Ministry of Science & Technology
CSIR-CCMB’s Dry Swab direct RT-PCR method for Coronavirus detection receives ICMR approval
It can scale up testing by two to three-fold immediately with no additional resources
28 NOV 2020 2:58PM by PIB Delhi
The simple and fast method of Dry Swab-Direct RT-PCR, developed by CSIRs constituent lab Centre for Cellular and Molecular Biology (CCMB) Hyderabad for scaling up of SARS-CoV-2 detection has now been approved by ICMR based on their independent validation. This method developed by CSIR-CCMB is a simple variation of the existing gold standard RT-PCR method and can easily scale up the testing by 2 to 3 fold with no new investment of resources. After evaluating this method and finding an overall concordance of 96.9%, ICMR has now issued an advisory for the use of CSIR-CCMB dry swab method, considering its lesser cost and quick turn-around time.
Figure 1: Dry swab and reagents for carrying out the test in a tube
Figure 2: Schematic for dry swab RNA extraction free coronavirus testing
CSIR-CCMB, Hyderabad has been testing samples for coronavirus since April 2020. Having worked closely with the healthcare workers of Telangana, it identified some of the key issues that slow the testing process. In response to it, the researchers here developed the Dry Swab RNA-extraction free testing method for the COVID-19 virus.
More specifically, the Dry Swab-Direct RT-PCR method involves collecting and transporting the nasal swab in dry state (as opposed to using the viral transport medium VTM) which makes the transportation and handling of the samples easy and less prone to spillage and spread of infection. Secondly, the step of RNA isolation from the sample is omitted and involves only simple processing of the sample followed by direct RT-PCR using the kit recommended by ICMR. Omitting the step of RNA isolation offers a huge benefit over the conventional method, as the RNA isolation is a major bottleneck in terms of time, cost and trained manpower. Given this, with the same resources and no additional cost more samples can be tested and can be easily scaled up at least 2-3 times immediately.
DG-CSIR, DrShekhar C Mande, commenting on the development said that the Dry-Swab Direct RT-PCR method is cost effective, easy to implement with no requirement of new kits and existing manpower can perform this with no additional training and hence could make a significant contribution to ramping up the testing capacity in the country quickly.
Dr Rakesh Mishra, Director, CCMB adds, “RNA extraction, even with automation, takes 4 hours for roughly 500 samples. VTM and RNA extraction both add a significant burden on money and time required for mass testing for coronavirus. We believe the technique’s merit holds for all kinds of settings and has the potential of bringing the costs and time of testing by 40-50%”.
Significantly, the modified method of CSIR-CCMB has also been independently corroborated by multiple premier institutes and hospitals such as Centre for DNA Fingerprinting and Diagnostics (CDFD), IISER-Berhapmur, CSIR-NEERI, GMCH-Nagpur, Genepath based in Pune, IGGMSH and MAFSU, Nagpur and also Apollo Hospitals, Hyderabad. Further, this modified method has been published in peer reviewed journal by CSIR-CCMB and by other scientific groups in several prestigious scientific journals across the world.

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
কোরোনাভাইরস খঙদোক্নবা সি.এস.আই.আর.-সি.সি.এম.বি.গী দ্রাই স্বাব দাইরেক্ত আর.তি.-পি.সি.আর.গী পাম্বৈ অসি আই.সি.এম.আর.না অয়াবা পীখ্রে
অহেনবা রিসোর্সশিং য়াওদনা খুদক্তা তেস্ত তৌবা শরুক অনিদগী অহুম ফাওবা হেনগৎহনগনি
28 NOV 2020 2:58PM by PIB Imphal
সি.এস.আই.আর.গী কন্সতিত্যুয়েন্ত লেব সেন্তরগী সেলুলর এন্দ মোলিক্যুলর বাইওলোজী (সি.সি.এম.বি.) হাইদ্রবাদনা সার্স-কোব-২- খঙদোকপা হেনগৎনবা দিবেলপ তৌবা অরায়বা অমদি অথুবা পাম্বৈ ওইরিবা দ্রাই স্বাব-দাইরেক্ত আর.তি-পি.সি.আর অসি হৌজিক্তি মখোয়গী ইন্দিপেন্দেন্ত ভেলিদেসন্দা য়ুম্ফম ওইরগা আই.সি.এম.আর.না অয়াবা পীখ্রে। সি.এস.আই.আর.-সি.সি.এম.বি.না দিবেলপ তৌখিবা পাম্বৈ অসি হৌজিক লৈরিবা গোল্দ স্তেন্দর্দ আর.তি-পি.সি.আর. মেথদগী অরায়বা ভেরিএসন অমনি মসিনা অনৌবা রিসোর্সশিংদা ইনবেস্তমেন্ত তৌবা য়াওদনা তেস্ত তৌবা শরুক ২দগী ৩ ফাওবা লায়না হেনগৎহনবা য়াগনি। পাম্বৈ অসি ইভাল্যুএৎ অমদি ওভরওল কোনকর্দেন্স ৯৬.৯% ফংলবা তৌরবা মতুংদা, আই.সি.এম.আর.না মসিগী শেল চংবা হন্থবা অমসুং মতম চংদবা অসি য়েংলগা হৌজিক সি.এস.আই.আর.-সি.সি.এম.বি. দ্রাই স্বাব মেথদ শীজিন্ননবা এদভাইজরী অমা থোকখ্রে।
ফিগর ১: ত্যুব অমদা তেস্ত অসি তৌনবা দ্রাই স্বাব অমসুং রিএজেন্তশিং
ফিগর ২: দ্রাই স্বাব আর.এন.এন. এক্সত্রেক্সন ফ্রী কোরোনাভাইরস তেস্তিংগী স্কীমেতিক
সি.এস.আই.আর.-সি.সি.এম.বি., হাইদ্রবাদনা এপ্রিল ২০২০দগী হৌনা কোরোনাভাইরসকী সেম্পলশিং তেস্ত তৌদুনা লাকখি। তেলঙ্গনাগী হেল্থকিয়র ৱার্করশিংগা লোইননা মাইপুননা হোৎন্দুনা মসিনা তেস্ত তৌবগী থবক থৌওংদা তপথহনবগী মরু ওইবা মরম খরা খঙদোকপা ঙমখি। মসিগী পাউখুম ওইনা মফম অসিগী রিসর্চররশিংনা কোবিদ-১৯ ভাইরসকী দ্রাই স্বাব আর.এন.এন.- এক্সত্রেক্সন ফ্রী তেস্তিং মেথদ দিবেলপ তৌখি।
অখন্নবা ওইনা, দ্রাই স্বাব-দাইরেক্ত আর.তি.-পি.সি.আর. মেথদ অসিদা নজেল স্বাব অদু সদ্রাই স্তেৎতা (ভাইরেল ত্রান্সপোর্ত মীদিয়ম ভি.তি.এম.গী মহুৎ ওইনা)লৌবা অমসুং পুথোক-পুশিন তৌবা য়াওরি, মসিনা সেম্পলশিং পুথোক-পুশিন ঔবা অমসুং হেন্দল তৌবদা লায়হল্লি অমসুং হৈদোকপা অমসুং লাইনা শন্দোকপগী চাং হন্থহল্লি। অনিশুবদা সেম্পলদগী আর.এন.এ. আইসোলেসনগী স্তেপ অদু কানগনি অমসুং অচম্বা সেম্পল প্রোসেস তৌবা খক্তা য়াওরি মতুংদা আই.সি.এম.আর.না রিকম্মেন্দ তৌবা কিৎ শীজিন্নদুনা দাইরেক্ত আর.তি.-পি.সি.আর. পাঙথোক্কনি। আর.এন.এ. আইসোলেসনগী স্তেপ কানবা অসিনা হান্নগী লৈরিবা মেথদ অসিদগী চাউনা কান্নবা ফংহল্লি মরমদি আর.এন.এ. আইসোলেসন অসিনা মতম, শেল অমসুং ত্রেন মেনপাৱরদা চাউনা অপনবা অমা ওই। মসি ওইবনি চপ মান্নবা রিসোর্সশিং অমসুং অহেনবা শেল য়াওদনা অহেনবা সেম্পলশিং তেস্ত তৌবা য়ারগনি অমসুং খুদক্তা য়ামদ্রবদা শরুক ২-৩ লায়না হেনগৎহনবা ঙম্লগনি।
মসি পুথোকপা অসিগী মতাংদা দি.জি.-সি.এস.আই.আর., দা. শেখর সি মন্দেনা হায়, দ্রাই-স্বাব দাইরেক্ত আর.তি.-পি.সি.আর. মেথদ অসি শেল চংদে, লায়না ইমপ্লিমেন্ত তৌবা য়াই লোইননা অনৌবা কিৎশিং মথৌ তাদে অমদি হৌজিক লৈরিবা মেনপাৱর অসিনা অহেনবা ত্রেনিং য়াওদনা পাঙথোকপা য়াই মরম অসিনা লৈবাক অসিনা তেস্ত তৌবগী চাং খোঙজেল য়াংনা হেনগৎহনবদা শীংথানিংঙাই ওইনা মতেং পাংগনি।
সি.সি.এম.বি.গী দিরেক্তর দা. রাকেশ মিশ্রানা হায়, “আর.এন.এ. এক্সত্রক্সন অসি ওতোমেসন য়াওরবসু সেম্পল ৫০০গী চাউরাক্না পুং ৪ চংঙি। ভি.তি.এম. অমসুং আর.এন.এ. এক্সত্রক্সন অনিমক্না কোরোনাভাইরসকী মশিং য়াম্না তেস্ত তৌরপা মতমদা শেল অমদি মতম চাউনা চংহল্লি। তেক্নিক অসিগী কান্নবা অসিনা সেত্তিং মখল পুম্নমক্তা অমসুং তেস্ত তৌবদা চংবা শেল অমসুং মতম ৪০-৫০% হন্থহনবা ঙমগনি হায়না ঐখোয়না থাজৈ”।
শীংথানিংঙাই ওইরিবদি সি.এস.আই.আর.-সি.সি.এম.বি.গী শেমদোক্লবা মেথদ অসি সেন্তর ফোর দি.এন.এ. ফিঙ্গরপ্রিন্তিং এন্দ দাইগ্নোস্তিক্স (সি.দি.এফ.দি.), আই.আই.এস.ই.আর.-বেরহপমুর, সি.এস.আই.আর.-এন.ই.ই.আর.আই., জি.এম.সি.ঐচ.-নাগপুর, পুনেদা বেজ তৌবা গেনেপাথ, আই.জি.জি.এম.এস.ঐচ. অমসুং এম.এ.এফ.এস.য়ু., নাগপুর অমসুং হাইদ্রবাদকী এপোল্লো হোস্পিতাল্স অসিগুম্বা তোঙান তোঙানবা মাংজিল থারিবা ইন্সতিত্যুতশিং অমসুং হোস্পিতালশিংনা ইন্দিপেন্দেন্ত ওইনা কোরোবোরেতেদসু তৌখি। মখা তানা শেমদোক্লবা মেথদ অসি সি.এস.আই.আর.-সি.সি.এম.বি.গী পীয়র রিভ্যু জর্নেলদা অমসুং মালেম শিনবা থুংনা অতোপ্পা সাইন্তিস্ত গ্রুপশিংনা মখল কয়াগী মমিং লৈরবা সাইন্তিফিক জর্নেলশিংদা ফোঙখ্রে।