প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না গুজরাতকী হান্নগী সি.এম. কেসুভাই পতেল লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে
29 OCT 2020 2:26PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা গুজরাতকী হান্নগী চীফ মিনিস্তর কেসুভাই পতেলনা লৈখিদবদা অৱাবা ফোঙদোকখ্রে‍।
ত্বীত পরিং অমদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি, “ঐখোয়গী নুংশিরবা অমদি ইকায়খুম্নরবা কেসুভাই লৈখিদ্রে… ঐবু য়াম্না ৱাহল্লে অমদি নুংঙাইহনদ্রে‍। মহাক খুন্নাইগী কাঙলুপ ‍পুম্নমক্কীদমক্তা খঞ্জরম্বা ময়ামদগী তোপ তোপ্পা লুচিংবা অমনি‍। মহাক্কী পুন্সি গুজরাত চাওখৎনবগীদমক অমদি গুজরাতি খুদিংমক মপাঙ্গল কলহন্নবগীদমক্তা কত্থোক্লমখিবনি‍।
কেসুভাইনা জন সঙ্ঘ অমদি বি.জে.পি. মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগীদমক্তা গুজরাতকী কাচিন কোয়া শিন থুংনা চৎখি‍। মহাক্না ইমর্জেন্সীবু ইচঙ থৌনা থেংনখি‍। লৌমীশিংগী য়াইফনবা ৱাফম্না মহাক্কী থম্মোয়গা খ্বাইদগী নক্নবা ৱাফম ওইখি‍। এম.এল.এ., এম.পি., মন্ত্রী নৎত্রগা সি.এম. অমা ওইনা মহাক্না লৌমীগী য়াইফনবা থৌরাং কয়া শোয়দনা পায়খৎলম্মি‍।
কেসুভাইনা ঐ য়াওনা থৌমী নহা কয়াবু তাকপি তম্বিরম্মি অমদি শেমগৎপিরম্মি‍। মহাক্কী অমেংবা মতৌবু মীপুম খুদিংমক্না নুংশিনখি‍। মহাক্না লৈখিদবসি মেনশিনবা ঙম্লরোইদবা মাঙজবা অমনি‍। ঙসি ঐখোয় পুম্নমক্না অৱাবা ফোঙদোক্লি‍। ঐগী পুক্নিং ৱাখল মহাক্কী ইমুং মনুং অমদি মহাক্কী য়াইফনবা খঞ্জবশিংগীদমক্তা লেপ্লি‍। মহাক্কী মচানুপা ভারতকা ৱারী শানরে অমদি নুংঙাইতবা ফোঙদোকখ্রে‍। ওম শান্তি‍।”
Our beloved and respected Keshubhai has passed away…I am deeply pained and saddened. He was an outstanding leader who cared for every section of society. His life was devoted towards the progress of Gujarat and the empowerment of every Gujarati. pic.twitter.com/pmahHWetIX
— Narendra Modi (@narendramodi) October 29, 2020

Prime Minister's Office
PM condoles the passing away of former CM of Gujarat, Keshubhai Patel
29 OCT 2020 2:26PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has expressed grief over the passing away of former Chief Minister of Gujarat, Keshubhai Patel.
In a series of tweets, the Prime Minister said. "Our beloved and respected Keshubhai has passed away…I am deeply pained and saddened. He was an outstanding leader who cared for every section of society. His life was devoted towards the progress of Gujarat and the empowerment of every Gujarati.
Keshubhai travelled across the length and breadth of Gujarat to strengthen the Jana Sangh and BJP. He resisted the Emergency tooth and nail. Issues of farmer welfare were closest to his heart. Be it as MLA, MP, Minister or CM, he ensured many farmer friendly measures were passed.
Keshubhai mentored and groomed many younger Karyakartas including me. Everyone loved his affable nature. His demise is an irreparable loss. We are all grieving today. My thoughts are with his family and well-wishers. Spoke to his son Bharat and expressed condolences. Om Shanti."