Ministry of Commerce & Industry
Patents (Amendment) Rules, 2020- streamlining of the requirements related to filing of Form 27 and submission of verified English translation of priority documents
Patentee would get flexibility to file a single Form-27 in respect of a single or multiple related patents. This will ease compliance burden & boost innovation
Authorized agents would be able to submit Form-27 on behalf of patentee. This will lead to greater ‘Ease of Doing Business’ for innovators
For filing Form-27, patentees would get 6 months, instead of current 3 months
If the priority document is available in WIPO's digital library, the applicant would not be required to submit the same in the Indian Patent Office
Streamline the requirements related to submission of verified English translation of priority documents
28 OCT 2020 1:41PM by PIB Delhi
Consequent to Delhi High Court's Order dated 23-04-2018 in writ petition No. WPC- 5590 of 2015 in the matter of Shamnad Basheer Vs UOI and others, stakeholder consultation was undertaken in order to streamline the requirements related to submission of statement regarding the working of a patented invention on a commercial scale in India (Form 27).
The Patents (Amendment) Rules, 2020, which came into effect on 19 October 2020, have further streamlined the requirements related to filing of Form 27 and submission of verified English translation of priority documents, which is not in English language.
Important changes with reference to Form-27 and Rule 131(2) are as follows:
1. Patentee would get flexibility to file a single Form-27 in respect of a single or multiple related patents
2. Where a patent is granted to two or more persons, such persons may file a joint Form-27
3. The patentee would be required to provide ‘approximate revenue / value accrued'
4. Authorized agents would be able to submit Form-27 on behalf of patentees
5. For filing Form-27, patentees would get six months, instead of current three months, from expiry of financial year
6. Patentee will not be required to file Form-27 in respect of a part or fraction of the financial year
7. While on one hand the requirements in Form-27 regarding submission of information by patentees have been eased, it may be noted that Section 146(1) of the Patents Act, 1970 empowers the Controller to seek information from the patentee, as may be deemed appropriate.
Important changes with reference to Rule 21 are as follows:
1. If the priority document is available in WIPO's digital library, the applicant would not be required to submit the same in the Indian Patent Office
2. Applicant would be required to submit verified English translation of a priority document, where the validity of the priority claim is relevant to the determination of whether the invention concerned is patentable or not.
These changes will streamline the requirements related to submission of statement regarding the working of a patented invention on a commercial scale in India (Form 27) and the submission of verified English translation of priority documents.

বাণিজ্য আৰু উদ্যোগ মন্ত্ৰালয়
পেটেণ্ট(সংশোধন) বিধি, ২০২০ -২৭নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিল আৰু প্ৰথমিকতাসূচক নথি-পত্ৰৰ প্ৰত্যায়িত ইংৰাজী তৰ্জমা সম্পৰ্কীয় প্ৰয়োজনীয়তাসমূহ শৃংখলিত কৰাৰ প্ৰয়াস
পেটেণ্ট-বিচাৰোতাই একক কিম্বা সম্পৰ্ক থকা একাধিক পেটেণ্টৰ বাবে ২৭নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিলৰ ক্ষেত্ৰত শিথিলতা লাভ কৰিব। ইয়ে বাধ্যবাধকতামূলক হেচাৰ পৰা সকাহ দিয়াৰ লগতে উদ্ভাৱনক উদ্বুদ্ধ কৰিব
পেটেণ্ট-বিচাৰোতাৰ হৈ কৰ্তৃত্বপ্ৰাপ্ত প্ৰতিনিধিয়েও ২৭নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিল কৰিব পাৰিব। ইয়ে উদ্ভাৱকসকলক ‘স্বস্তিৰে কাম কৰাৰ বাবে’ অধিক সুযোগ প্ৰদান কৰিব
পেটেণ্ট-বিচাৰোতাই ২৭নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিলৰ বাবে বৰ্তমানৰ ৩মাহৰ পৰিৱৰ্তে ৬মাহ সময় লাভ কৰিব
‘ডব্লিউআইপিঅ’’-ৰ ‘ডিজিটেল লাইব্ৰেৰী’ত যদি প্ৰথমিকতাসূচক নথি উপলব্ধ আছে তেন্তে আবেদনকাৰীয়ে ‘ভাৰতীয় পেটেণ্ট কাৰ্যালয়’ত এইসমূহ নথি-পত্ৰ দাখিল কৰাৰ প্ৰয়োজন নাথাকিব
প্ৰথমিকতাসূচক নথি-পত্ৰৰ প্ৰত্যায়িত ইংৰাজী তৰ্জমা সম্পৰ্কীয় প্ৰয়োজনীয়তাসমূহ শৃংখলিত কৰিব
28 OCT 2020 1:41PM by PIB Guwahati
‘সমাদ বছীৰ বনাম ভাৰত চৰকাৰ আৰু অন্যান্য’ সম্পৰ্কীয় গোচৰ সন্দৰ্ভত দাখিল কৰা ৰীট আবেদন নং ‘ডব্লিউপিচি-৫৫৯০-২০১৫’ সন্দৰ্ভত যোৱা ২৩-০৪-২০১৮ত দিল্লী উচ্চ ন্যায়ালয়ে প্ৰদান কৰা ৰায়ৰ ফলশ্ৰুতিত পেটেণ্ট সম্পন্ন কৰা আৱিষ্কাৰৰ ভাৰতত বাণিজ্যিকীকৰণ(প্ৰ-পত্ৰ নং-২৭)ৰ বাবে দাখিল কৰিবলগীয়া প্ৰয়োজনীয় নথি-পত্ৰ সুশৃংখলিত কৰাৰ বাবে সংশ্লিষ্ট পক্ষসমূহে আলোচনা অনুষ্ঠিত কৰে।
২০২০চনৰ ১৯ অক্টোবৰত বলবত্ হোৱা ‘পেটেণ্ট(সংশোধন)বিধি, ২০২০’য়ে ২৭ নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিলৰ বাবে প্ৰয়োজন হোৱা নথি-পত্ৰসমূহৰ লগতে ইংৰাজী ভাষাত নথকা গুৰুত্বপূৰ্ণ নথি-পত্ৰসমূহৰ প্ৰত্যায়িত তৰ্জমা দাখিলৰ প্ৰক্ৰিয়া পুনৰবাৰ সুশৃংখলিত কৰে।
প্ৰ-পত্ৰ নং-২৭ আৰু বিধি নং-১৩১(২) সন্দৰ্ভত অনা গুৰুত্বপূৰ্ণ পৰিৱৰ্তনসমূহ তলত উল্লেখ কৰাৰ ধৰণৰ :
- পেটেণ্ট-বিচাৰোতাই একক কিম্বা সম্পৰ্ক থকা একাধিক পেটেণ্টৰ বাবে ২৭নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিলৰ ক্ষেত্ৰত শিথিলতা লাভ কৰিব
- দুজন বা ততোধিক ব্যক্তিলৈ একেটা পেটেণ্টৰ অনুমোদন দিয়া পৰিস্থিতিত সংশ্লিষ্টসকলে যুটীয়া ভাবে এখন ২৭নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিল কৰিব
- পেটেণ্টৰ আবেদকে ‘আনুমানিক ৰাজহ/উপাৰ্জিত মূল্য’ দাখিল কৰিব লাগিব
- পেটেণ্ট-বিচাৰোতাৰ হৈ কৰ্তৃত্বপ্ৰাপ্ত প্ৰতিনিধিয়েও ২৭নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিল কৰিব পাৰিব
- পেটেণ্ট-বিচাৰোতাই ২৭নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিলৰ বাবে বিত্তীয় বৰ্ষৰ সামৰণিৰ পৰা বৰ্তমানৰ ৩মাহৰ পৰিৱৰ্তে ৬মাহ সময় লাভ কৰিব
- আংশিক বা বিভাজিত বিত্তীয় বৰ্ষৰ বাবে আবেদকে ২৭ নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিলৰ প্ৰয়োজন নহ’ব
- পেটেণ্ট বিচাৰোতাক ২৭নং প্ৰ-পত্ৰত দাখিল কৰিবলগীয়া তথ্যৰ ক্ষেত্ৰত সকাহ প্ৰদান কৰাৰ বিপৰীতে ‘পেটেণ্ট আইন, ১৯৭০’ৰ ১৪৬(১) দফাই নিয়ন্ত্ৰকক পেটেণ্ট আবেদকৰ পৰা প্ৰয়োজনীয় বুলি অনুভৱ কৰা তথ্য-পাতি বিচৰাৰো ক্ষমতা প্ৰদান কৰিছেযে সেই কথা মনত ৰাখিব লাগিব।
২১নং বিধি সন্দৰ্ভত অনা পৰিৱৰ্তনসমূহ তলত উল্লেখ কৰা ধৰণৰ :
- ‘ডব্লিউআইপিঅ’’-ৰ ‘ডিজিটেল লাইব্ৰেৰী’ত যদি প্ৰথমিকতাসূচক নথি উপলব্ধ আছে তেন্তে আবেদনকাৰীয়ে ‘ভাৰতীয় পেটেণ্ট কাৰ্যালয়’ত এইসমূহ নথি-পত্ৰ দাখিল কৰাৰ প্ৰয়োজন নাথাকিব
- সংশ্লিষ্ট আৱিষ্কাৰটো পেটেণ্টযোগ্য হয়নে নহয় নিৰূপণৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰাথমিকতাৰ দাবী উথ্থাপনৰ সময়সীমা যদি গুৰুত্বপূৰ্ণ বুলি বিবেচিত হয় তেন্তে, তেনে ক্ষেত্ৰত আবেদকে প্ৰথমিকতাসূচক নথি-পত্ৰৰ প্ৰত্যায়িত ইংৰাজী তৰ্জমা দাখিল কৰিব লাগিব।
উল্লিখিত পৰিৱৰ্তনসমূহে ২৭নং প্ৰ-পত্ৰ দাখিল আৰু প্ৰথমিকতাসূচক নথি-পত্ৰৰ প্ৰত্যায়িত ইংৰাজী তৰ্জমা সম্পৰ্কীয় প্ৰয়োজনীয়তাসমূহ শৃংখলিত কৰিব।