କ୍ୟାବିନେଟ
ବ୍ରିକ୍ସ ଦେଶମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଫିଜିକାଲ କଲଚର ଏବଂ କ୍ରୀଡା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ପାଇଁ ଏମଓୟୁକୁ କ୍ୟାବିନେଟର ଅନୁମୋଦନ
25 NOV 2020 3:32PM by PIB Bhubaneshwar
ବ୍ରିକ୍ସ ଦେଶମାନଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ଫିଜିକାଲ କଲଚର ଓ କ୍ରୀଡା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ସଂକ୍ରାନ୍ତ ବୁଝାମଣା ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ କେନ୍ଦ୍ର କ୍ୟାବିନେଟ ବୈଠକରେ ଅନୁମୋଦନ ଲାଭ କରିଛି ।
ପାଞ୍ଚଟି ଦେଶ ମଧ୍ୟରେ କ୍ରୀଡା କ୍ଷେତ୍ରରେ ସହଯୋଗ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଲେ ଏହା କ୍ରୀଡା ବିଜ୍ଞାନ, କ୍ରୀଡା ସମ୍ବନ୍ଧିତ ଔଷଧ, ପ୍ରଶିକ୍ଷଣ କୌଶଳ ଇତ୍ୟାଦି ନେଇ ସାମର୍ଥ୍ୟ ବୃଦ୍ଧିରେ ସହାୟକ ହେବ । ଏହା ଫଳରେ ଆନ୍ତର୍ଜାତିକ ପ୍ରତିଯୋଗିତାଗୁଡିକରେ କ୍ରୀଡାବିତ୍ ମାନଙ୍କ ପ୍ରଦର୍ଶନ ଉନ୍ନତ ହେବା ସହ ବ୍ରିକ୍ସ ସଦସ୍ୟ ଦେଶଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ ଦ୍ଵିପାକ୍ଷିକ ସମ୍ପର୍କ ମଧ୍ୟ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବ । କ୍ରୀଡା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହି ସହଯୋଗ ଯୋଗୁଁ ଜାତି, ଧର୍ମ, ବର୍ଣ୍ଣ ଓ ଲିଙ୍ଗ ନିର୍ବିଶେଷରେ ସମସ୍ତ ପାଞ୍ଚଟି ଦେଶର କ୍ରୀଡାବିତ୍ ମାନେ ଉପକୃତ ହେବେ ।

Cabinet
Cabinet approves Memorandum of Understanding on cooperation in the field of Physical Culture and Sport among BRICS Countries
25 NOV 2020 3:32PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi was apprised of a Memorandum of Understanding (MoU) on Cooperation in the field of Physical Culture and Sport signed among BRICS Countries.
Cooperation in the field of sports among the five countries will help in expanding knowledge and expertise in the area of sports science, sports medicine, coaching techniques etc, which would result in improvement in performance of our sportspersons in international tournaments and strengthening of bilateral relations with BRICS member countries.
Benefits arising from cooperation in the field of sports among the five countries would be equally applicable to all sportspersons irrespective of their caste, creed, region, religion and gender.