Ministry of Finance
Rs 1,05,155 crore of gross GST revenue collected in the month of October 2020
01 NOV 2020 11:09AM by PIB Delhi
The gross GST revenue collected in the month of October, 2020 is ₹ 1,05,155crore of which CGST is ₹ 19,193 crore, SGST is ₹ 25,411 crore, IGST is ₹ 52,540 crore (including ₹ 23375crore collected on import of goods) and Cess is ₹ 8,011crore (including ₹932 crore collected on import of goods). The total number of GSTR-3B Returns filed for the month of October upto 31stOctober, 2020 is 80 lakh.
The government has settled ₹ 25,091 crore to CGST and ₹ 19,427 crore to SGST from IGST as regular settlement. The total revenue earned by Central Government and the State Governments after regular settlement in the month of October, 2020 is ₹ 44,285 crore for CGST and ₹ 44,839 crore for the SGST.
The revenues for the month are 10% higher than the GST revenues in the same month last year. During the month, revenues from import of goods was9% higher and the revenues from domestic transaction (including import of services) are11% higher that the revenues from these sources during the same month last year. The growth in GST revenue as compared to that in months of July, August and September, 2020 of -14%, -8% and 5% respectively clearly shows the trajectory of recovery of the economy and, correspondingly, of the revenues.
The chart shows trends in monthly gross GST revenues during the current year. The table shows the state-wise figures of GST collected in each State during the month of October, 2020 as compared to October, 2019 and for the full year.
Table: State-wise GST collection for October 2020
State
Oct-19
Oct-20
Growth
Jammu and Kashmir
313
377
21%
Himachal Pradesh
669
691
3%
Punjab
1,189
1,376
16%
Chandigarh
157
152
-3%
Uttarakhand
1,153
1,272
10%
Haryana
4,578
5,433
19%
Delhi
3,484
3,211
-8%
Rajasthan
2,425
2,966
22%
Uttar Pradesh
5,103
5,471
7%
Bihar
940
1,010
7%
Sikkim
186
177
-5%
Arunachal Pradesh
41
98
138%
Nagaland
25
30
20%
Manipur
43
43
0%
Mizoram
18
32
72%
Tripura
54
57
5%
Meghalaya
113
117
4%
Assam
888
1,017
14%
West Bengal
3,263
3,738
15%
Jharkhand
1,437
1,771
23%
Odisha
1,994
2,419
21%
Chattisgarh
1,570
1,974
26%
Madhya Pradesh
2,053
2,403
17%
Gujarat
5,888
6,787
15%
Daman and Diu
83
7
-91%
Dadra and Nagar Haveli
130
283
118%
Maharastra
15,109
15,799
5%
Karnataka
6,675
6,998
5%
Goa
311
310
0%
Lakshadweep
2
1
-55%
Kerala
1,549
1,665
7%
Tamil Nadu
6,109
6,901
13%
Puducherry
146
161
10%
Andaman and Nicobar Islands
32
19
-42%
Telangana
3,230
3,383
5%
Andhra Pradesh
1,975
2,480
26%
Ladakh
0
15
Other Territory
127
91
-28%
Center Jurisdiction
97
114
17%
Grand Total
73,159
80,848
11%

শেল-থুম মন্ত্রালয়
গ্রোস জি.এস.তি. রিবিন্যুগী লুপা করোর ১,০৫,১৫৫ অমা ২০২০গী ওক্তোবর থাগী ওইনা খোমগৎলে
01 NOV 2020 11:09AM by PIB Imphal
২০২০গী ওক্তোবর থাগী গ্রোস জি.এস.তি. রিবিন্যু অসি লুপা করোর ১,০৫,১৫৫নি হায়রিবা অসিদা সি.জি.এস.তি.গীনা লুপা করোর ১৯,১৯৩নি, এস.জি.এস.তি.গীনা লুপা করোর ২৫,৪১১নি,আই.জি.এস.তি.গীনা লুপা করোর ৫২,৫৪০নি (মসিদা লুপা করোর ২৩,৩৭৫ অমদি মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎশিংদগীনি) অমসুং সেস অসি লুপা করোর ৮,০১১নি (মসিদা লুপা করোর ৯৩২ অমদি মপালদগী পুশিল্লকপা পোৎশিংদগীনি)। জি.এস.তি.আর. – ৩বি অপুনবা মশিং ২০২০গী ওক্তোবরগী ৩১ ফাওবগীদা হল্লকপা অসি লাখ ৮০নি।
সরকারনা লুপা করোর ২৫,০৯১ অসি সি.জি.এস.তি. অমসুং লুপা করোর ১৯,৪২৭ অসিনা এস.জি.এস.তি.দা হায়রিবা অসি আই.জি.এস.তি.দগী রিগুলার সেতলমেন্তদা থমখ্রে। সেন্ত্রেল সরকার অমসুং স্তেত সরকারনা ২০২০গী ওক্তোবরগী থাগী রিগুলার সেতলমেন্তদা মতুংদা তানবা রিবিন্যু অসি সি.জি.এস.তি.গীনা লুপা করোর ৪৪,২৮৫নি অমসুং এস.জি.এস.তি.গীনা লুপা করোর ৪৪,৮৩৯নি।
থা অসিগী রিবিন্যু অসিনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা থাগী জি.এস.তি. রিবিন্যুদগী ১০% হেল্লি। থা অসিগী মনুংদা, মপাল লমদগী পোৎ পুশিল্লকপা অসি ৯% হেল্লি অমসুং দোমেস্তিক ত্রান্সসেক্সন্দগী লাকপা রিবিন্যু ( মপালদগী পুশিল্লকপা য়াওনা) অসিনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা থা অসিদা লাকপা রিবিন্যু অসিদগী ১১% হেল্লি। জি.এস.তি. চাওখৎলকপা অসি ২০২০গী জুলাই, ওগস্ত অমসুং সেপ্তেম্বর অসিদা -১৪%,-৮% অমসুং ৫% মথংশিৎনা লৈবা অসিনা ময়েক শেংনা উৎলি।
চার্ত অসিনা চৎলিবা চহি অসিগী থাগী ওইবা গ্রোস রিবিন্যু অসি উৎলি। তেবল অসিনা স্তেত খাইনা জি.এস.তি. অসি ২০২০গী ওক্তোবর থাদা খোমগৎপা অমদি ২০১৯গী ওক্তোবর থাদা খোমগৎখিবা অদু চাংদম্নরি।
তেবল: স্তেত খায়না ২০২০গী এপ্রিলগী জি.এস.তি. খোমগৎপা [১]
স্তেত
ওক্তোবর-১৯
ওক্তোবর-২০
চাওখৎলকপা
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩১৩
৩৭৭
২১%
হিমাচল প্রদেশ
৬৬৯
৬৯১
৩%
পঞ্জাব
১,১৮৯
১,৩৭৬
১৬%
চান্দিগর
১৫৭
১৫২
-৩%
উত্তরাখন্দ
১,১৫৩
১,২৭২
১০%
হারিয়ানা
৪,৫৭৩
৫,৪৩৩
১৯%
দিল্লী
৩,৪৮৪
৩,২১১
-৮%
রাজাস্থান
২,৪২৫
২,৯৬৬
২২%
উত্তর প্রদেশ
৫,১০৩
৫,৪৭১
৭%
বিহার
৯৪০
১,০১০
৭%
শিক্কিম
১৮৬
১৭৭
-৫%
অরুনাচল প্রদেশ
৪১
৯৮
১৩৮%
নাগালেন্দ
২৫
৩০
২০%
মনিপুর
৪৩
৪৩
০%
মিজোরাম
১৮
৩২
৭২%
ত্রিপুরা
৫৪
৫৭
৫%
মেঘালয়া
১১৩
১১৭
৪%
আসাম
৮৮৮
১,০১৭
১৪%
ৱেস্ত বেঙ্গাল
৩,২৬৩
৩,৭৩৮
১৫%
ঝরখন্দ
১,৪৩৭
১,৭৭১
২৩%
ওরিশা
১,৯৯৪
২,৪১৯
২১%
ছত্তিসগর
১,৫৭০
১,৯৭৪
২৬%
মধ্য প্রদেশ
২,০৫৩
২.৪০৩
১৭%
গুজরাত
৫,৮৮৮
৬,৭৮৭
১৫%
দামন অমসুং দ্যু
৮৩
৭
-৯১%
দদ্রা অমসুং নাগর হাবেলি
১৩০
২৮৩
১১৮%
মহারাস্ত্রা
১৫,১০৯
১৫,৭৯৯
৫%
কর্নাতকা
৬,৬৭৫
৬,৯৯৮
৫%
গৌৱা
৩১১
৩১০
০%
লক্ষদ্বীব
২
১
-৫৫%
কেরলা
১,৫৪৯
১,৬৬৫
৭%
তামিল নাদু
৬,১০৯
৬,৯০১
১৩%
পুদুচেরি
১৪৬
১৬১
১০%
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
৩২
১৯
-৪২%
তেলঙ্গনা
৩,২৩০
৩,৩৮৩
৫%
অন্ধ্র প্রেদেশ
১,৯৭৫
২,৪৮০
২৬%
লাদাখ
০
১৫
অতোপ্পা তেরিতোরি
১২৭
৯১
-২৮%
সেন্তর জুরিস্দিকসন
৯৭
১১৪
১৭%
অপুনবা মশিং
73,159
৭৩,১৫৯
80,848
৮০,৮৪৮
11%
১১%