ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଦେଶର ନୂଆ କରୋନା ମାମଲାରୁ 61% କେରଳ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଦିଲ୍ଲୀ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ରାଜସ୍ଥାନ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରୁ
26 NOV 2020 12:03PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତରେ ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 44,489 ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଆସିଛି । ଏଥିରୁ 60.72% 6ଟି ରାଜ୍ୟ; କେରଳ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଦିଲ୍ଲୀ, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ରାଜସ୍ଥାନ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରୁ ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟାରେ କେରଳରେ ସର୍ବାଧିକ 6491 ନୂଆ କରୋନା ମାମଲା ଆସିଛି । ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 6159 ଏବଂ ଦିଲ୍ଲୀରେ 5246 ମାମଲା ଆସିଛି ।
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 524 ଜଣଙ୍କ ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏଥିରୁ 60.50% ମୃତ୍ୟୁ 6ଟି ରାଜ୍ୟ; ଦିଲ୍ଲୀ, ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ, ହରିୟାଣା, ପଞ୍ଜାବ ଏବଂ ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶରେ ହୋଇଛି ।
ମହାରାଷ୍ଟ୍ର, ଦିଲ୍ଲୀ, ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଉପରୋକ୍ତ ରାଜ୍ୟ ମଧ୍ୟରୁ 4ଟି ରାଜ୍ୟ ଯେଉଁଠାରେ ଅଧିକ କରୋନା ମାମଲା ଆସିବା ସହ ଅଧିକ କରୋନା ମୃତ୍ୟୁ ମଧ୍ୟ ହୋଇଛି ।
ଦିଲ୍ଲୀରେ ସର୍ବାଧିକ 99 ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି । ଏହା ପଛକୁ ମହାରାଷ୍ଟ୍ରରେ 65 ଏବଂ ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗରେ 51 ମୃତ୍ୟୁ ହୋଇଛି ।
ଭାରତରେ ବର୍ତ୍ତମାନ ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲା (4,52,344) ମୋଟ କରୋନା ମାମଲାର 4.88% ରହିଛି, ଯାହାକି 5%ରୁ କମ୍ ।
ସକ୍ରିୟ କରୋନା ମାମଲାରୁ 65% 8ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଅଛି ଯେଉଁଠାରୁ କି ଦୈନିକ ଅଧିକ କରୋନା ମାମଲା ଆସିଛି ଏବଂ ଦୈନିକ ମୃତ୍ୟୁ ମଧ୍ୟ ଅଧିକ ହୋଇଛି ।
ମୋଟ ମୃତ୍ୟୁର 61% ହୋଇଛି 8 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ । ଏସବୁ 8ଟି ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ପ୍ରତି ଦଶଲକ୍ଷ ଜନସଂଖ୍ୟାରେ ମାମଲା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଥିବା ଜାତୀୟ ହାର (6715) ତୁଳନାରେ ନିମ୍ନଲିଖିତ ଭାବେ ରହିଛି ।
ଜାତୀୟ ମୃତ୍ୟୁ ହାର (1.46%) ତୁଳନାରେ 8 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ଥିବା ମୃତ୍ୟୁ ହାର ନିମ୍ନଲିଖିତ ଭାବେ ରହିଛି ।
ଦେଶରେ ମୋଟ ସୁସ୍ଥଙ୍କ ସଂଖ୍ୟା ପ୍ରାୟ 87 ଲକ୍ଷ (86,79,138) ରହିଛି । ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥତା ହାର ଆଜି ରହିଛି 93.66% । ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ ଦେଶରେ 36,367 ଜଣ ସୁସ୍ଥ ହୋଇଛନ୍ତି ।
15 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସୁସ୍ଥ ହାର ଜାତୀୟ ସୁସ୍ଥ ହାର ଠାରୁ ଅଧିକ ରହିଛି ।
20 ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳରେ ସୁସ୍ଥ ହାର ଜାତୀୟ ହାର ଠାରୁ କମ୍ ରହିଛି ।

Ministry of Health and Family Welfare
India’s 61% of Daily New Cases contributed by Kerala, Maharashtra, Delhi, West Bengal, Rajasthan, and Uttar Pradesh
26 NOV 2020 12:03PM by PIB Delhi
44,489 new confirmed COVID cases have been registered in the last 24 hours in the country. Of these, 60.72% is contributed by six States/UT i.e. Kerala, Maharashtra, Delhi, West Bengal, Rajasthan and Uttar Pradesh.
Kerala leads the tally with 6,491 new COVID cases. Maharashtra has reported 6,159 new cases, while Delhi registered another 5,246 new cases in the last 24 hours.
60.50% of the 524 case fatalities reported in the past 24 hours are concentrated in six States/UTs- Delhi, Maharashtra, West Bengal, Haryana, Punjab and Uttar Pradesh.
Maharashtra, Delhi, Uttar Pradesh and West Bengal are the common states among the top six states contributing maximum to new cases as well as daily deaths.
Delhi with 99 deaths reported the maximum new fatalities. Maharashtra saw a fatality count of 65 followed by West Bengal with 51 deaths.
India’s present active caseload (4,52,344) is 4.88% of the total Positive Cases, and has been sustained below the 5% mark.
65% of the active cases are in 8 States/UTs which have contributed to the maximum daily new cases and the daily highest deaths.
61% of the total deaths are concentrated in these 8 States/UT.
The cases per million figures of these 8 States/UTs compared to the national average (6,715) are as follows:
The following shows Case Fatality Rate (CFR) in these 8 States/UT as compared to the national average (1.46%).
Total recovered cases in India are nearing 87 lakhs (86,79,138). The national recovery rate stands at 93.66% today. 36,367 recoveries have been registered in the last 24 hours in the country.
15 States/UTs have Recovery Rate more than the national average.
20 States/UTs have reported Recovery Rate less than the national average.