প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ব্ৰিটেইনৰ প্রধানমন্ত্রী শ্ৰীযুত বৰিছ জনছনৰ সৈতে প্রধানমন্ত্রীৰ বাৰ্তালাপ
27 NOV 2020 7:48PM by PIB Guwahati
প্রধানমন্ত্রী শ্রী নৰেন্দ্র মোদীয়ে আজি টেলিফোনযোগে ব্ৰিটেইনৰ প্রধানমন্ত্রী শ্ৰীযুত বৰিছ জনছনৰ সৈতে টেলিফোনযোগে কথা পাতে৷
ক’ভিড-১৯ৰ ফলত সৃষ্টি হোৱা সংকটক লৈ দুয়োগৰাকী নেতাই মত বিনিময় কৰে৷ ভেকচিন উদ্ভাৱন আৰু উৎপাদনক লৈ ভাৰত আৰু ব্ৰিটেইনৰ মাজত সম্ভাৱ্য সহযোগিতাৰ বিষয় সন্দৰ্ভত তেওঁলোকে আলোচনা কৰে৷
ক’ভিডৰ লগতে ব্ৰেক্সিটৰ পৰৱৰ্তী সময়ত ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ অংশীদাৰিত্বক আৰু ক্ষিপ্ৰতাৰে আগুৱাই নিয়াৰ বিষয়ত দুয়োগৰাকী নেতাই প্ৰতিশ্ৰুতি প্ৰদান কৰে৷ ব্যৱসায়-বাণিজ্য, বিনিয়োগ, বৈজ্ঞানিক গৱেষণা, ছাত্র-ছাত্রী আৰু বৃত্তিধাৰকসকলৰ অহা-যোৱা, প্রতিৰক্ষা আৰু নিৰাপত্তাৰ ক্ষেত্রত সহযোগিতা বৃদ্ধিৰ যি বিপুল সম্ভাৱনা আছে, সেই বিষয়ত দুয়োগৰাকী নেতাই সহমত পোষণ কৰে৷
জলবায়ু পৰিৱর্তনৰ বিৰুদ্ধে যুঁজত ভাৰত আৰু ব্ৰিটেইনে যাতে একেলগে কাম কৰে সেই দিশতো জোৰ দিয়ে৷ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় সৌৰ মৈত্ৰী আৰু দুৰ্যোগ ব্যৱস্থাপনা আন্তঃগাঁথনিৰ জোঁটৰ দৰে বিভিন্ন মঞ্চত দুয়োখন দেশে সহযোগিতা অব্যাহত ৰাখিব৷
ভাৰত-ব্ৰিটেইনৰ অংশীদাৰিত্বত দীর্ঘম্যাদী উচ্চাকাংক্ষী পৰিকল্পনা দ্রুতগতিত বাস্তবায়িত কৰিবলৈ দুয়োখন দেশৰ বিষয়াসকলক একেলগে কাম কৰাৰ বিষয়েও তেওঁলোকে সহমত প্ৰকাশ কৰে৷

Prime Minister's Office
Prime Minister Speaks to the UK PM Mr Boris Johnson
27 NOV 2020 7:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi spoke on phone today with Prime Minister of the United Kingdom, His Excellency Mr. Boris Johnson.
The two leaders exchanged thoughts about the challenges posed by the COVID-19 pandemic, and reviewed the promising cooperation between India and UK in the area of vaccine development and manufacturing.
The leaders reiterated their shared desire to impart a quantum jump to the India-UK partnership in the post-COVID, post-BREXIT era, and agreed that there was tremendous potential for enhancing collaboration in trade and investment, scientific research, mobility of professionals and students, and defence and security.
They laid particular emphasis on India and UK joining hands in the fight against Climate Change, and appreciated their collaboration under platforms like the International Solar Alliance and the Coalition for Disaster Resilient Infrastructure.
The leaders agreed that officials from both sides would continue their work to quickly finalise an ambitious long-term roadmap for the India-UK partnership.