ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
আই অমসুং বি মন্ত্রালয়না দিজিতেল মিদিয়াগী এফ.দি.আই. পোলিসী থা অমগী মনুংদা ইন্ননবা খঙহনখ্রে
16 NOV 2020 2:23PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী ইন্ফোর্মেসন অমদি ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না ঙসি পব্লিক নোতিস অমা থোক্তুনা দিজিতেল মিদিয়াগী খুত্থাঙদা ঈ-পাউ অমদি মতমগী ৱাফমশিং থাগৎলিবা অমদি শন্দোক্লিবা এন্তিতীশিং লৈঙাক্না অয়াবা পীবগী মখাদা চাদা ২৬কী এফ.দি.আই. য়াহন্নবা সেপ্তেম্বর ১৮, ২০১৯দা কেন্দ্র লৈঙাক্না লৌখিবা ফিরেপ ইন্ননবা খঙহনখ্রে‍।
মখোয়গী ৱেবসাইততা ফংবা পব্লিক নোতিস অমদা মন্ত্রালয়না ঙসি ইলিজিবল ওইবা এন্তিতীশিংনা হায়রিবা ফিরেপ অসি থা অমগী মনুংদা ইন্ননবা পায়খৎকদবা মচা খায়বা থবকশিং থম্লি‍। নোতিস অদুগী মতুং ইন্না,
(১) মপান লৈবাক্তগী চাদা ২৬কী মখাদা শেল থাদরকপা এন্তিতীশিংনা থা অমগী মনুংদা মখাদা পীরিবশিং অসি পল্লগা ইন্ফোর্মেসন অমদি ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়দা ইন্তিমেসন অমা পীশিল্লক্কদবনি:-
(ক) কম্পেনী/ এন্তিতীগী দিতেল অমদি দাইরেক্তর / শেয়রহোল্দরশিংগী মমীং লৈফমগা লোয়ননা শেয়রহোল্দিং পেত্তর্ন,
(খ) প্রমোতরশিং/ সিগ্নিফিকেন্ত বিনিফিসিএল ওনরশিংগী মমীং অমদি লৈফম,
(গ) এফ.দি.আই. পোলিসী, ফোরেন এক্সচেঞ্জ মেনেজমেন্ত (নন-দেব্ত ইন্সত্রুমেন্ত) রুল্স, ২০১৯ অমদি ফোরেন এক্সচেঞ্জ মেনেজমেন্ত (মোদ ওফ পেমেন্ত এন্দ রিপোর্তিং ওফ নন-দেব্ত ইন্সত্রুমেন্ত) রিগুলেসন্স, ২০১৯গী মখাদা ইনফম থোকপা মমল মথা, চে চাং অমদি পাউদম্বগী মথৌ তাবশিংগা লোয়ননা করিগুম্বা লৈরগদি হৌখিবা/ হৌজিক লৈরিবা ফোরেন ইনভেস্তমেন্ত অমদি দাউনস্ত্রীম ইনভেস্তমেন(শিং)গা মরী লৈনবা রিপোর্তিং ফোর্মগী কোপীশিংগী কনফর্মেসন অমা, অমদি
(ঘ) পর্মেনেন্ত একাউন্ত নম্বর অমসুং ওদিতর রিপোর্তকা লোয়ননা খ্বাইদগী নৌরিবা ওদিত তৌরবা/ ওদিত তৌদ্রিবা প্রোফিত এন্দ লোস স্তেতমেন্ত অমসুং বেলেন্স সীত‍।
(২) মপান লমগী ইনভেস্তমেন্ত চাদা ২৬ হেনবা ইকুইতী স্ত্রকচর লৈবা এন্তিতীশিংনা (১)দা পনখিবা ৱাফমশিংগা মান্ননা ঙসিদগী থা অমগী মনুংদা ইন্ফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়দা থাজিল্লক্কদবনি, লোয়ননা ওক্তোবর ১৫, ২০২১ ফাওবগী মনুংদা মপান লমগী ইনভেস্তমেন্ত চাদা ২৬গী মখাদা লৈহন্নবা খোঙথাঙ লৌখৎকদবনি অমদি ইন্ফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়দগী অয়াবা লৌগদবনি‍।
(৩) মপান লমদগী অনৌবা ইনভেস্তমেন্ত পুরকপা পাম্বা এন্তিতীশিংনা (ক) ভারত লৈঙাক্কী এফ.দি.আই. পোলিসী অমসুং মসিগী মতাঙদা থোকখিবা দি.পি.আই.আই.তি. প্রেস নোৎ নম্বর ৪ ওফ ২০১৯ (তাং ১৮.৯.২০১৯), অমদি (খ) ৫.১২.২০১৯দা থোকখিবা নোতিফিকেসনদা পনখিবা ফোরেন এক্সচেঞ্জ মেনেজমেন্ত (নন-দেব্ত ইন্সত্রুমেন্ত)(এমেন্দমেন্ত) রুল্স, ২০১৯গী মথৌ তাবগী মতুং ইন্না দি.পপি.আই.আই.তি.গী ফোরেন ইইনভেস্তমেন্ত ফেসিলিতেসন পোর্তেলগী খুত্থাঙদা কেন্দ্র লৈঙাক্কী অয়াবা হান্না লৌগদবনি‍।
খঙজিনগদবা ৱাফম:- ইনভেস্তমেন্ত হায়রিবসি ভারত্তা লৈবা মীওই অমনা ইসু তৌবা সিক্যুরিতী নৎত্রগা য়ুনিৎ অমা হেক্তা সব্সক্রাইব তৌবা, লৌবা পায়শিনবা নৎত্রগা ত্রান্সফর তৌববু খঙনগনি‍।
(৪) এন্তিতী খুদিংমক্না বোর্দ ওফ দাইরেক্তরশিং অমদি চীফ একজেক্যুতিব ওফিসরশিংগী (মমিং অমা হেক্তা থোল্লবসু) সিতিজনসিপকী মথৌ তাবসু ইনগদবনি‍। এন্তিতীশিংনা মপান লৈবাক্কী মীওই অমা হেক্তা থবক হাপতুনা, কন্ত্রেক্তা নৎত্রগা তাথোক তাশিন তৌবগী নৎত্রগা এন্তিতী অদু মথৌ তৌবদা মওং অমদা হেক্তা থবক তৌগদবা মীওইশিং নুমিৎ ৬০নিদগী হেনগদবা ওইরবদি সিক্যুরিতী ক্লিয়রেন্স লৌবা মথৌ তাগনি‍। মসিগীদমক এন্তিতীশিংনা ইন্ফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়দা য়ামদ্রবদা নুমিৎ ৬০নিগী মমাঙদা চে থারক্কদবনি অমদি হায়রিবা মপান লৈবাক্কী মীওই অদু এন্তিতী অদুনা মন্ত্রালয়দগী অয়াবা ফংলবা মতুংদতা থবক শীজিন্নগদবনি‍।
পব্লিক নোতিস অসি মখাদা পীরিবা য়ু.আর.এল. অসিদা চঙলগা য়েংবা য়াগনি:
https://mib.gov.in/sites/default/files/Public%20Notice%20%20regarding%20FDI%20Policy%20.pdf

Ministry of Information & Broadcasting
Ministry of I&B requests compliance of policy on FDI in digital media within a month
16 NOV 2020 2:23PM by PIB Delhi
Union Ministry of Information and Broadcasting has today issued a public notice to facilitate eligible entities involved in uploading/streaming of news and current affairs through digital media, to comply with the decision of Union Government on 18th September 2019, which had permitted 26% FDI under Government approval route.
In a Public Notice, available on its website, the Ministry has today laid out the detailed actions to be undertaken by eligible entities to comply with this decision, within a month. Under the notice,
1. Entities having foreign investment below 26% may furnish an intimation to the Ministry of Information & Broadcasting within one month from today giving the following:-
(a) Details of the company / entity and its shareholding pattern along with the names and addresses of its Directors / shareholders,
(b) The names and address of Promoters/Significant Beneficial Owners,
(c) A confirmation with regard to compliance with pricing, documentation and reporting requirements under the FDI Policy, Foreign Exchange Management (Non-debt Instruments) Rules, 2019 and Foreign Exchange Management (Mode of Payment and Reporting of Non-debt Instruments) Regulations, 2019 along with copies of relevant reporting forms in support of the past/existing foreign investment and downstream investment(s), if any, and
(d) Permanent Account Number and the latest audited / unaudited Profit & Loss Statement and Balance Sheet along with the Auditor report.
(ii) Entities which, at present, have an equity structure with foreign investment exceeding 26% would give similar details as at (i) above to the Ministry of Information & Broadcasting within one month from today, and to take necessary steps for bringing down the foreign investment to 26% by 15th October, 2021 and seek approval of the Ministry of Information & Broadcasting.
(iii) Any entity which intends to bring fresh foreign investment in the country has to seek prior approval of the Central Government, through the Foreign Investment Facilitation Portal of DPIIT, as per the requirements of (a) FDI Policy of Government of India and DPIIT Press Note No. 4 of 2019 (dated 18.9.2019) in this regard and (b) Foreign Exchange Management (Non-debt Instruments)(Amendment) Rules, 2019 vide Notification dated 5.12.2019.
NOTE: - Investment means to subscribe, acquire, hold or transfer any security or unit issued by a person resident in India.
(iv) Every entity has to comply with the requirements of citizenship of Board of Directors and of the Chief Executive Officers (by whatever name called). The entities are required to obtain security clearance for all foreign personnel likely to be deployed for more than 60 days in a year by way of appointment, contract or consultancy or any other capacity for functioning of the entity, prior to their deployment. For this purpose, the entities will apply to Ministry of Information & Broadcasting at least 60 days in advance and the proposed foreign personnel shall be deployed by the entity only after prior approval of this Ministry.
The Public Notice can be accessed at the URL below:
https://mib.gov.in/sites/default/files/Public%20Notice%20%20regarding%20FDI%20Policy%20.pdf
Saurabh Singh