অদু উৎলি।
রাজ্য/য়ু.তি. ২২দা ফেতিলিতী কেসকী রেৎ লৈবাক অসিগী চাংচৎতগী হন্থরে।
ভারত্তা ঙসি এক্তিব কেসলোদ ৪,৫৩,৯৫৬ ওইরি। ভারতকী হৌজিক্কী অপুনবা এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা পোজিতিব কেসকী ৪.৮৩% ওইরি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী এক্তিব কেস্তা অহোংবা লাকপা অদু মখাগী শক্তম অসিদা পীরি।
মহারাস্ত্রনা কেস ১,৯৪০ হাপচিন্দুনা খ্বাইদগী য়াম্বা পোজিতিব চেঞ্জগী রিকোর্দ তৌখ্রে, অদুগা দিল্লীনা এক্তিব কেস্তা হন্থরকপগা লোইননা ১,৬০৩ ওইদুনা খ্বাইদগী য়াম্না নেগতিব চেঞ্জগী রিকোর্দ তৌখ্রে।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদকী অনৌবা কেস ৪১,৮১০ রেজিস্তর তৌখ্রে।
নুংতিগী অনৌবা কেসতা ৭০.৪৩% রাজ্য/য়ু.তি. নিপাল হায়বদি কেরলা, মহারাস্ত্রা, দিল্লী, নোংচুপ বেঙ্গল, রাজস্থান, উত্তর প্রদেশ, হরিয়ানা অমসুং ছত্তিসগরদগীনি।
কেরলাদা কোবিদকী খ্বাইদগী হেন্না অনৌবা কেস ৬,২৫০ লাকখ্রে। মহারাস্ত্রদা কেস ৫,৯৬৫ রিকোর্দ তৌখ্রে, অদুগা দিল্লীনা অনৌবা কেস ৪,৯৯৮ ওইদুনা মতৌ ইন্নরি।
ভারতনা অপুনবা ফগৎলকপা মশিং লাখ ৮৮ (৮,৮০২,২৬৭) লান্থোক্লে। লৈবাক্কী রিকভরী রেৎ অসি ঙসি ৯৩.৭১% ওইরে।
লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা রিকভরী ৪২,২৯৮ রেজিস্তর তৌখ্রে।
রিকভরীগী অনৌবা কেস ৬৮.৭৩% রাজ্য/য়ু.তি.দগীনি।
দিল্লীদা নৌনা দিসচার্জ তৌখিবা ৬,৫১২গা লোইননা নোংমদা খ্বাইদগী হেন্না রিকভরী তৌখ্রে অদুগা দিল্লীদা মীওই ৫,২৭৫ অমসুং মদুগী মতুংদা মহারাস্ত্রদা মীওই ৩,৯৩৭ রিকভর তৌখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
71% of the daily fatalities contributed by eight States/UT - Delhi, Maharashtra, West Bengal, Haryana, Punjab, Kerala, Uttar Pradesh and Rajasthan
22 States/UTs have Case Fatality Rate less than the National Average
29 NOV 2020 1:31PM by PIB Delhi
70.97% of the 496 case fatalities reported in the past 24 hours are contributed by eight States/UTs ie Delhi, Maharashtra, West Bengal, Haryana, Punjab, Kerala, Uttar Pradesh and Rajasthan.
Delhi with 89 deaths reported the maximum new fatalities. Maharashtra follows closely with 88 deaths. West Bengal reported 52 deaths.
The following figure shows the moving average of the daily fatalities in the month of November.
22 States/UTs have Case Fatality Rate less than the National average.
The Active Caseload of India is 4,53,956 today. Present contribution of Active Caseload to India’s total positive cases stand at 4.83%.
The change in active cases for the States/UTs in the last 24 hours is in the figure given below.
Maharashtra recorded the maximum positive change with addition of 1,940 cases whereas Delhi recorded maximum negative change with a decrease of 1,603 active cases.
41,810 new confirmed COVID cases have been registered in the last 24 hours in the country.
70.43% of the daily new cases are contributed by eight States/UT i.e. Kerala, Maharashtra, Delhi, West Bengal, Rajasthan, Uttar Pradesh, Haryana, and Chhattisgarh.
Kerala leads the tally with 6,250 new COVID cases. Maharashtra has recorded 5,965 cases, while Delhi follows with 4,998 new cases.
Total recovered cases in India have crossed 88 lakhs (8,802,267).The national recovery rate stands at 93.71% today.
42,298 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
68.73% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 8 States/UTs.
Delhi has reported the maximum number of single day recoveries with 6,512 newly discharged cases. 5,275 people recovered in Kerala followed by 3,937 in Maharashtra.