প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মাৰ্কিন যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰ সচিব আৰু প্ৰতিৰক্ষা সচিবে সাক্ষাৎ কৰিলে প্ৰধানমন্ত্ৰীক
27 OCT 2020 5:29PM by PIB Guwahati
মাৰ্কিন যুক্তৰাষ্ট্ৰৰ ৰাষ্ট্ৰ সচিব মাইকেল আৰ. পম্পিঅ’ আৰু প্ৰতিৰক্ষা সচিব ড০ মাৰ্ক টি. এছপাৰে আজি প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীক সাক্ষা কৰে৷
তেওঁলোকে মাৰ্কিন ৰাষ্ট্ৰপতিৰ হৈ প্ৰধানমন্ত্ৰীক শুভেচ্ছা জনায়৷ ২০২০ৰ ফেব্ৰুৱাৰী মাহত মাৰ্কিন ৰাষ্ট্ৰপতি ট্ৰাম্পৰ সফল ভ্ৰমণসূচীৰ কথা দোঁহাৰি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়েও শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কৰে৷
দুয়োগৰাকী সচিবে প্ৰধানমন্ত্ৰীক তেওঁলোকৰ দুয়োদেশৰ মাজৰ দ্বিপাক্ষিক বৈঠক আৰু আজি পুৱাৰ ভাগত অনুষ্ঠিত সফলতাপূৰ্ণ তৃতীয় ২+২ আলোচনা-চক্ৰৰ বিষয়তে অৱগত কৰে৷ দুয়োগৰাকী সচিবে কয় যে আমেৰিকা চৰকাৰে ধাৰাবাহিকভাৱে সম্পৰ্ক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে ভাৰতৰ সৈতে একেলগে কাম কৰি আছে, যি পদক্ষেপে দুয়োখন দেশৰ ভিজন আৰু লক্ষ্য বাস্তৱত পৰিণত কৰিছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২+২ আলোচনা-চক্ৰ তৃতীয় সফল আয়োজনৰ প্ৰশংসা কৰি কয় যে দুয়োখন দেশে যিদৰে বিকাশৰ বাবে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় ৰাজনৈতিক সহযোগিতাৰে আগুৱাই গৈছে, সেয়া অতি সন্তোষজনক৷ এই উপলক্ষে তেওঁ দুয়োখন দেশৰ মাজত বিশ্বাসৰ শক্তিশালী ভেঁটি, মিলিত মুল্যবোধ আৰু নাগৰিকসকলৰ মাজত পাৰস্পৰিক সহযোগিতাৰ সন্দৰ্ভত উল্লেখ কৰে৷

Prime Minister's Office
Call on Prime Minister by the Secretaries of State and Defence of USA
27 OCT 2020 5:29PM by PIB Delhi
U.S. Secretary of State H.E. Michael R. Pompeo and Secretary of Defense H.E. Dr. Mark T. Esper called on the Prime Minister Shri Narendra Modi today.
They conveyed greetings from the President of United States of America to the Prime Minister. Recalling the successful visit of President Trump to India in February 2020, the Prime Minister warmly reciprocated the greetings.
The Secretaries briefed the Prime Minister on their bilateral meetings and the fruitful and productive third India-US 2+2 dialogue held earlier today. They conveyed the U.S. Government’s continued interest in building stronger relations with India and working together to realize the shared vision and goals.
The Prime Minister appreciated the successful conclusion of the third 2+2 Dialogue. Expressing his satisfaction about the multifaceted growth in the bilateral Comprehensive Global Strategic Partnership in recent years, he underlined the strong foundation of trust, shared values, and robust people-to-people ties between both countries.