ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
প্রসার ভারতীনা ভাস্করাচার্য় নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ফোর স্পেস এপ্লিকেসন্স এন্দ জিও-ইনফোর্মেতিক্সগা লোয়ননা এম.ও.য়ু. অমা খুৎয়েক পীনখ্রে
04 NOV 2020 3:14PM by PIB Imphal
অচৌবা খোঙথাং অমদা, ভারতকী পব্লিক ব্রোদকাস্তর প্রসার ভারতীনা ইলেক্ত্রোনিক্স এন্দ ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী ভাস্করাচার্য় নেস্নেল ইন্সতিত্যুত ফোর স্পেস এপ্লিকেসন্স এন্দ জিও-ইনফোর্মেতিক্সগা লোয়ননা ঙসি মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিং অমা খুৎয়েক পীনখ্রে। এম.ও.য়ু. অসিগী মখাদা স্বয়মপ্রভা (চেনেল ২২) (এম/ও এজুকেসন), এন.সি.ই.আর.তি.গী ক্লাস ১দগী ১২ ফাওবগী ই-বিদ্যা (চেনেল ১২), ভন্দে গুজরাত (গুজরাত সরকার) (চেনেল ১৬) অমসুং এম/ও ইলেক্ত্রোনিক অমসুং আই.তি.গী দিজিশালা (চেনেল ১)য়াওবা দি.তি.ঐচ. এজুকেসন তি.ভি. চেনেল ৫১ অসি দি.দি. কো-ব্রান্দেদ চেনেলশিং ওইনা দি.দি. ফ্রীদিশ ভ্যুয়রশিংদা ফংহনগনি।
খোঙথাং অসিনা খুঙ্গং অমসুং অরাপ্পা মফমশিং য়াওনা য়ুমথোং খুদিংদা ক্বাইলিতী লৈবা এজুকেসনগী ওইবা প্রোগ্রামশিং ফংহন্নবা পান্দম থম্লি। সরকারনা লৈবাক অসিগী মীপুম খুদিংদা স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং ক্বালিতী লৈবা এজুকেসন ফংহন্নবা হোৎনবগা লোয়ননা সর্ভিসশিং অসিগী ভ্যুয়রশিংদা ২৪x৭ লেম্না ফংহল্লগনি। সরকারগী থৌরাং অসিনা মীপুম খুদিংদা এজুকেসন ফংহন্নবা সরকারগী পান্দম অসি ফংহনবদা মতেং পাংলগনি।

Ministry of Information & Broadcasting
Prasar Bharati signs MoU with Bhaskaracharya National Institute for Space Applications and Geo-Informatics
04 NOV 2020 3:14PM by PIB Delhi
In a landmark step, India’s public broadcaster Prasar Bharati entered into a Memorandum of Understanding with Bhaskaracharya National Institute for Space Applications and Geo-Informatics, Ministry of Electronics and Information Technology today. Under the ambit of this MoU, 51 DTH education TV channels comprising of Swaymprabha (22 channels) (M/o Education), e-Vidya for classes 1 to 12 (12 channels) of NCERT, Vande Gujarat (Govt. of Gujarat) (16 channels) and DigiShala under M/o Electronics and IT (1 channel) shall be available as DD co-branded channels to all DD FreeDish viewers.
This move aims to bring quality educational programmes to every household, including those in rural and remote areas. The services will be available free of cost for all the viewers 24x7, in line with Government’s commitment towards skill development and providing quality education to the last person in the country. This Government initiative will go a long way in achieving Government’s goal of providing education to all.