ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ-ଲକ୍ସମବର୍ଗ ଭର୍ଚୁଆଲ ଶିଖର ସମ୍ମିଳନୀରେ ସ୍ଵୀକୃତିପ୍ରାପ୍ତ ଚୁକ୍ତିନାମାର ତାଲିକା
19 NOV 2020 8:33PM by PIB Bhubaneswar
କ୍ରମିକ ସଂଖ୍ୟା
ଚୁକ୍ତିନାମା
ବିବରଣୀ
1.
ଇଣ୍ଡିଆ ଇଣ୍ଟରନ୍ୟାସନାଲ ଏକ୍ସଚେଞ୍ଜ (ଇଣ୍ଡିଆ ଆଇଏନଏକ୍ସ) ଏବଂ ଲକ୍ସମବର୍ଗ ଷ୍ଟକ ଏକ୍ସଚେଞ୍ଜ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣା
ଆର୍ଥିକ ସେବା ଶିଳ୍ପ, ସିକ୍ୟୁରିଟି ସଂପୃକ୍ତ ଦେଶରେ ଶୃଙ୍ଖଳିତ ବଜାରର ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ, ଇଏସଜି (ପରିବେଶ, ସାମାଜିକ ଓ ପ୍ରଶାସନ) ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ବଜାରରେ ଗ୍ରୀନ ଫାଇନାନ୍ସ ପ୍ରଦାନ ଦିଗରେ ସହଯୋଗ ।
2.
ଷ୍ଟେଟ ବ୍ୟାଙ୍କ ଅଫ ଇଣ୍ଡିଆ ଏବଂ ଲକ୍ସମବର୍ଗ ଷ୍ଟକ ଏକ୍ସଚେଞ୍ଜ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣା
ଆର୍ଥିକ ସେବା ଶିଳ୍ପ, ସିକ୍ୟୁରିଟି ସଂପୃକ୍ତ ଦେଶରେ ଶୃଙ୍ଖଳିତ ବଜାରର ରକ୍ଷଣାବେକ୍ଷଣ, ଇଏସଜି (ପରିବେଶ, ସାମାଜିକ ଓ ପ୍ରଶାସନ) ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ବଜାରରେ ଗ୍ରୀନ ଫାଇନାନ୍ସ ପ୍ରଦାନ ଦିଗରେ ସହଯୋଗ ।
3.
ଇନଭେଷ୍ଟ ଇଣ୍ଡିଆ ଏବଂ ଲକ୍ସଇନୋଭେସନ ମଧ୍ୟରେ ବୁଝାମଣା
ଭାରତ ଏବଂ ଲକ୍ସମବର୍ଗ ନିବେଶକଙ୍କ ଦ୍ଵାରା ଆଗତ କିମ୍ବା ପ୍ରସ୍ତାବିତ ଇନବାଉଣ୍ଡ ଏଫଡିଆଇର ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଏବଂ ସୁବିଧା ସହିତ ଭାରତୀୟ ଏବଂ ଲକ୍ସମବର୍ଗ କମ୍ପାନୀଗୁଡିକ ମଧ୍ୟରେ ପାରସ୍ପରିକ ବ୍ୟବସାୟିକ ସହଯୋଗର ସମର୍ଥନ ଏବଂ ବିକାଶ ।

Prime Minister's Office
List of Agreements acknowledged on the occasion of India-Luxembourg Virtual Summit
19 NOV 2020 8:33PM by PIB Delhi
Sl.No Agreement Description
1.
MoU between India International Exchange (India INX) and Luxembourg Stock Exchange
Provides for cooperation in financial services industry, maintenance of orderly markets in securities respective country, ESG (environmental, social and governance) and green finance in the local market.
2.
MoU between State Bank of India and Luxembourg Stock Exchange
Provides for cooperation in financial services, industry maintenance of orderly markets in securities respective country, ESG (environmental, social and governance) and green finance in the local market.
3.
MoU between Invest India and Luxinnovation
Supporting and developing mutual business cooperation between Indian and Luxembourg companies, including promotion and facilitation of inbound FDI, coming from or proposed by Indian and Luxembourgish investors.