হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতনা অমুক্তা ওইখিদ্রবা পন্দোল কয়া লামখ্রে
এক্তিব কেস লাখ ৫গী মখাদা তাখ্রে
অপুনবা ফগৎলকপা করোর লাখ ৮০ লানখ্রে, কম্যুলেতিব তেস্ত করোর ১২ হেনখ্রে
11 NOV 2020 11:58AM by PIB Imphal
ভারতনা মালেমগী লাইচৎ অসিগী অপুনবা লানফমদা অচৌবা মায় পাকপা কয়া ফংখ্রে। ভারতকী ওইরিবা এক্তিব কেসলোদ অসি নুমিৎ ১০৬কী মতুংদা অহানবা ওইনা লাখ মঙা হেন্না হন্থরে। ঙসি, অপুনবা এক্তিব কেসকী পোৎলুম অসি ৪,৯৪,৬৫৭তা লৈরে। মসি জুলাই ২৮দা ৪,৯৬,৯৮৮ ওইরম্বনি। মসিগা লোইননা, এক্তিব কেসলোদ অসি অপুনবা পোজিতিব কেসকী ৫.৭৩%দা লৈরে।
মসিনা লৈবাক অসিদা ওইরিবা এক্তিব কেসতা হন্থরকপগী মশকসু উৎলি। মালেমদা অনৌবা কেস মশিং হেনগৎলক্লিবা অসিদা মসি মালেম পুম্বগী লৈবাক কয়াগা য়েংনরুবদা হেন্না ফবা ওইনা লৌরি।
মসিগী পুৱারী ওইরবা মায় পাকপা অসি কেন্দ্রগী লেপ্তবা, কাংলুপ খায়দোকপা অমসুং পান্দম থম্বা লাল্লোং, রাজ্য/য়ু.তি.য়শিংনা কান্নবা মওংদা থবক পায়খৎখিবা, দোক্তর অমসুং কোবিদ-১৯ ৱারিয়র্শিংগী কৎথোকপা অমদি ওইজবা থিদবা থবকশিংনা ওইথোকপা ঙমহল্লিবনি।
রাজ্য/য়ু.তি. ২৭তা এক্তিব কেস ২০,০০০দগী হেন্না হন্থরে।
শুপ্নগী রাজ্য/য়ু.তি. ৮দা কেস ২০,০০০দগী হেন্না লৈ; রাজ্য অনি (মহারাস্ত্রা অমসুং কেরলা)দা এক্তিব কেস ৫০,০০০দগী হেল্লে।
অনৌবা কেস ৪৪,২৮১ হৌখিবা পুং ২৪দা রিপোর্ত তৌখ্রে অদুগা এক্তিব কেস ৫০,৩২৬ মতম অসিগী মনুংদা ফবা ঙমখ্রে। মসি নুংতিগী অনৌবা কেসতগী হেনবা নুংতিগী ফগৎলকপগী ৩৯শুবা নুমিৎনি।
অপুনবা ফগৎলকপা অমসুং অপুনবা এক্তিব কেসকী মরক্তা খেন্নবগা লোইননা অপুনবা ফগৎলকপসু মতম অসিগী মনুংদা হেনগৎখ্রে।
অপুনবা ফগৎলকপা লাখ ৮০ হেনখ্রে। হৌজিক ফাওবগী অপুনবা ফগৎলকপা মশিং অসি ৮০,১৩,৭৮৩নি। ফগৎলকপা কেস অমসুং এক্তিব কেসকী খেন্নবা অসি ৭৫,১৯,১২৬নি। ফগৎলকপগী চাং ৯২.৭৯%দা হেনগৎলে।
অতোপ্পা মায় পাকপা অমদা, ভারতনা কম্যুলেতিব তেস্ত করোর ১২ হেন্না তৌখ্রে। লৈবাক অসিদা হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১১,৫৩,২৯৪ তৌখ্রে।
তেস্তিং ইনফ্রাস্ত্রকচরদা খোংজেল য়াংনা চাউখৎলকপদগী নুংতিগী লো কেসকী মচৎ অসি ওইথোকহনবা ঙম্লে।
হাই তেস্তিং অসিদগী ইনফেক্তেদ পোপুলেসন ঙন্না খঙদোকপদা মতেং ওইরে, মতৌ অসুম্না ভাইরস শন্দোরকপা অসি লৌনগন্দবা ওইনা ঙাকথোক্লি।
অনৌবা নুংতিগী কেস অসি ৫০,০০০দগী তানা লেপ্তনা হন্থরি।
অনৌবা ফগৎলপা কেসকী ৭৭% অসি রাজ্য/য়ু.তি. ১০দগী ওইরি।
নৌনা ফগৎলকপা কেসতা মহারাস্ত্রনা নোংমদা ৬,৭১৮ ফদুনা খ্বাইদগী য়াম্না রিপোর্ত তৌখ্রে কেরলানা নক্না ইন্নদুনা ৬,৬৯৮ ফখ্রে। মখোয়গী মতুংদা দিল্লীনা ৬,১৫৭ ফগৎলকখ্রে।
মকোক্তা লৈরিবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি. ১০দা অনৌবা কোস ৭৮% রিপোর্ত তৌখ্রে।
দিল্লীদা নোংমগী খ্বাইদগী ৱাংনা অনৌবা কেস ৭,৮৩০ রিপোর্ত তৌখ্রে। মসিগী মতুংদা কেরলানা কেস ৬.০১০ ওইদুনা ইন্নরি।
রাজ্য/য়ু.তি. তরাদা কোবিদনা শিবা ৭৯% শুখ্রে। হৌখিবা পুং ২৪দা শিখিবা কেস ৫১২ রিপোর্ত তৌখ্রে। অপুনবা শিখিবা কেসকী চাং ১.৪৮%দা লৈরে অমসুং মসিগী হন্থরকপা অসি মখা চৎথরি।
মহারাস্ত্রনা ১১০ ওইদুনা খ্বাইদগী হেন্না শোকহল্লে। দিল্লী অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলনা মতুং ইন্নদুনা মথং শিৎনা ৮৩ অমসুং ৫৩ নৌনা শিখ্রে।

Ministry of Health and Family Welfare
India scales several unprecedented peaks
​​​​​​​Active Caseload falls below 5 lakhs
Total Recoveries cross 80 lakhs, Cumulative Tests cross 12 crores
11 NOV 2020 11:58AM by PIB Delhi
India has crossed several landmark milestones in its collective fight against the global pandemic. The active caseload of India has fallen under the 5 lakh mark for the first time after 106 days. Today, the total burden of active cases is pegged at 4,94,657. It was 4,96,988 on 28th July. With this, the Active Caseload stands at 5.73% of the total positive cases.
This also indicates a sustained trend of declining active cases in the country. It assumes higher significance in the context of several countries across the globe reporting a surge in the number of new cases.
This landmark achievement has been made possible by the Centre's sustained, graded and targeted strategies, their effective implementation by the States/UTs, dedicated and selfless service of doctors and all other COVID-19 warriors.
27 States/UTs have less than 20,000 active cases.
Just 8 States/UTs have more than 20,000 cases; two states (Maharashtra and Kerala) have active cases more than 50,000.
44,281 new cases have been reported in the last 24 hours while 50,326 active cases have recovered in this period. This is the 39th Day of daily recoveries exceeding the daily new cases.
Total Recoveries have thus also risen in the corresponding period along with the difference between Total Recoveries and Total Active Cases.
The Total Recoveries have crossed the 80L mark. The number of total recoveries as on date is 80,13,783. The gap between Recovered cases and Active cases has widened 75,19,126.The Recovery Rate has increased to 92.79%.
In another milestone, India has crossed 12 crore cumulative tests. 11,53,294 tests have been conducted in the last 24 hours in the country.
The trend of daily low cases has been made possible by an exponential increase in the testing infrastructure.
High testing has aided in early identification of the infected population, thus preventing the transmission of the virus to the non-infected.
The New Daily cases continue to be less than 50,000.
77% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum number of single day recoveries with 6,718 newly recovered cases closely followed by the 6,698 figure achieved by Kerala. They are followed by 6,157 recoveries in Delhi.
The top 10 States and UTs have reported 78% of the new cases.
Delhi has reported the highest daily new cases at 7,830. It is followed by Kerala with 6,010 cases.
Ten States/UTs account for 79% of the COVID fatalities. 512 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Total Case Fatality Rate stands at 1.48% and continues its downwards trajectory.
Maharashtra saw the most casualties at 110. Delhi and West Bengal follows with 83 and 53 new deaths, respectively.