হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী অৱাংবা থাক্কী তিমশিং রাজ্য ৪দা থাজিনখ্রে; অতোপ্পদসু থাজিন্নবা খন্নরি
কেন্দ্রনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা দিতেক্ত তৌহৌদবা অমসুং য়েংহৌদবা অনাবা মীওইশিং ত্রেক্ত তৌনবা তেস্তিং তৌবগী থাকশিং কনশিন্নবা খঙহনখ্রে
তেস্ত তৌবগী থাকশিং ৱাংবনা পোজিতিব ওইবগী চাং হন্থহনবা ঙমখ্রে
এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা কেসকী ৫%গী মখাদা লৈখ্রে
20 NOV 2020 12:13PM by PIB Imphal
কেন্দ্র সরকারনা হরিয়ানা, রাজস্থান, গুজরাত অমসুং মনিপুরদা অৱাংবা থাক্কী তিম মরি থাজিনখ্রে। তিমশিং অসিনা কোবিদ কেসশিং মশিং ৱাংনা রিপোর্ত তৌরক্লিবা জিলাশিংদা চৎকনি অমসুং রাজ্য অসিনা কন্তেনমেন্ত তৌবা, সর্ভিলেন্স চত্থবা, তেস্ত তৌবা, লাইনা নাদনবা অমসুং লাকশিন্নবা খোঙথাংশিং অমসুং পোজিতিব কেসশিং মপুং ফানা ক্লিনিকেল মেনেজমেন্ত তৌবগী হোৎনরিবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। কেন্দ্রগী তিমশিংনা মতম চানা দাইগ্নোসিস অমসুং ফোলো-অপ তৌবগা মরী লৈনবা খুদোংচাদবশিং মপুং ফানা য়েংশিনবদসু লমজিং-লমতাকপীগনি। কেন্দ্রনা কোবিদ-১৯গী পোজিতিব কেসশিং হেনগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরক্লিবা অতোপ্পা রাজ্য/য়ু.তি.শিংদসু অৱাংবা থাক্কী মল্তিদিসসিপ্লিনরী তিমশিং থানবা তৌরি।
কেন্দ্র সরকারনা রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংদা পোজিতিব ওইবা কোবিদ-১৯ কেসশিং য়েংহৌদবা অমসুং দিতেক্ত তৌহৌদবা অদু মতম চানা ত্রেস তৌনবা, কন্তেনমেন্ত তৌনবা অমসুং মরী লৈনবা লায়েং চত্থনবা খঙদোকপা ঙম্নবা পাকশন্না অমসুং অকনবা মওংদা তেস্ত তৌনবা খঙহনখ্রে।
ঙসি ফাওবদা ভারতনা পুন্না সেম্পল ১২,৯৫,৯১,৭৮৬ তেস্ত তৌখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত লাখ ১০ (১০,৮৩,৩৯৭)গী মথক্তা তৌখি। অৱাংবা থাক্তা পাকশন্না তেস্ত তৌবা অসিনা পোজিতিব ওইবগী চাংগী অপুনবা অসি নেম্না থম্বা ঙমখি অমসুং হৌজিক্কী ওইনা অনেম্বা ত্রেজেক্তরী অমদা চৎলি। লৈবাক অসিগী পোজিতিব ওইবগী চাংগী অপুনবা অসি ঙসি ৬.৯৫% ওইদুনা ৭%দগী তাখ্রে। তেস্ত তৌবগী মশিং ৱাংখৎলকপনা পোজিতিব ওইবগী চাং নেমহনবা ঙমখি।
দবল্যু.ঐচ.ও.না মখোয়গী সস্পেক্তেদ কেসশিংগী কম্প্রিহেন্সিব সর্ভিলেন্সকীদমক্তা থোকখিবা “পব্লিক হেল্থ ক্রাইতেরিয়া তু এদজস্ত পব্লিক হেল্থ এন্দ সোসিএল মিজর্স ইন দি কন্তেক্সত ওফ কোবিদ-১৯”গী গাইদেন্স নোৎতা পীবা মশিংগী মতুং ইন্না রাজ্য/য়ু.তি. ৩৪না মিলিয়ন পোপুলেসন অমদা নোংমদা তেস্ত ১৪০গী মথক্তা তৌরি।
রাজ্য/য়ু.তি. ২০না লৈবাক অসিগী লৈরিবা অপুনবা পোজিতিব ওইবগী চাং অসিগী চাংচৎতগী (৬.৯৫%) তান্না রিপোর্ত তৌরক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ৪৫,৮৮২ কোবিদনা নাবা থেংনখি। ভারতকী হৌজিক লৈরিবা এক্তিব কেসলোদ ৪,৪৩,৭৯৪ অসি ভারতকী অপুনবা পোজিতিব কেসশিংগী ৪.৯৩%নি অমসুং ৫%গী মখাদা লৈহনবা ঙমখ্রে।
অপুনবা এক্তিব কেসলোদকী ৭৮.২%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি। মহারাস্ত্রনা ১৮.১৯% ওইদুনা তেলীদা মকোক্তা লৈ।
ঙসি ফাওনা রাজ্য/য়ু.তি. ২৮না এক্তিব কেস ২০,০০০দগী তানা লৈ।
হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতনা নৌনা নাবা ফগৎখিবা ৪৪,৮০৭ রেজিস্তর তৌদুনা পুন্না নাবা ফগৎখিবা কেস ৮৪,২৮,৪০৯ শুখ্রে। ঙসি নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৩.৬০% দা হেনগৎখ্রে। নাবা ফগৎখ্রবা কেসশিং অমসুং এক্তিব কেসশিংগী মরক্তা লৈরিবা খেৎনবা অসি তপ্না-তপ্না হেনগৎলক্লি অমসুং হৌজিক ৭৯,৮৪,৬১৫ ওইরি।
নৌনা নাবা ফগৎলকখ্রবা কেসশিংগী ৭৮.০২% অসি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
কোবিদতগী মীওই ৬,৮৬০ নাবা ফগৎলকখিবগা লোইননা কেরেলানা নাবা ফগৎলকপগী মশিং খ্বাইদগী য়াম্বা ওইরি মতুংদা নোংমদা মীওই ৬,৬৮৫ নাবা ফগৎলক্তুনা দিল্লীনা মতুং ইল্লি। মহারাস্ত্রনা নৌবা ৫,৮৬০ নাবা ফগৎলকপগী রিপোর্ত তৌরকখি।
অনৌবা কেসশিংগী ৭৭.২০%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা দিল্লীদগী কেস ৭,৫৪৬ রিপোর্ত তৌরকখি। কেরেলানা অনৌবা কেস ৫,৭২২ রেকোর্দ তৌখি অমরোমদা ঙরাং মহারাস্ত্রনা নুংতিগী থেংনবা কেস ৫,৫৩৫ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌরকখিবা শীখিবা কেস ৫৮৪গী মনুংদা ৮১.৮৫%দি রাজ্য/য়ু.তি. তরাদগী ওইখি।
শীখিবা ১৫৪ রিপোর্ত তৌরকপগা লোইননা নৌনা শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখিবা ২৬.৩২%দি মহারাস্ত্রদগী ওইখি। দিল্লীদা মীওই ৯৩ শীখি অমরোমদা ৱেস্ত বেঙ্গলদা নৌনা ৫৩ শীখিবগী রিপোর্ত তৌরকখি।

Ministry of Health and Family Welfare
Centre rushes High Level Teams to 4 States; contemplating for others too
Centre advises States/UTs to increase testing levels to track the undetected and missed out patients
High levels of Testing ensures falling Positivity Rate
Active Caseload remains below 5% of Total Cases
20 NOV 2020 12:13PM by PIB Delhi
The Union Government has rushed four high level teams to Haryana, Rajasthan, Gujarat and Manipur. The teams will visit the districts reporting high number of COVID cases and support the State efforts towards strengthening containment, surveillance, testing, infection prevention and control measures, and efficient clinical management of the positive cases. The Central teams shall also guide in effectively managing the challenges related to timely diagnosis and follow up. The Centre is also contemplating sending high level multidisciplinary teams to other States/UTs that are reporting a rise in the COVID-19 positive cases.
The Union Government has advised the State/UT governments to adopt aggressive and widespread testing to ensure that the missed out and undetected positive COVID-19 cases are promptly identified for timely and effective tracing, containment and subsequent treatment.
India has tested total of 12,95,91,786 samples, as on date. More than 10L tests (10,83,397) were conducted in the past 24 hours. High levels of widespread testing have ensured that the cumulative positivity rate is sustained at low levels and is presently following a downward trajectory. The cumulative national Positivity Rate stands at 6.95% today, less than the 7% mark. Higher volumes of testing eventually lead to low Positivity rate.
34 States/UTs are performing more than 140 Tests/Day/Million population, the figure advised by WHO in its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19” for comprehensive surveillance for suspected cases.
20 States/UTs are reporting a cumulative Positivity rate lower than the national average (6.95%).
In the last 24 hours, 45,882 persons were found to be infected with COVID. India’s present active caseload of 4,43,794 comprises 4.93% of India’s Total Positive Cases, and has been sustained below the 5% mark.
Ten States/UTs account for 78.2% of the total active caseload. Maharashtra leads the tally with 18.19% of the share.
28 States/UTs have less than 20,000 active cases, as on date.
India has registered 44,807 new recoveries in the last 24 hours taking the total recovered cases to 84,28,409. The Recovery Rate has improved to 93.60% today. The gap between Recovered cases and Active cases is steadily increasing and presently stands at 79,84,615.
78.02% of the new recovered cases is contributed by ten States/UTs.
With 6,860 persons recovering from COVID, Kerala saw the most number of recoveries followed by Delhi with 6,685 daily recoveries. Maharashtra reported 5,860 new recoveries.
Ten States/UTs have contributed 77.20% of the new cases.
Delhi reported 7,546 cases in the last 24 hours. Kerala recorded 5,722 new cases while Maharashtra reported 5,535 daily cases yesterday.
81.85% of the 584 case fatalities that have been reported in the past 24 hours are from Ten States/UTs.
26.32% of new fatalities reported are from Maharashtra which reported 154 deaths. Delhi also saw a fatality count of 93 while West Bengal reported 53 new deaths.