প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.কে.গী পি.এম. শ্রী বোরিস জোন্সনগা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
27 NOV 2020 7:48PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুনাইতেদ কিংদমগী প্রধান মন্ত্রী হিস এক্সিলেন্সী শ্রী বোরিস জোন্সনগা ঙসি তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
লুচিংবা অনিমক্না কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা ওইরক্লিবা শিংনবশিংগী মতাংদা ৱারী শানখি অমসুং ভেক্সিন পুথোকপগী মতাংদা ভারত অমসুং ব্রিতেনগী মরক্তা পীনরিবা তেংবাং অদু য়েংশিনখি।
লুচিংবা অনিনা ব্রেক্সিৎ অমসুং পোস্ত-কোবিদকী মতুংদা ভারত-য়ু.কে. পার্তনরশিপ্পু অনৌবা মতোন অমদা পুখৎনবগী মখোয়গী অপাম্বশিং অদু অমুক হন্না ফোংদোক্নখি অমসুং ত্রেদ অমসুং ইনভেস্ত, সাইন্তিফিক রিসর্সশিং, প্রোফেস্নেল অমসুং মহৈরোইশিংগী মোবিলিতী, অমসুং দিফেন্স অমসুং সেক্যুরিতী হেনগৎহনবদা অয়াবা ফোংদোক্নখি।
মখোয়না ক্লাইমেৎ চেঞ্জগী মায়োক্তা চংশিল্লিবা লাঞ্জংদা ভারত অমসুং য়ু.কে.গী মরক্তা তেংবাং পীনবদা অখন্ননা শাফু পীখি অমসুং ইন্তর্নেস্নেল সোলর এলাইন্স অমসুং কোলিজন ফোর দিজাস্তর রেসিলেন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচরগুম্বা প্লেৎফোর্মগী মখাদা অমনা অমগী মতেং পাংনববু থাগৎপা ফোংদোক্নখি।
নাকল অনিমক্না ৱাফম অসিদা অয়াবা ফোংদোক্নখি মদুদি লৈবাক অনিগী ওফিসরশিংনা ভারত-য়ু.কে পার্তনরশিপকীদমক্তা অনীংবা-অপাম্বা থম্নরিবা তুং কোইনা চৎনগদবা রোদমেপ অমদা অরোইবা মশক পীনবা মখোয়গী থবক মখা চৎথিগনি।

Prime Minister's Office
Prime Minister Speaks to the UK PM Mr Boris Johnson
27 NOV 2020 7:48PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi spoke on phone today with Prime Minister of the United Kingdom, His Excellency Mr. Boris Johnson.
The two leaders exchanged thoughts about the challenges posed by the COVID-19 pandemic, and reviewed the promising cooperation between India and UK in the area of vaccine development and manufacturing.
The leaders reiterated their shared desire to impart a quantum jump to the India-UK partnership in the post-COVID, post-BREXIT era, and agreed that there was tremendous potential for enhancing collaboration in trade and investment, scientific research, mobility of professionals and students, and defence and security.
They laid particular emphasis on India and UK joining hands in the fight against Climate Change, and appreciated their collaboration under platforms like the International Solar Alliance and the Coalition for Disaster Resilient Infrastructure.
The leaders agreed that officials from both sides would continue their work to quickly finalise an ambitious long-term roadmap for the India-UK partnership.