কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
পেতেন্ত (এমেন্দমেন্ত) রুল্স, ২০২০ – ফোর্ম ২৭ মেনশিনবা অমদি অচুম্বনি তাক্লবা ইংলিসতা হন্দোকপা মরুওইবা চে-চাংশিং থাজিনবগা মরী লৈনবা ৱাফম মওং মরিল চুমহনবা
পেতেন্তীশিংদা পেতেন্ত অমা নৎত্রগা অমদগী হেনবগী মতাঙদা ফোর্ম ২৭ অমখক্তমক থাজিনবা য়ানবা কোমথোক্কনি। মসিনা চৎন-কাংলোন ইনবগী পোৎলুম হন্থহনগনি অমদি অনৌবা ৱাখল্লোনদা ইনোৎ পীগনি
পেতেন্তীগীদমক অয়াবা পীরবা এজেন্তশিংনা ফোর্ম-২৭ থাজিনবা য়ারগনি। মসিনা ইনোভেতরশিংদা ‘লল্লোন ইতিক তৌবদা কোমহনবা’ ফীভম হেন্না ফংহনগনি
ফোর্ম-২৭ মেনশিন্নবগীদমক, পেতেন্তীশিংনা হৌজিক চৎনরিবা থা ৩গী মহুত্ততা থা ৬কী মতম ফংগনি
করিগুমবা মরুওইবা চে-চাংশিং অদু দব্লি.আই.পি.ও.গী দিজিতেল লাইব্রেরীদা ফংলবদি, এপ্লিকান্তনা ইন্দিয়ন পেতেন্ত ওফিসতা হায়রিবা চে-চাংশিং অদু অমুক থাজিনবগী মথৌ তাররোই
অচুম্বনি তাক্লবা ইংলিস্তা হন্দোক্লবা চে-চাংশিং থাজিনবগা মরী লৈনবা চঙদ্রবা য়াদ্রবা ৱাফমশিং মওং মরিল চুমহল্লে
28 OCT 2020 1:41PM by PIB Imphal
শামনাদ বসীর ভর্সেস য়ু.ও.আই. অমদি অতৈশিংগী মতাঙদা থারকখিবা রিত পেতিসন নম্বর দব্লিউ.পি.সি. – ৫৫৯০ ওফ ২০১৫গী মতাঙদা ২৩-০৪-২০১৮দা তাখিবা দিল্লী হায় কোর্তকী য়াথংগী মতুং তারকপা ওইনা ভারত্তা কম্মর্সিএল থাক্তা তৌবা পেতেন্তেত ইনভেন্সনগী থবক থৌরমশিংগী (ফোর্ম ২৭) মতাঙদা ৱারোল থাগৎপগা মরী লৈননা চঙদ্রবা য়াদ্রবা মচাকশিং মওং মরিল চুমহন্নবগীদমক স্তেতহোল্দরশিংগা তাথোক তাশিন তৌখ্রে‍।
ওক্তোবর ১৯, ২০২০দগী চৎনবা হৌখিবা দি পেতেন্তস (এমেন্দমেন্ত) রুল্স, ২০২০না ফোর্ম ২৭ মেনশিনবা অমদি ইংলিস লোন্দা লৈতবা অচুম্বনি তাক্লবা ইংলিস্তা হন্দোক্লবা মরুওইবা চে-চাংশিং থাজিনবগা মরি লৈননা চঙদ্রবা য়াদ্রবা ৱাফমশিংগী মতাঙদা মওং মরিল চুম্বা ফীভম মখা তানা পুরকখ্রে‍।
ফোর্ম-২৭ অমদি রুল ১৩১(২)গী মরী লৈনবা ৱাফমশিংগী মতাঙদা অহোংবা পুরকখ্রবা মরুওইবা ৱাফমশিং মখাদা পীরি:
পেতেন্তীশিংনা পেতেন্ত অমা নৎত্রগা অমদগী হেনবগী মতাঙদা ফোর্ম ২৭ অমখক্তমক থাজিনবা য়ানবা কোমথোকপা ফীভম ফংলগনি‍।
করিগুম্বা মীওই অনি নৎত্রগা অনিদগী হেনবা মীওইশিংদা পেতেন্ত অমা পীরবদি হায়রিবা মীওইশিং অদুনা ফোর্ম-২৭ পুন্না থাজিনমিন্নবা য়াগনি‍।
পেতেন্তীনা ‘চাউরাকপা রিভিন্যু / তাশিল্লকপা মমল’ পীবা মথৌ তাগনি‍।
পেতেন্তীশিংগীদমক্তা অয়াবা পীরবা এজেন্তশিংনা ফোর্ম-২৭ থাজিল্লকপা য়াগনি‍।
ফোর্ম-২৭ থাজিল্লকপগী মতম মতাঙদা শেনবা চহী লোইখ্রবা মতুংদগী হান্না লৈরমবা থা ৩গী মহুত্তা থা ৬কী মতম ফংগনি‍।
পেতেন্তীনা শেনবা চহি অমগী শরুক অমগী নৎত্রগা মচিৎ অমগী মতাঙদা ফোর্ম-২৭ থাজিল্লকপগী মথৌ তাররোই‍।
নাকল অমদা পেতেন্তীশিংনা ঈ-পাউ থাজিল্লকপগী মতাঙতা লৈরমবা ফোর্ম-২৭গী চঙদ্রবা য়াদ্রবা ৱাফমশিংদা কোমথোকপা পীবগা লোয়ননা, পনবা য়াবা ৱাফম অমদি পেতেন্তস এক্ত, ১৯৭০গী সেক্সন ১৪৬(১)না কন্ত্রোলরবু পেতেন্তীদগী ফীভমগী মতুং ইন্না ঈ-পাউশিং লৌবা য়াবগী পাঙ্গল পীরি‍।
রুল ২১গা মরী লৈনবা ৱাফমশিংগী মতাঙদা অহোংবা লাকখ্রবা মরুওইবা ৱাফমশিং মখাদা পীরি:
করিগুমবা মরুওইবা চে-চাংশিং দব্লিউ.আই.পি.ও.গী দিজিতেল লাইব্রেরীদা ফংলবদি, এপ্লিকান্তনা ইন্দিয়ন পেতেন্ত ওফিসতা হায়রিবা চে-চাংশিং অদু থাজিল্লকপগী মথৌ তাররোই‍।
করিগুমবা প্রাইওরিতী ক্লেম অদুগী ভেলিদিতী অদু নৌনা পুথোক্লিবা পোৎশক অদু পেতেন্ত তৌবা য়াব্রা নৎত্রগা য়াদব্রা হায়বা লেপথোকপগা মরী লৈনরবদি, এপ্লিকান্তনা প্রাইওরিতি চে-চাংগী অচুম্বনি তাক্লবা ইংলিস্তা হন্দোক্লবা চেরোল থাজিল্লকপা মথৌ তাগনি‍।
ভারত্তা কম্মর্সিএল থাক্তা তৌবা পেতেন্তেত ইনভেন্সনগী থবক থৌরমশিংগী (ফোর্ম ২৭) মতাঙদা ৱারোল থাগৎপা অমদি অচুম্বনি তাক্লবা ইংলিস্তা হন্দোক্লবা চে-চাংশিং থাজিনবগা মরী লৈনবা চঙদ্রবা য়াদ্রবা ৱাফমশিং অহোংবা পুরক্লিবা অসিনা মওং মরিল চুমহল্লে‍।

Ministry of Commerce & Industry
Patents (Amendment) Rules, 2020- streamlining of the requirements related to filing of Form 27 and submission of verified English translation of priority documents
Patentee would get flexibility to file a single Form-27 in respect of a single or multiple related patents. This will ease compliance burden & boost innovation
Authorized agents would be able to submit Form-27 on behalf of patentee. This will lead to greater ‘Ease of Doing Business’ for innovators
For filing Form-27, patentees would get 6 months, instead of current 3 months
If the priority document is available in WIPO's digital library, the applicant would not be required to submit the same in the Indian Patent Office
Streamline the requirements related to submission of verified English translation of priority documents
28 OCT 2020 1:41PM by PIB Delhi
Consequent to Delhi High Court's Order dated 23-04-2018 in writ petition No. WPC- 5590 of 2015 in the matter of Shamnad Basheer Vs UOI and others, stakeholder consultation was undertaken in order to streamline the requirements related to submission of statement regarding the working of a patented invention on a commercial scale in India (Form 27).
The Patents (Amendment) Rules, 2020, which came into effect on 19 October 2020, have further streamlined the requirements related to filing of Form 27 and submission of verified English translation of priority documents, which is not in English language.
Important changes with reference to Form-27 and Rule 131(2) are as follows:
1. Patentee would get flexibility to file a single Form-27 in respect of a single or multiple related patents
2. Where a patent is granted to two or more persons, such persons may file a joint Form-27
3. The patentee would be required to provide ‘approximate revenue / value accrued'
4. Authorized agents would be able to submit Form-27 on behalf of patentees
5. For filing Form-27, patentees would get six months, instead of current three months, from expiry of financial year
6. Patentee will not be required to file Form-27 in respect of a part or fraction of the financial year
7. While on one hand the requirements in Form-27 regarding submission of information by patentees have been eased, it may be noted that Section 146(1) of the Patents Act, 1970 empowers the Controller to seek information from the patentee, as may be deemed appropriate.
Important changes with reference to Rule 21 are as follows:
1. If the priority document is available in WIPO's digital library, the applicant would not be required to submit the same in the Indian Patent Office
2. Applicant would be required to submit verified English translation of a priority document, where the validity of the priority claim is relevant to the determination of whether the invention concerned is patentable or not.
These changes will streamline the requirements related to submission of statement regarding the working of a patented invention on a commercial scale in India (Form 27) and the submission of verified English translation of priority documents.