হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারত্তা তেস্তিং শরুক কয়া হেনগৎলক্লি
হৌখিবা নুমিৎ ৯সিদা তেস্ত করোর ১ তৌখ্রে
চাংচত্তা হৌখিবা চয়োল ৬সিদা নুংতিগী তেস্ত লাখ ১১গী ময়াদা তৌরি
তেস্ত মশিং হেনগৎলকপগা লোয়ননা অপুনবা পোজিতিভিতী রেত অসুম অসুম তাথরক্লি
29 OCT 2020 1:38PM by PIB Imphal
ভারতনা জনুৱারী ২০২০দগী হৌরগা হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌনবগী মচাক মথুমশিং লেপ্পা নাইদনা হেনগৎহন্দুনা তেস্ত মশীং শরুক কয়া হেনগৎলক্লি‍। লৈবাকসিগী তেস্তিং কেপাসিতী শরুক কয়া হেনগৎহনখ্রে‍। হৌজিক্তি নোংমদা তেস্ত লাখ ১৫গী চাংদা তৌবা য়ারে‍।
হৌখিবা পুং ২৪দা তেস্ত ১০,৭৫,৭৬০ তৌদুনা অপুনবা তেস্ত মশিং করোর ১০.৬৫ (১০,৬৫,৬৩,৪৪০) লান্থোক্লে‍।
হৌখিবা চয়োল তরুকসিদা তেস্ত লাখ ১১গী ময়াদা নুংতিগী তৌরি‍।
খুদম চাংদমশিংনা তাকপগুম, পুম্নমক শুপচিল্লবা অমদি পাক্তক্ননা লেপ্পা নাইদনা তেস্ত তৌবনা পোজিতিভিতী রেত হন্থহল্লক্লি‍। লৈবাক্কী অপুনবা পোজিতিভিতী রেততা মশক থোক্না হন্থরকপা অসিনা শন্দোকপগী চাং মওং চুম্না লাকশিল্লি হায়বসি উৎলি‍। অপুনবা পোজিতিভিতী রেত অসুম অসুম হন্থরক্লি অমদি ঙসিদি চাদা ৭.৫৪দা লৈরে‍।
হৌখিবা চয়োল অহুমসিদা অপুনবা পোজিতিভিতী রেত হন্থরকপগী মওং অসিনা লৈবাকসিগী তেস্তিং ফেসিলিসতা পাক শন্না লৈরিবসিগী খুদম্নি‍।
হৌখিবা নুমিৎ মাপনসিদা তেস্ত করোর অমা তৌখি‍। নুংতিগী ওইবা পোজিতিভিতী রেত চাদা ৪.৬৪দা লৈরি‍।
ভারত্তা নারিবা মীশিং অসুম অসুম হন্থরকপগী মওংসু লৈরি‍। হৌজিক নারিবা মীশিং ঙসি ৬,০৩,৬৮৭ ওইরে‍। মসি লৈবাকসিগী অপুনবা অনাবা মশিংগী চাদা ৭.৫১ খক্তনি‍।
নারিবা মীশিং হন্থরকপগী মওং অসিদা ফগৎলকপা মশিং হেনগৎলকপনসু মতেং পাংশিল্লি‍। অপুনবা ফখ্রবা মীশিং লাখ ৭৩ (৭৩,১৫,৯৮৯) লানখ্রে‍। ফখ্রবা মীশিংগা নারিবা মীশিংগা অনিগী মরক্তা লৈবা খেন্নবা লাখ ৬৭ (৬৭,১২,৩০২) লানখ্রে‍।
ফগৎলকপা মীশিং অসুম অসুম হেনগৎলকপনা খেন্নবা অসিসু লেপ্পা লৈতনা হেনগৎলক্লি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা ৫৬,৪৮০ ফগৎলক্তুনা ময়ুমদা হলহনখ্রে অদুগা নৌনা নারে খঙলবা মশিংনা ৪৯,৮৮১ ওইরি‍।
নৌনা ফগৎলকখিবা মীশিংগী চাদা ৭৯দি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা নৈশিন্দুনা লৈবা থেংনৈ‍।
মহারাস্ত্রনা নোংমদা মীশিং ৮,০০০ হেন্না ফগৎলক্তুনা খ্বাইদগী য়ামবা ওইরি অদুগা কেরলানা মীশিং ৭,০০০ ফগৎলক্তুনা মতুং ইল্লি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা নৌনা নারে খঙলবা মীশিং ৪৯,৮৮১ থেংনখি‍।
অনৌবা কেসকী চাদা ৭৯দি স্তেত অমসুং য়ু.তি. ১০দগীনি‍। কেরলানা নৌনা নাবা মীশিং ৮,০০০ থেংনদুনা খ্বাইদগী য়াম্না অনৌবা কেস থেংনবা ওইরি অদুগা মহারাস্ত্রনা অনৌবা কেস ৬,০০০ থেংনদুনা মতুং ইল্লি‍।
হৌখিবা পুং ২৪সিদা ৫১৭ লৈখিদবগী পাউ লাকই‍। মসিগী মনুংদা চাদা ৮১গী ময়াদি স্তেত/য়ু.তি. ১০দা নৈশিন্দুনা লৈবা থেংনৈ‍।
মহারাস্ত্রদা মীওই ৯১ শিদুনা খ্বাইদগী য়াম্না শিবা ওইরি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
India registers exponential rise in Testing
1 crore Tests conducted in the last 9 days
On an average, nearly 11 lakh tests conducted daily during the past 6 weeks
Consistent fall in cumulative Positivity Rate as Testing increases
29 OCT 2020 1:38PM by PIB Delhi
India has demonstrated a consistent increase in the COVID-19 testing infrastructure since Jan 2020 resulting in an exponential increase in its testing numbers. The country’s testing capacities have been ramped up multiple times. 15 lakh tests can be done very day now.
With 10,75,760 tests conducted in the last 24 hours, the cumulative tests have crossed 10.65 crore (10,65,63,440).
Nearly 11 lakh tests have been conducted daily on an average during the past six weeks.
As evidence has revealed, comprehensive and widespread testing on a sustained basis has resulted in bringing down the positivity rate. The sharp decline in national cumulative positivity rate has demonstrated that the rate of spread of infection is being effectively contained. The cumulative positivity rate has been falling progressively and has touched 7.54% today.
The declining trend of cumulative positivity rate in the past three weeks is a testimony of the wide expansion of the country’s testing facilities.
One crore tests were conducted in the last nine days. The daily positivity rate stands at 4.64%.
India continues to maintain the declining trend of the active cases. Active cases stand at 6,03,687 today. It comprises only 7.51% of the total positive cases of the country.
The declining trend of the active cases is supported by rising number of recovered cases. The total recovered cases have crossed 73 lakh (73,15,989). The gap between Recovered cases and Active cases has crossed 67 lakh (67,12,302).
With increasing number of recoveries, this gap is continuously widening.
56,480 have recovered and discharged in the last 24 hours whereas the new confirmed cases stand at 49,881.
79% of the new recovered cases are observed to be concentrated in 10 States/UTs.
Maharashtra has contributed the maximum with more than 8,000 single day recoveries followed by Kerala with more than 7,000 recoveries.
49,881 new confirmed cases were recorded in the last 24 hours.
79% of the new cases are from 10 States and UTs. Kerala continues to be the State reporting a very high number of new cases with more than 8,000 cases followed by Maharashtra with more than 6,000 cases.
517 case fatalities have been reported in the past 24 hours. Of these, nearly 81% are concentrated in ten States/UTs.
Maharashtra has reported the maximum fatalities with 91 cases.