ପ୍ରତିରକ୍ଷା ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଏରୋ ଇଣ୍ଡିଆ 2021 ପାଇଁ ଆଜିଠାରୁ ମିଡିଆ ପଞ୍ଜୀକରଣ ଆରମ୍ଭ
02 NOV 2020 2:45PM by PIB Bhubaneswar
‘ଏରୋ ଇଣ୍ଡିଆ 2021’ର 13ତମ ସଂସ୍କରଣ ବାୟୁସେନା ଷ୍ଟେସନ, ୟେଲାହାଙ୍କା, ବେଙ୍ଗାଲୁରୁ (କର୍ଣ୍ଣାଟକ)ରେ 03 ରୁ 07 ଫେବୃଆରୀ 2021ରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ହେବ ।
ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ପରିଦର୍ଶନ କରିବାକୁ ଗଣମାଧ୍ୟମ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପଞ୍ଜୀକରଣ ପାଇଁ ଆଜିଠାରୁ ଅର୍ଥାତ 02 ନଭେମ୍ବର 2020ରୁ ଖୋଲା ଯାଇଛି । ପଞ୍ଜୀକରଣ 06 ଡିସେମ୍ବର 2020ରେ ଶେଷ ହେବ ଏବଂ ଏରୋ ଇଣ୍ଡିଆ 2021 ୱେବସାଇଟରେ ଅନଲାଇନରେ କରାଯିବ । ମିଡିଆ ପଞ୍ଜୀକରଣ ପାଇଁ କୌଣସି ଶୁଳ୍କ ଦେବାକୁ ପଡିବ ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମକୁ କଭର୍ କରିବାକୁ ଚାହୁଁଥିବା ବିଦେଶୀ ସାମ୍ବାଦିକମାନେ ଏକ ବୈଧ ‘ଜେ ଭିସା’ ପ୍ରାପ୍ତ କରିବାକୁ ପଡିବ।
ୱେବସାଇଟ୍ https://aeroindia.gov.in/media/mediaregcontentରେ ମିଡିଆ କର୍ମଚାରୀଙ୍କ ପଞ୍ଜୀକରଣ ପାଇଁ ଆବଶ୍ୟକ ବଟନ୍ ଅଛି ଏବଂ ଆବଶ୍ୟକସ୍ଥଳେ ଏକ ବୈଧ ମିଡିଆ ପରିଚୟ ପତ୍ର ନମ୍ବର, ପିଆଇବି / ରାଜ୍ୟ ମାନ୍ୟତା କାର୍ଡ ନମ୍ବର (ଯଦି ସ୍ୱୀକୃତିପ୍ରାପ୍ତ), ସରକାରଙ୍କ ତରଫରୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ଫଟୋ ପରିଚୟପତ୍ର କାର୍ଡ ନମ୍ବର ଏବଂ 512 କେବିରୁ କମ୍ ଫଟୋ ଦରକାର ।
ଏହି ପାଞ୍ଚ ଦିନିଆ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଏରୋସ୍ପେସ୍ ଏବଂ ପ୍ରତିରକ୍ଷା ଶିଳ୍ପଗୁଡିକର ପ୍ରମୁଖ ବାଣିଜ୍ୟ ପ୍ରଦର୍ଶନୀ ମିଳିତ ଭାବେ ହେବ । ଏରୋସ୍ପେସ୍ ଇଣ୍ଡଷ୍ଟ୍ରିର ବିଶ୍ଵସ୍ତରୀୟ ନେତା ଏବଂ ବଡ ନିବେଶକମାନଙ୍କ ବ୍ୟତୀତ ଏହି ଶୋ’ରେ ସାରା ବିଶ୍ୱରୁ ଥିଙ୍କ-ଟ୍ୟାଙ୍କ ମାନେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ । ବିମାନ ଶିଳ୍ପରେ ସୂଚନା, ଜ୍ଞାନ ଏବଂ ନୂତନ ବିକାଶ ପାଇଁ ଏରୋ ଇଣ୍ଡିଆ ଏକ ଅନନ୍ୟ ସୁଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରିବ । ଏହା ଘରୋଇ ବିମାନ ଶିଳ୍ପକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବା ସହିତ ମେକ ଇନ ଇଣ୍ଡିଆକୁ ଆହୁରି ଆଗକୁ ବଢାଇବ ।
ଏରୋ ଇଣ୍ଡିଆରେ ପ୍ରାୟ 500 କମ୍ପାନୀ ଉଭୟ ଭାରତୀୟ ଏବଂ ବିଦେଶୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ ବୋଲି ଆଶା କରାଯାଉଛି ।

Ministry of Defence
Media Registration for Aero India 2021 begins today
02 NOV 2020 2:45PM by PIB Delhi
The 13th edition of ‘Aero India 2021’ will be held at Air Force Station, Yelahanka, Bengaluru, (Karnataka) from 03 to 07 February 2021.
Registration for media personnel to visit the exhibition has been opened from today, 02 November 2020. The registration will close on 06 December 2020 and is to be done online on the Aero India 2021 website. There is no fee for media registration, however foreign journalists who wish to cover the event would require to be in possession of a valid ‘J visa’.
The website https://aeroindia.gov.in/media/mediaregcontent has the requisite button for registration of media personnel and would require a valid media identity card number, PIB/State accreditation card No. (if accredited), Government issued photo ID card No. and a photograph of less than 512 Kb.
The five-day event will combine a major trade exhibition of the aerospace and defence industries. Besides global leaders and big investors in aerospace industry, the show will also see participation by think-tanks from across the world. Aero India will provide a unique opportunity for exchange of information, ideas and new developments in the aviation industry. In addition to giving a fillip to the domestic aviation industry it would further the cause of Make in India.
In Aero India, close to 500 companies, both Indian and foreign, are expected to participate.