প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘ভাৰত-লাক্সেমবাৰ্গ ভাৰ্চুৱেল শীৰ্ষ সন্মিলন’ত গ্ৰহণ কৰা চুক্তিৰ তালিকা
19 NOV 2020 8:33PM by PIB Guwahati
ক্ৰমিক
নং
চুক্তি
বিৱৰণ
1.
‘ভাৰত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিনিময়’(ইণ্ডিয়া আইএনএক্স) আৰু ‘লাক্সেমবাৰ্গ ষ্টক একচেঞ্জ’ৰ মাজৰ বুজাবুজিৰ চুক্তি
বিত্তীয় সেৱা উদ্যোগলৈ সহযোগিতা আগবঢ়োৱা, সংশ্লিষ্ট দেশৰ বজাৰ ব্যৱস্থাৰ উচিত ব্যৱস্থাপনা, ইএছজি(পাৰিৱেশিক, সামাজিক আৰু শাসন) আৰু স্থানীয় বজাৰত সেউজ বিত্তীয় ব্যৱস্থাৰ প্ৰচলন কৰা
2.
‘ষ্টেট বেংক অব ইণ্ডিয়া’ আৰু ‘লাক্সেমবাৰ্গ ষ্টক একচেঞ্জ’ৰ মাজৰ বুজাবুজিৰ চুক্তি
বিত্তীয় সেৱা উদ্যোগলৈ সহযোগিতা আগবঢ়োৱা, সংশ্লিষ্ট দেশৰ বজাৰ ব্যৱস্থাৰ উচিত ব্যৱস্থাপনা, ইএছজি(পাৰিৱেশিক, সামাজিক আৰু শাসন) আৰু স্থানীয় বজাৰত সেউজ বিত্তীয় ব্যৱস্থাৰ প্ৰচলন কৰা
3.
‘ইনভেষ্ট ইণ্ডিয়া’ আৰু ‘লাক্সিন’ভেশ্যন’ৰ মাজৰ বুজাবুজিৰ চুক্তি
ভাৰত আৰু লাক্সেমবাৰ্গৰ কোম্পানীসমূহৰ মাজত প্ৰত্যক্ষ বিদেশী বিনিয়োগকে ধৰি পাৰস্পৰিক বাণিজ্য সহযোগিতা বিকশিত কৰাত সহযোগিতা আগবঢ়োৱা

Prime Minister's Office
List of Agreements acknowledged on the occasion of India-Luxembourg Virtual Summit
19 NOV 2020 8:33PM by PIB Delhi
Sl.No Agreement Description
1.
MoU between India International Exchange (India INX) and Luxembourg Stock Exchange
Provides for cooperation in financial services industry, maintenance of orderly markets in securities respective country, ESG (environmental, social and governance) and green finance in the local market.
2.
MoU between State Bank of India and Luxembourg Stock Exchange
Provides for cooperation in financial services, industry maintenance of orderly markets in securities respective country, ESG (environmental, social and governance) and green finance in the local market.
3.
MoU between Invest India and Luxinnovation
Supporting and developing mutual business cooperation between Indian and Luxembourg companies, including promotion and facilitation of inbound FDI, coming from or proposed by Indian and Luxembourgish investors.