কেবিনেট সচিবালয়
ৰাষ্ট্ৰীয় সংকট ব্যৱস্থাপনা সমিতিৰ সভাৰ অধ্যক্ষতা কৰিলে কেবিনেট সচিবে
দক্ষিণ উপকূলীয় ৰাজ্য আৰু মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰস্তুতিক লৈ আলোচনা কৰা হৈছে
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, তামিলনাডু আৰু পণ্ডিচেৰীৰ মুখ্য সচিবে তেওঁলোকৰ প্ৰস্তুতি সম্পৰ্কে অৱগত কৰে
23 NOV 2020 3:12PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় কেবিনেট সচিব শ্ৰী ৰাজীৱ গৌবাৰ সভাপতিত্বত আজি ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, তামিলনাডু আৰু পণ্ডিচেৰীৰ মুখ্য সচিবসকলৰ সৈতে আসন্ন ঘূৰ্ণীবতাহৰ স্থিতি পৰ্যালোচনা কৰাৰ বাবে ৰাষ্ট্ৰীয় সংকট ব্যৱস্থাপনা সমিতি (এন চি এম চি)ৰ এক বৈঠক সম্পন্ন হয়।
অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, তামিলনাডু আৰু পণ্ডিচেৰীৰ মুখ্য সচিবসকলে এন চি এম চিক তেওঁলোকৰ প্ৰস্তুতি সম্পৰ্কে অৱগত কৰে আৰু উল্লেখ কৰে যে যিকোনো পৰিণাম পূৰণ কৰিবলৈ কৰ্তৃপক্ষ সম্পূৰ্ণৰূপে সাজু। তেওঁলোকে এই প্ৰত্যাহ্বানৰ মোকাবিলা কৰিবলৈ এন ডি আৰ এফ আৰু অন্যান্য সংস্থাৰ সৈতে সমন্বয়ৰ বিষয়েও অৱগত কৰে।
ভাৰতৰ বতৰ বিভাগৰ মহাপ্ৰৱন্ধকে বৰ্তমানৰ পৰিস্থিতিৰ ওপৰত উপস্থাপন কৰে আৰু উল্লেখ কৰে যে সংশ্লিষ্ট ৰাজ্য চৰকাৰৰ সৈতে পৰিস্থিতিৰ ভাগ-বতৰা কৰা হৈছে। তেওঁ উল্লেখ কৰিছিল যে আসন্ন ঘূৰ্ণীটোৱে ২৪ৰ পৰা ২৬ নৱেম্বৰ, ২০২০-ৰ ভিতৰত অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ, তামিলনাডু আৰু পণ্ডিচেৰীৰ উপকূলীয় অঞ্চলসমূহ প্ৰভাৱিত কৰিব।
কেবিনেট সচিবে উল্লেখ কৰে যে আমাৰ লক্ষ্য হৈছে জনসাধাৰণৰ জীৱন ৰক্ষা কৰা আৰু প্ৰভাৱিত অঞ্চলবোৰত তত্পৰতাৰে স্বাভাৱিক অৱস্থা ঘূৰাই অনা। তেওঁ উল্লেখ কৰে যে মাছমৰীয়াসকলক সাগৰলৈ নাযাবলৈ দিয়া পৰামৰ্শ কঠোৰভাৱে ৰূপায়ণ কৰিব লাগে। 'কেঁচা' ঘৰত বাস কৰা লোকসকলক পৰিস্থিতি অনুসৰি উপযুক্তভাৱে পৰামৰ্শ দিয়া হ'ব পাৰে, তেওঁ লগতে কয়।
গৃহ, বিদ্যুৎ, টেলিযোগাযোগ, অসামৰিক বিমান, স্বাস্থ্য মন্ত্ৰালয়, ৰে'লৱে বোৰ্ডৰ অধ্যক্ষ, এন ডি এম এৰ সদস্য সচিব, ডি.ডি.আৰ.এফ.ৰ মহাপ্ৰৱন্ধক আৰু প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়ৰ প্ৰতিনিধিয়ে সংশ্লিষ্ট ৰাজ্যসমূহত গ্ৰহণ কৰা ব্যৱস্থা আৰু সহায়ৰ বিষয়ে এন চি এম চি ক অৱগত কৰে।

Cabinet Secretariat
Cabinet Secretary chairs National Crisis Management Committee Meeting
Preparedness of Southern Coastal States and Ministries discussed
Chief Secretaries of Andhra Pradesh, Tamil Nadu and Puducherry informed about their preparedness
23 NOV 2020 3:12PM by PIB Delhi
Union Cabinet Secretary, Shri Rajiv Gauba today chaired a meeting of the National Crisis Management Committee (NCMC) to review the status of impending Cyclone through video conferencing with the Chief Secretaries of Andhra Pradesh, Tamil Nadu and Puducherry.
The Chief Secretaries of Andhra Pradesh, Tamil Nadu and Puducherry briefed the NCMC about their preparedness and mentioned that the authorities are fully prepared to meet any eventuality. They also informed about the coordination with the NDRF and other agencies to meet this challenge.
DG, India Meteorological Department made presentation on the present situation and mentioned that the status is being shared with the concerned State Governments. He mentioned that the impending Cyclone is going to affect coastal areas of Andhra Pradesh, Tamil Nadu and Puducherry between 24th to 26th November, 2020.
The Cabinet Secretary mentioned that we all are aiming at zero loss of life and early restoration of normalcy in the affected areas. He mentioned that the advisories to fishermen not to go into the sea should be strictly implemented. People living in ‘kutcha’ houses may be advised suitably according to the situation, he added.
Secretaries from Home, Power, Telecommunication, Civil Aviation, Shipping, Health Ministry, Chairman, Railway Board, Member Secretary, NDMA, DG, NDRF and representative of Ministry of Defence also informed the NCMC about the arrangements and assistance to the concerned states.