প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না পার্লিয়ামেন্তগী মেম্বরশিংগী মথোল কয়াগী ফ্লেৎশিং নবেম্বর ২৩দা শঙ্গাগনি
21 NOV 2020 4:22PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা পার্লিয়ামেন্তগী মেম্বরশিংগী মথোল কয়াগী ফ্লেৎশিং নবেম্বর ২৩গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা শঙ্গাগনি। থৌরম অসিদা লোক সভাগী স্পীকর শ্রী ওম বির্লাসু শরুক য়াগনি।
ফ্লেৎশিং অসি নই দিল্লীগী দা. বি.দি. মার্গতা লৈ। চহি ৮০ হেল্লবা অরিবা বঙ্গলো নিপান অসি ফ্লেৎ ৭৬ শানবা নৌনা শেমদোকখি। সেঙ্কসন তৌখিবা শেল অদুদগী চাদা ১৪রোমদি তুংশিনবা ঙমখি অমসুং কোবিদ-১৯গী চৈথেং লৈজরবসু মতম হেন্না চংদবগা লোইননা ফ্লেৎশিং অসি শাবা লোইশিনখি।
ফ্লাই এশ অমদি কনস্ত্রক্সন অমসুং দিমোলিসনগী ৱেস্ততগী শাবা চেকশিং, থর্মেল ইন্সুলেসনগী দবল গ্লেজ ৱিন্দোশিং অমসুং ইনর্জী চাদবা, ইনর্জী চাদবা এল.ই.দি. লাইৎ ফিত্তিংশিং, লাইৎ কন্ত্রোলগী ওক্যুপেন্সী বেজ সেন্সরশিং, মৈ চাবা হন্থনবা ভি.আর.ভি. য়াওবা এয়র কন্দিস্নরশিং, ঈশিং য়োকশিন্নবা লো ফ্লো ফিকচরশিং, নোং ঈশিং য়োকশিন্নবা সিস্তেম অমসুং য়ুমথক্কী সোলর প্লান্ত য়াওনা শাবদা মখল কয়াগী গ্রীন বিল্দিং ইনিসিএতিবশিং য়াওহনখি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate Multi-storeyed flats for Members of Parliament on 23rd November
21 NOV 2020 4:22PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate Multi-storeyed flats for Members of Parliament on 23rd November 2020 at 11 AM via video conferencing. The Speaker of Lok Sabha Shri Om Birla will also be present on the occasion.
These flats are located at Dr B D Marg in New Delhi. Eight old bungalows, which were more than 80 years old, have been redeveloped to construct 76 flats. The construction of these flats has been completed with savings of about 14 percent from the sanctioned cost and without time overrun despite the impact of Covid-19.
Several green building initiatives have been incorporated in the construction, including bricks made from fly ash and construction & demolition waste, double glazed windows for thermal insulation and energy efficiency, energy efficient LED light fittings, occupancy based sensors for light control, air conditioners with VRV system for low power consumption, low flow fixtures for conservation of water, rainwater harvesting system and rooftop solar plant.