প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
কত্তক্তা ইনকম তেক্স এপিলেৎ ত্রিব্যুনেল (আই.তি.এ.তি.)গী খ্বাইদগী নৌবা ওফিস-কম-রেসিদেন্সিএল কম্প্লেক্স শঙ্গাবদা পীখিবা পি.এম.গী ৱারোল
11 NOV 2020 7:01PM by PIB Imphal
জয় জগন্নাথ !
ওরিশাগী মুখ্যমন্ত্রী, ঐগী অহল ওইরবা মরূপ শ্রীমান নবীন পতনায়কজী, কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী ঐগী খোঙলোই রবিশঙ্কর প্রসাদজী, ওরিশা লমদম অসিমক্কী মপারী অমসুং মন্ত্রী মন্দলদা ঐগী খোঙলোই শ্রীমান ধর্মেন্দ্রজী, ইনকম তেক্স এপিলেৎ ত্রিব্যুনেলগী প্রসিদেন্ত ওনরেবল জস্তিস পি.পি. ভত্তজী, ওরিশাগী এম.পি.শিং, এম.এল.এ.শিং, থৌরম অসিদা লেংবীরক্লিবা অতৈ শক্নাইরবশিং অমসুং মরূপশিং,
ভগবান জগন্নাথকী থৌজালগা লোইননা ইনকম তেক্স এপিলেৎ ত্রিব্যুনেল হায়বদি আই.তি.এ.তি.গী কতক বেঞ্চ অসি ঙসি অনৌবা শঙ্গাইদা হোংজিল্লগনি। মতম কুইনা ভারাগী বিল্দিংদা থবক তৌরম্লবা মতুংদা, ইশাগী য়ুমদা চংবা কয়াম্না নুংঙাইবগে হায়বা অদু অদোম পুম্নমক্কী ফুদোংলবা মাইথোং উবদা ঐনা খঙজবা ঙম্মি। নুংঙাইরবা মিৎকুপ অসিদা অদোমগা লোইনদুনা, ঐনা আই.তি. এপিলেৎ ত্রিব্যুনেলগী ওফিসর পুম্নমক – শিন্মী খুদিংমক্তা হন্না হন্না নুংঙাইবা ফোংদোকচরি, য়াইফ-মঙ্গল পীজরি। কত্তক্কী বেঞ্চ অসিনা হৌজিক ওরিশা খক্তা নত্তনা, নোংপোক অমসুং অৱাং ভারতকী তেক্স থিরিবা লাখ কয়াদা খুদোংচাবা পীরগনি। অনৌবা খুদোংচাবশিংগী মতুংদা বেঞ্চ অসিনা কোলকতা জোনগী অনিশুবা বেঞ্চকীসু পেন্দিং অপীলশিং লোইশিনবা ঙমলগনি। মরম অসিনা অনৌবা শঙ্গাই অসিদগী খুদোংচাবা ফংগদৌরিবা, খোংজেল য়াংনা হিয়রিংগী লম্বী ফংগদৌরিবা অদুগুম্বা তেক্স থিরিবা পুম্নমকপুসু হন্না হন্না নুংঙাইবা ফোংদোকচরি।
মরূপশা,
ঙসিগী নুমিৎ অসি শেংলবা থৱাই অমগীসু নীংশিংজবা নুমিৎনি, মহাক্না হোৎনবীখিবশিং য়াওদনা আই.তি. এপিলেৎ ত্রিব্যুনেল কতক বেঞ্চ অসি ওইথোক্লম্লোই। ওরিশাগীদমক্তা, ওরিশাগী মীয়ামগী সেবাগীদমক্তা কৎথোকপীখিবা, বীজু পতনায়কজী, বীজু বাবুগী মফমদসু ঐনা শ্রদ্ধাঞ্জলি কৎচরি।
মরূপশা,
ইনকম তেক্স এপিলেৎ ত্রিব্যুনেলগী ফাওরবা পুৱারী অমা লৈজৈ। ঐনা লৈরিবা তীম অসিদা নুংঙাইবা ফোংদোকচরি, মখোয়না লৈবাক শিনবা থুংবদা অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর শেম শানবা মতম পুম্নমক্তা হোৎনবীরি। ঐঙোন্দা তম্বীখি মদুদি কতক্তগী হান্না বেঙ্গলুরু অমসুং জয়পুরদা হান্ননা অদোমগী ইশাগী কম্প্লেক্স শেম শাখ্রে। অদুগা অতোপ্পা শহরশিংদসু অনৌবা কম্প্লেক্স শানবা নত্ত্রগা অরিবশিংবু নৌথোকহন্নবগী থবক অদোম্না খোংজেল য়াংনা পায়খৎলি।
মরূপশা,
ঙসি ঐখোয় তোক্নোলোজীগী অদুগুম্বা খোংজেল অমদা চেন্থরিবা অসিদা, সিস্তেম অপুনবা অপগ্রেদেশন তৌবা অসি তশেংনা মরু ওই। মরুওইনা ঐখোয়গী জুদিসিয়রীদা অনৌবা, তেকোনোলোজী অদুক্কী মতিক য়াম্না শিজিন্নবনা লৈবাক অসিগী মীয়ামদা অনৌবা খুদোংচাবা পীবা হৌরবনি। মিচং মীখাই নাইদবা অচুম্বা ৱায়েলগী অদুগুম্লবা ফিদম অদুবু পুদুনা অদোম্না চৎপীরিবা অদু, অনৌবা খুদোংচাবশিং অমসুং তেক্নিকেলগী পাম্বৈশিংনা অমুক্কা হেন্না চেৎশিলহনবা ঙমগনি। মসি পেন্দীংগী ৱাফম্নি মদুদি আই.তি. অপিলেৎ ত্রিব্যুনেল অসি লৈবাক অপুনবগী মশাগী বেঞ্চশিংবু ভর্চুএল হিয়রিংগীদমক্তসু অপগ্রেদসু তৌরি অমসুং হৌজিক শ্রীমান পি.পি. ভত্তনা হায়বীখিবগুম্লদনা অসুক য়াম্লবা থবক অসি, কোরোনাগী মতম অসিদসু পাংথোক্লি, ভর্চুএল তৌরি অমসুং রবিশঙ্করজীনদি লৈবাক অপুনবগী পাউদম অমবু পীবীরি।
মরূপশা,
মীনাই ওইরিঙৈগী শাংলবা মতম্না, তেক্স থিবা অমসুং তেক্স লৌবা, অনিগী মরী অসি তুহৎপীরবা অমদি তুহৎলিবা ওইহনখি। লাইবক থিবদি নীং তম্লবা মতুংদা ঐখোয়গী তেক্সকী লৈরিবা থৌওং অসিগী মশক হোংদোক্নবা তৌফম থোকপশিং অদু, তৌবীখিদে। অদুম ওইনমক ভারত্তা মমাংঙৈদগী তেক্সগী মগুন অমসুং পীথোক-পীশিনগী মতাংদা য়াম্না অচেৎপা চৎনবী অমা লৈরক্লি। গোস্বামী তুলসীদাসনা হায়বীরমই -
বরসত হরসত সব লখেং, করসত লখে ন কোয়
তুলসী প্রজা সুভাগসে, ভুপ ভানু সো হোয়’
মসিগী ৱাহন্তোক্তি নোং চুরবদি, মসিগী কান্নবা ঐখোয় পুম্নমক্না উবা ফংই। অদুবু মদু নোংদুম ওনখিবদা, নুমিৎনা ঈশিং অদু চুপশিনখিবদা, মদুনা কনাবুসু অৱাবা পীদে। মতৌ অসুম্না লৈঙাক অসিসু ওইগদবনি। মীচমদগী তেক্স লৌরবদি কনাসু ৱাহল্লোইদবনি, অদুবু লৈবাক্কী পৈসা অদুমক মীয়ামদা য়ৌহল্লবদি, মীয়ামদা মদু শিজিন্নবগী মতৌ অদু মখোয়গী পুন্সিদা ফাওহনগদবনি। হৌখিবা চহি কয়াদগী সরকারনা মিৎয়েং অসিবু পুদুনা মাংদা চখৎলি।
মরূপশা,
ঙসিগী তেক্সপেয়র অসি তেক্সকী থৌরাং অপুনবদা চাউনা অহোংবা অমদি নুং-পান উবা ফংলে। মহাক্না রিফন্দগীদমক্তা থা কয়া ঙাইনদ্রবা, চয়োল খরগী মনুংদা মহাক্না রিফন্দ ফংলবা, মহাক্না নুং-পান উবগী ৱাখল ফাওরকই। দিপার্তমেন্ত মশানা অরিবা চয়েৎনবা অদু লোইশিনখিবা উবদা, নুং-পান উবগী ৱাখল ফাওরকই। মহাক্না ফেসলেস অপীলগী খুদোংচাবা ফংবদা, তেক্স ত্রান্সপরেন্সী হেন্না ফাওরকই। মহাক্না ইনকম তেক্স হন্থরকপা উরবা, মহাক্না তেক্স ত্রান্সপরেন্সীগী ৱাখল ফাওরকই।
হান্নগী সরকারগী মতমদা তেক্স তেরোরিজমগী ৱাকৎ লাক্লম্মি। ঙসি লৈবাক অসিনা মদুবু তুংওইনরমদুনা তেক্স ত্রান্সপরেন্সীগী মায়কৈদা চংশিল্লি। তেক্স তেরোরিজমদগী তেক্স ত্রান্সপরেন্সীগী অহোংবা অসি মরম অসিদগী লাকপনি মদুদি ঐখোয়না রিফোর্ম, পর্ফোর্ম অমসুং ত্রান্সফোর্মগী এপ্রোচকা লোইননা মাংদা চখৎলি।
ঐখোয় রুল্সতা, প্রোসিদ্যুর্সতা রিফোর্ম তৌরি অমসুং মসিদা তেক্নোলোজীগী মপুং ফানা মতেং ফংলি। ঐখোয় পর্ফোর্ম তৌরি পুচেল শেংনা, ৱাখল তরুনা। অমসুং মসিগা লোইননা ঐখোয় তেক্স এদমিনিস্ত্রেসনগী মাইন্দসেৎসু ত্রান্সফোর্ম তৌরি।
মরূপশা,
ঙসি লৈবাক অসিদা, লুপা লাখ ৫ ফাওবগী ইনকমদা, তেক্স জিরো ওইরে। মসিগী য়াম্না চাউনা কান্নবা ময়াই থংবা থাক্তা লৈবা ঐখোয়গী ঙসিগী নহারোলশিং অসিনা ফংলি। চহি অসিগী বজেত্তা ইনকম তেক্সকী অনৌবা ওপ্সন পীরিবা অসি অমুক্কা হেন্না লায়থোকহল্লে অমসুং তেক্স থিবশিংবু মথৌ তাদবা তেন্সন অমসুং চাদিংদগী কল্লে। মতৌ অসুম্না চাউখৎপগী খোংজেল য়াংশিলহন্নবগীদমক, ভারতপু অমুক্কা হেন্না ইভেস্তমেন্ত ফ্রেন্দলী ওইহন্নবগীদমক কোর্পোরেৎ তেক্সতা পুৱারী ওইনা ককথবসু তৌরে। লৈবাক অসিমক্তদা নহা লাখ কয়াবু থবক পীগদবা লৈরিবা কম্পনীশিংগীদমক্তা কোর্পোরেৎ তেক্স ককথখ্রে। লৈবাক অসিনা মেন্যুফেকচরিংদা আত্মনির্ভর ওইনবগীদমক্তা, অনৌবা দোমেস্তিক মেন্যুফেকচরিং কম্পনীশিংগীদমক্তা তেক্স রেৎ চাদা ১৫ ওইরে। ভারতকী ইক্বুইতী মার্কেত্তা ইনভেস্ত তৌবা হেনগৎহন্নবা দিবাইদেন্দ দিস্ত্রিব্যুসন তেক্সসু লৌথোকখ্রে। জি.এস.তি.দগীসু তেক্সকী লাং ময়াম অমা ওইরম্বদুসু হন্থহনখ্রে অমসুং অনম্বনা পোৎলমশিং অমসুং সর্বিসশিংদা তেক্সকী চাংসু য়াম্না হন্থহল্লে।
মরূপশা,
ঙসিদগী চহি ৫-৬কী মমাংদা করিগুম্বা ইনকম তেক্স কমিস্নরনা তেক্স থিবশিংদা লুপা লাখ ৩ ফাওবগী রিলিফ পীরবদি, মদু আই.তি.এ.তি.দা চেলেঞ্জ তৌরম্বগী ফিভম অমা লৈরম্মি। লিমিৎ অসিবু ঐখোয়গী সরকারনা লাখ ৩দগী হেনগৎতুনা হৌজিক লাখ ৫০ ওইহনখ্রে। মতৌ অসুম্না সুপ্রীম কোর্ত্তা কেস অদু চৎপা তারবদি মদু য়ামদ্রবদা লুপা করোর ২গী অপীলগী মতাংদা ওইগদবনি। অসিগুম্বা হোৎনবশিং অসিদগী ইজ ওফ দোইং বিজিনেস হেনগৎহল্লি, ইন্সতিত্যুৎ কয়া মরুমদা চয়েৎনবা কেসশিংগী পোৎলুমসু হন্থহল্লি।
মরূপশা,
তেক্সতা হন্থবা অমসুং থৌওংশিংদা লাইথোকহনবগা লোইননা খ্বাইদগী চাউনা শেমদোকখিবা অসি পুকচেল শেংবা তেক্সপেয়রগী মতাংদনি, মখোয়গী অৱাবশিং কোকহনবগা মরী লৈনননি। ঙসি ভারত অসি তেক্সপেয়রশিংগী হক অমসুং থৌদাং অনিমকপু কোদিফাই তৌরিবা অদুগুম্বা অখন্নবা লৈবাকশিংগী মনুংদা অমা ওইরে, মসিদা আইনগী অয়াবা পীরে। তেক্সপেয়র অমসুং তেক্স কলেক্ত তৌরিবগী মরক্তা থাজবা লৈহন্নবা, নুং-পান উহন্নবা, মসি য়াম্না চাউবা খোংথাংনি। মশাগী হোৎনবা, মশাগী হুমাং মমলনা, লৈবাক অসিগী চাউখৎনবা হোৎনরিবা, ইরৈবাকচা কয়াদা থবক পীরিবা, মখোয় অদু মতম পুম্নমক্তা ইকাই খুম্নবা মতিক চারবনি অমসুং ঐনা ওগ্স্ত তরামঙাদা লাল কিলাদগীসু য়াম্না নোল্লুক্না অমদি ইকাই খুম্নজবগা লোইননা ৱাফম অসি পনজখি মদুদি, লৈবাক অসিগী ৱেল্থ ক্রিয়েতরগী অৱাবা হন্থরবা, মহাক শোইদ-ঙামদবা ওইরবা, লৈবাক অসিগী থৌরাংদা মহাক্কী থাজবা হেনগৎলকই। হেনগৎলক্লিবা থাজবা অসিগী মরম্ননি হৌজিক খোংলোই ময়াম অমনা লৈবাক অসিগী থাজবগীদমক্তা তেক্সকী থৌরাংগা লোইননবা মাংদা থোরক্লিবা। সরকারনা মতৌ করম্না তেক্সপেয়রশিংদা থাজবা থমদুনা চৎলিবগে হায়বসিগী খুদম অমগা ঐ ঙসি অদোমদা পীজগে।
মরূপশা,
মমাংদদি লৈবাক অসিদা মীয়াম অমসুং ললোন ইতিক তৌবশিংনা রিতর্ন ফাইল তৌবা মতমদা মখোয়শিংদুগী মনুংদা অয়াম্বনা ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তকী স্ক্রুতনী মায়োক্নবা তারম্মি। অদুবু হৌজিক্তি মদুম্না তৌদ্রে। হৌজিক সরকারগী ৱাখল্লোন্দি ইনকম তেক্স রিতর্ন ফাইল তৌরিবা অসিদা, মপুং ফানা হান্না থাজবা থমখো অসিনি। মসিগী মরম্ননি ঙসি লৈবাক অসিদা তৌরিবা রিতর্ন ফাইলশিং অসিদা, চাদা 99.75 অয়েৎপা অমত্তা য়াওদনা লৌশিল্লি। শুপ্নগী কেস চাদা ০.২৫ খক্তমক্তা স্ক্রুতনী তৌরি। মসি লৈবাক অসিগী তেক্স সিস্তেমদা লাক্লিবা য়াম্না চাউবা অহোংবনি।
মরূপশা,
কোরোনাগী মতম অসিদসু ঐখোয় পুম্নমক্না খঙলে মদুদি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদসু থবক পুম্নমক অদুক্কী মতি নুং-পান উহন্দুনা অমসুং কান্নবা মওংদা পাংথোকপা য়াই। ঙসি অদোম পুম্নমক্কী বেঞ্চশিংদা অনৌবা খুদোংচাবশিং য়াওরবা শঙ্গাইশিং শাগৎলিবা অসিদা মসিগী রিফোর্মশিং অসি অদোমগীদমক্তদি অরুবা নত্তে। মসিদগী তেক্সপেয়রগী মতম, লন অমসুং ইনর্জী কনগনি। চয়েৎনবশিংগী পোৎলোইসু খোংজেল য়াংনা পুরকপা ঙমগনি।
মরূপশা,
অখঙ-অহৈশিংনা হায়বীরম্মি মদুদি - ন্যায়মুলং সুরাজ্যং স্যাৎ, সংঘমুলং মহাবলম॥
অচুম্বা ৱায়েল অসি অফবা লৈঙাক্কী মরুনি অমসুং ওর্গনাইজেসন্না সুপরপাৱরগী মরুনি। মরম অসিনা অচুম্বা ৱায়েল অমসুং ওর্গনাইজেসনগী পাঙ্গলবু আত্মনির্ভর ভারতকী থৌনা ওইহন্নবগীদমক্তা লেপ্তনা হোৎনরি। ভারত্তা রিফোর্মশিং মথং মথং পাংথোক্লি, রিফোর্মগী পরেং পাংথোক্লি, মসিগী মরুমদসু ইথিল অসি য়াওরি। ঐনা মপুং ফানা থাজৈ মদুদি ঐখোয় পুম্নমক্কী অপুনবা হোৎনবা অদুনা মায় পাকপা ঙমগনি। আই.তি. এপিলেৎ ত্রিব্যুনেলগা মরী লৈনরিবা মরূপ পুম্নমক্তা, ওরিশাগী মীয়াম পুম্নমক্তা অমুক্কা হন্না মসিগী অনৌবা শঙলেন অসিগীদমক্তা ঐনা হন্না হন্না নুংঙাইবা ফোংদোকচরি। অদোম পুম্নমক্কী মফমদা দীপাবলী য়াওনা লাক্কদৌরিবা কুম্মৈ পুম্নমক্কী য়াইফ-মঙ্গল পীজরি অমসুং ৱাফম অমা ঐনা হায়জরি মদুদি কোরোনা মতম অসিদা ঐখোয়না কোরোনা অসি লায়না লৌরোইদবনি। চেকশিন থৌরাং লৌখৎনবগীদমক্তা ৱাফম মচা মচাশিং মাস্ক উপ্পা, দিস্তেন্স থম্বা, সাপোন্না খুৎ-শা হাম্বা, ঐনা ওরিশাগী মীয়ামদা ৱাফম অসি হায়জরি মদুদি অমসুং ওরিশা অসি কলা-সংস্কৃতিগী য়াম্না চাউবা লমদম অমনি, লাইনীংগী মফম্নি। ঙসি ভোকেল ফোর লোকেলগী মন্ত্রনা নিল্লি, হিন্দুস্তানগী কাচিন কোয়া খুদিংদা, ঐগী ইরৈবাকচাশিংগী হুমাং য়াওরবা হিন্দুস্তানগী কাচিন খুদিংমক্কী পোৎ-চৈ, ঐখোয়না অদুগুম্বা পোৎশকশিং অদুদা মরুওইবা থমসি, লোকেল লৈবদা মরুওইনা লৌসি। হিন্দুস্তানগী লৈবাক লৈহাওদগী, হিন্দুস্তানগী হুমাংদগী শেমবা পোৎলমশিং লৈবদা মরুওইবা থমসি, ৱাফম অসি ঐ জগন্নাথজীগী লমদম অসিদগী ওরিশাদসু হায়জরি, ইরৈবাকচাশিংদসু হায়জরি ভোকেল ফোর লোকেল। লোকেলদা দিৱালী অমসুং দিৱালী খক্তা নত্তনা, ঐদি পাম্মি নুমিৎ ৩৬৫নি চুপ্পা দিৱালী পাংথোকপা অমসুং নুমিৎ ৩৬৫ লোকেল খক্তমক লৈবা। য়েংবীয়ু লৈবাক অসিগী শেন্মিৎলোন খোংজেল য়াংনা কাখৎলকপা হৌরক্কনি। ঐখোয়গী থবক কল্লবা মীয়ামগী হুমাংদা লৈবাক অসিবু অৱাংবা মতোন অদুদা পুখৎপা ঙম্বগী থৌনা লৈরি অমসুং থাজবা অসিগা লোইননা ঙসিগী অসিগুম্লবা য়াইফরবা তাঞ্জা অসিদা ঐগী মায়কৈদগী অদোম পুম্নমকপু হন্না হন্না য়াইফ-মঙ্গল পীজরি।
হন্না হন্না থাগৎচরি!

Prime Minister's Office
English rendering of the Prime Minister, Shri Narendra Modi’s address at the inauguration of the state-of-the-art office-cum-residential complex of Income Tax Appellate Tribunal (ITAT) at Cuttack
11 NOV 2020 7:01PM by PIB Delhi
Jai Jagannath!
Odisha’s Chief Minister and our senior colleague Shri Naveen Patnaik ji, my colleague in central cabinet Ravi Shankar Prasad ji, the son of the land of Odisha and my colleague in the council of ministers Shri Dharmendra Pradhan ji, Income Tax Appellate Tribunal president Hon’ble Justice P.P. Bhatt ji, Odisha’s parliamentarians, legislators, and other friends present in the function,
With the blessing of Lord Jagannath, the Cuttack bench of Income Tax Appellate Tribunal (ITAT) is being shifted today to its new and modern complex. I can feel the pleasure of going to one’s own home after working in a rented accommodation for a long time from your happy faces. While being part of your moment of happiness, I congratulate and extend my best wishes to all the officers and employees of the Income Tax Appellate Tribunal. This bench of Cuttack will not only offer modern facilities to lakhs of taxpayers of Odisha, but the eastern and north-eastern India as well. This bench will also be able to dispose off the pending appeals of other benches of Kolkata zone after the new facilities. Therefore, many many best wishes to all those taxpayers who will benefit from this new complex, and which will also pave the way for early hearings.
Friends,
Today is also a day to remember a pious soul without whose efforts the Cuttack bench of the IT Appellate Tribunal could not take the present shape. I offer my tributes to Biju Patnaik Babu who remained committed to Odisha and to the service to its people.
Friends,
The Income Tax Appellate Tribunal has a glorious history. I congratulate the present team which is engaged in creating its modern infrastructure across the country. I am told that your own complexes have already been prepared in Bengaluru and Jaipur before Cuttack. In other cities also, you are building new complexes or upgrading the old ones.
Friends,
The upgradation of the entire system is very important in the era of technology that we are reaching today. Modernity, more and more use of technology, especially in our judicial system, has paved the way for new convenience to the citizens of the country. The ideals of fair, accessible and quick justice that you have followed will be further empowered by modern facilities and technical solutions. It is a matter of satisfaction that the Income Tax Appellate Tribunal has been upgrading its benches across the country for virtual hearing. And as Shri P.P. Bhatt said this huge task of virtual hearing happened during the corona period and Ravi Shankar ji was explaining details of the entire country.
Friends,
The long period of slavery developed the relationship between taxpayer and tax collector as the exploited and the exploiter. Unfortunately, not much effort was made to change this image in the tax regime that we had after independence, whereas, India has had very healthy traditions of tax importance and transactions since ancient times. Goswami Tulsidas has said:
बरसत हरसत सब लखें, करसत लखे न कोय
तुलसी प्रजा सुभाग से, भूप भानु सो होय’
This implies that when clouds rain, the benefit is visible to all of us. But when clouds are formed, the sun absorbs the water, but it does not inconvenience anyone. Similarly, governance should also be like that. The common man should not suffer while taxes are collected from him, but when the same money of the country reaches the citizens, people should feel its benefits in their lives. Over the years, the government has moved ahead with this vision.
साथियों,
Friends,
Today's taxpayer is witnessing huge changes and transparency in the entire tax regime. When he doesn't have to wait for months for refund, he gets refund in a few weeks, he experiences transparency. When he sees that the department itself has gone ahead and resolved the age-old dispute on its own, it has liberated it from the dispute, he experiences transparency. When he gets the facility of faceless appeal, he feels more about tax transparency. When he sees that the income tax is continuously decreasing, he experiences more tax transparency. There used to be complaints of tax terrorism during the time of earlier governments. The word tax terrorism used to be heard from everywhere. Today, the country is moving from tax terrorism to tax transparency. This change from tax terrorism to tax transparency has come because we are moving ahead with the approach of Reform, Perform and Transform. We are reforming the rules and procedures with the maximum help of technology. We are performing with a clear conscience and clear intentions and we are also transforming the mindset of tax administration.
Friends,
Today, there is zero tax on income up to Rs. 5 lakh in the country. Today, our youth of the lower middle class are getting its huge benefit. The new option of income tax given in the budget this year is very simple and it saves the taxpayer from unnecessary tension and expenses. Similarly, to speed up the pace of development and make India more investment friendly, a historic cut has been made in corporate tax. Corporate tax has been reduced for the companies which offer employment to lakhs of youths. The tax rate for new domestic manufacturing companies has been set at 15 percent for the country to become self-sufficient in manufacturing. The Dividend Distribution Tax has also been scrapped to increase investment in India's equity market. GST has also reduced the web of dozens of taxes and the tax rate in most goods and services has also come down.
Friends,
Till about 5-6 years ago, there was a situation where if the Income Tax Commissioner used to give relief up to Rs 3 lakh to the taxpayer, it used to be challenged in ITAT. Our government has increased this limit from Rs. 3 lakh to 50 lakhs. Similarly, only those cases go to the Supreme Court which concerns a tax appeal of at least Rs. 2 crore. These efforts have not only improved the ease of doing business, the burden of disputed cases on many institutions has also been reduced.
Friends,
The biggest reforms that have been made, along with tax reduction and ease of process, are linked to the dignity of honest taxpayers and protecting them from troubles. Today, India is among the few countries in the world where both the rights and duties of taxpayers have been codified, have been recognized legally. This has been a huge step to build trust and transparency between the taxpayer and the tax collector. A person who is putting in his labour, his sweat for the development of the country, and is giving employment to many countrymen, deserves respect. And I had mentioned about this with due respect from the Red Fort on August 15 that when the difficulties of the country's wealth creators are reduced, they get protection and then their trust grows in the country's systems. The result of this growing trust is that more and more friends are coming forward to join the tax system for the development of the country. I want to give you another example of how the government is relying on taxpayers.
Friends,
Earlier, the system was such that most of the people or businesses in the country had to face the scrutiny of the Income Tax department when they used to file income tax returns. But, it is not like that. The thought process in the government is to trust the income tax return completely at first after being filed. As a result of this, 99.75 percent of the returns filed in the country today are accepted without any objection. The scrutiny is done in only 0.25 percent cases. It is a big change which has come about in the country's tax system.
Friends,
The role of tribunals is very important in achieving the goals of tax reforms in the country. The way you have carried out your work by utilizing your virtual time, I am hopeful that you will also think about a faceless system and whether the Income Tax Appellate Tribunal can move towards a faceless system on the lines of faceless assessment and appeals. Can priority be given to e-hearing instead of physical hearing? If it has been done during the corona period, it can be extended in future.
Friends,
During this period of corona, we all have the experience that all things are being done in an equally transparent and effective manner through video conferencing. Today, when you're building campuses with modern amenities in Benches across the country, these reforms aren't difficult for you. It will save time, money and energy of taxpayers. The disputes will also be settled quickly.
Friends,
The scholars have said that -- न्यायमूलं सुराज्यं स्यात्, संघमूलं महाबलम् ॥
Justice is the core of good governance and the organization is the root of the extraordinary power. Therefore, continuous efforts are being made to energise the power of justice and the organization for a self-reliant India. This is the motivation behind a series of reforms happening in India. I am fully confident that all our efforts will succeed with our concerted efforts.
Once again, I congratulate all the friends associated with the Income Tax Appellate Tribunal and the people of Odisha for this modern campus. Many best wishes to you for the upcoming festivals, including Diwali. I will say one thing for sure that we do not have to take corona lightly. I will specially request the people of Odisha to follow all those small precautions like wearing a mask, maintaining distance, washing hands with soap, etc. Odisha is a great land of art and culture. Today, the Vocal for Local mantra is buzzing. We should only try to buy only those products which have been made from the soil of India and are the result of the sweat and talent of the youth of our country. This I would like to say to Odisha and the countrymen from the land of Lord Jagannath that go Vocal for Local. Local products should not be bought only during Diwali. We would like that Diwali is celebrated 365 days and we keep on buying local products in all these 365 days. See, the economy of the country will start growing at a faster pace. The strength of the sweat of our great people can take the country to new heights. With this belief, my best wishes to all of you on this auspicious occasion.
Many many thanks!