প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
এৰ’ ইণ্ডিয়া ২০২১ৰ বাবে আজিৰে পৰা আৰম্ভ হ’ল মিডিয়া পঞ্জীকৰণ
02 NOV 2020 2:45PM by PIB Guwahati
এৰ’ ইণ্ডিয়া ২০২১ৰ ত্রয়োদশ সংস্কৰণ ৩ৰ পৰা ৭ ফেব্রুৱাৰীলৈকে কর্ণাটকৰ বেংগালুৰুৰ য়েলাহাংকা বায়ু সেনা ঘাটিত অনুষ্ঠিত হ’ব।
এই প্রদর্শনীত যিসকল সংবাদ মাধ্যমৰ প্রতিনিধিয়ে অংশগ্ৰহণ কৰিব বিচাৰে তেওঁলোকে দুই নৱেম্বৰ অর্থাৎ আজিৰে পৰা অহা ৬ ডিচেম্বৰলৈকে অনলাইনৰ জৰিয়তে তেওঁলোকৰ নাম পঞ্জীয়ন কৰিব পাৰিব। ইয়াৰ বাবে কোনোধৰণৰ মাচুল দিব নালাগে। কিন্তু যিসকল বিদেশী সাংবাদিকে এই প্রদর্শনীত অংশগ্ৰহণ কৰিব বিচাৰে তেওঁলোকৰ বৈধ ‘জে-ভিছা’ থকাটো আৱশ্যকীয়।
https://aeroindia.gov.in/media/mediaregcontent এই ৱেবছাইটৰ জৰিয়তে পঞ্জীয়নৰ সময়ত সংবাদ মাধ্যমৰ বৈধ পৰিচয় পত্রৰ নম্বৰ, পিআইবি অথবা ৰাজ্যৰ এক্রিডিটেশ্যন নম্বৰ, চৰকাৰী পৰিচয় পত্রৰ কার্ড নম্বৰ আৰু ৫১২ কেবিৰ কম আকাৰৰ ছবি আপলোড কৰিব লাগিব।
৫ দিনৰ এই অনুষ্ঠানত এৰ’স্পেচ আৰু প্রতিৰক্ষা উদ্যোগৰ এক বৃহৎ বাণিজ্যিক প্রদর্শনী একত্ৰিত হব। এৰ’স্পেচ উদ্যোগত বৈশ্বিক নেতা আৰু বৃহৎ বিনিয়োগকাৰীসকলৰ উপৰি দেশ-বিদেশৰ নীতি নির্ধাৰকসকলেও অংশ ল’ব। এৰ’ ইণ্ডিয়াই বিমান উদ্যোগত তথ্য, ধাৰণা আৰু নতুন বিকাশৰ বিনিময়ৰ বাবে এক অতুলনীয় সুযোগ প্ৰদান কৰিব। ইয়াৰ উপৰি ‘মেক ইন ইণ্ডিয়া’ কাৰ্যসূচীৰ জৰিয়তে ঘৰুৱা বিমান উদ্যোগৰ ক্ষেত্ৰত এই প্রদর্শনী সহায়ক হ’ব।
প্রায় ৫০০ দেশী-বিদেশী কোম্পানীয়ে এই প্রদর্শনীত অংশ অংশগ্ৰহণ কৰিব বুলি আশা কৰা হৈছে।

Ministry of Defence
Media Registration for Aero India 2021 begins today
02 NOV 2020 2:45PM by PIB Delhi
The 13th edition of ‘Aero India 2021’ will be held at Air Force Station, Yelahanka, Bengaluru, (Karnataka) from 03 to 07 February 2021.
Registration for media personnel to visit the exhibition has been opened from today, 02 November 2020. The registration will close on 06 December 2020 and is to be done online on the Aero India 2021 website. There is no fee for media registration, however foreign journalists who wish to cover the event would require to be in possession of a valid ‘J visa’.
The website https://aeroindia.gov.in/media/mediaregcontent has the requisite button for registration of media personnel and would require a valid media identity card number, PIB/State accreditation card No. (if accredited), Government issued photo ID card No. and a photograph of less than 512 Kb.
The five-day event will combine a major trade exhibition of the aerospace and defence industries. Besides global leaders and big investors in aerospace industry, the show will also see participation by think-tanks from across the world. Aero India will provide a unique opportunity for exchange of information, ideas and new developments in the aviation industry. In addition to giving a fillip to the domestic aviation industry it would further the cause of Make in India.
In Aero India, close to 500 companies, both Indian and foreign, are expected to participate.