Prime Minister's Office
PM interacts with beneficiaries of PM SVANIDHI Yojana from UP
27 OCT 2020 1:57PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with beneficiaries of PM SVANIDHI Yojana from Uttar Pradesh through video conferencing.
The Prime Minister while interacting with the beneficiaries gave suggestions on benefits of digital payment and how to get cashback benefits. He also said with this money one can have proper education and a better career.
Later in his address, the Prime Minister said earlier it was difficult for even the salaried people to approach the banks for loans while the poor and the street vendors could not even think of approaching the bank. But now, he said, the banks are reaching the doorsteps of people to provide loans for helping the latter start their ventures.
The Prime Minister wished the beneficiaries and lauded the bankers for their efforts. He said their efforts will help the poor celebrate their festivals. He said this day is an important day for AatmaNirbhar Bharat and the day to honour the street vendors. He said the nation recognizes their contribution towards self-reliant India. He said when the Corona pandemic broke out, other nations were concerned how their workers would cope, but in our country our workers have proved that they can surmount any challenge and can fight back and win.
The Prime Minister said the Government launched the Garib Kalyan Yojana with a package of Rs 1 Lakh 70 thousadnd crores to mitigate the sufferings of the poor during the pandemic. He said in the economic stimulus of Rs 20 lakh crores the focus was on the poor. He expressed happiness that the street vendors can resume their work and become self-sufficient again.
Shri Narendra Modi appreciated the speed with which the scheme is being implemented across the country. The Prime Minister said there is no need for a guarantor for the loans under the Svanidhi Scheme and that the provision of loans is hassle free. One can upload the application online oneself at any common service center or Municipal office or by going to a bank.
The Prime Minister said for the first time since independence street vendors are getting unsecured affordable loans. He said the maximum applications of urban street vendors have come from UP. He said under this scheme, out of the 25 lakh loan applications received in the country, more than 6.5 lakh applications are from UP alone. Out of the 6.5 lakh applications received from UP, 4.25 lakh applications have been approved. He said that stamp duty has been exempted for the loan agreement of Swanidhi Yojana in UP.
The Prime Minister thanked the Government of UP for providing financial assistance of Rs 1000 to 6 lakh street vendors during the pandemic.
He said that most of the street vendors who were given the loan through the Swanidhi scheme are repaying their loan on time proving that small time borrowers do not compromise on their honesty & sincerity.
The Prime Minister urged the need to spread awareness about the scheme to as many people as possible. He said under this scheme there will also be a 7 percent discount on interest on timely repayment and there will be Rs 100 cashback a month on digital transactions.
The Prime Minister remarked that people doubted the efficacy of the Jan Dhan accounts but that the same today are helping the poor at the time of crisis.
He listed the initiatives of the Government for the welfare of the poor.
On this occasion the Prime Minister assured the street vendors, workers and farmers that the country will leave no stone unturned to advance their business and improve their life.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না য়ু.পি.দগী পি.এম. স্বনিধি য়োজনাগী বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা ৱারী শাখ্রে
27 OCT 2020 1:57PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা উত্তর প্রদেশকী পি.এম.স্বনিধি য়োজনাগী বেনিফিসরীশিংগা লোয়ননা ৱারী শাখ্রে।
বেনিফিসরীশিংগা ৱারী শানবদা প্রধান মন্ত্রীনা দিজিতেল পেমেন্তগী কান্নবশিং অমসুং করম্না কেশবেক ফংগনি হায়বগী মতাংদা পাউতাকশিং পীখি। শেল অসি লৈরবদি কনাগুম্বা অমনা মহৈ মশিং তম্বা অমসুং কেরিয়র শেমজবা ঙম্লগনি হায়নসু মহাক্না হায়খি।
মতুং তারকপদা মহাক্কী ৱারোলদা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মমাংদা তোলোপ চাবা মীওই ফাওবনা লোনগীদমক বেঙ্কতা চৎপা অসিা া চবনা লোনগপ চাবা ম্রীনা হাবখরম তক অৱাবা ওইরম্মি অমরোমদা লাইরবা অমসুং স্ত্রীৎ বেন্দরশিংদা বেঙ্ক চৎপগী ৱাখল ফাওবা খল্লমদে। অদুবু হৌজিক্তি স্ত্রীৎ বেন্দরশিংগী হৌদোকচনবা লোনশিং পীবদা মতেং পাংনবা মীয়ামগী য়ুমথোংশিংদা বেঙ্কশিংনা চৎলি হায়না মহাক্না হায়খি।
প্রধান মন্ত্রীনা বেনিফিসরীশিংবু য়াইফবা ওইনবা পাউজেল পীখি অমদি বেঙ্করশিংনা হোৎনরিবশিং অসিবু থাগৎপা ফোঙদোকখি। মহাক্না হাবখি মখোয়না হোৎনরিবশিং অসিনা লাইরবশিংনা মখোয়গী হরাও-কুম্মৈশিং পাঙথোকপদা মতেং পাংলগনি। মহাক্না হায়খি নুমিৎ অসি আত্মানির্ভর ভারত অমা ওইনবগীদমক অমসুং স্ত্রীৎ বেন্দরশিংবু ইকাই খুম্নবা উৎনবা মরু ওইবা নুমিৎ অমনি। মহাক্না হায়খি মখোয়না ভারত অসি মরোমদোম লেপচবা ঙম্নবা হোৎনরিবা অদু লৈবাক অসিনা খংঙি। মহাক্না হায়খি কোরোনাগী লায়চৎ অসি শন্দোরকপা মতমদা অতোপ্পা লৈবাকশিংনা মখোয়গী শিন্মীশিংনা করম্না মায়োক্নগনি হায়না ৱাখি অদুবু ঐখোয়গী লৈবাক অসিদদি ঐখোয়গী শিন্মীশিংনা অৱাবা খুদিংমক থেংনবা ঙম্মি অমসুং মায়োক্নদুনা মাই পাকপা পুরকপা ঙম্মি হায়বা উৎখি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লায়চৎ অসিগী মনুংদা লাইরবশিংগী অৱাবা কোকহন্নবা সরকারনা লুপা করোর লাখ ১গা লিশিং ৭০গী পেকেজ অমগা লোয়ননা গরিব কল্যান য়োজনা হৌদোকখি। মহাক্না হায়খি লুপা করোর লাখ ২০গী ইকনোমিক স্তিমুলস অসিনা লাইরবদা মীৎয়েং চংখি। স্ত্রীৎ বেন্দরশিংনা মখোয়গী থবক অমুক হন্না হৌবা অমসুং অমুক হন্না মরোমদোম লেপচবা ঙম্বা অসিদা মহাক্না নুংঙাইবা ফোঙদোকখি।
লৈবাক শিনবা থুংনা স্কিম অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা পাইখৎলিবা থবক্কী খোঙজেল অসি শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থাগৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি স্বনিধি স্কিমগী মখাদা লোনশিংঈ গরেন্তর মথৌ তাদে অমসুং লোনশিং লৌবগী মওং অসি য়াম্না লাই। কম্মন সর্ভিস সেন্তর নত্রগা ম্যুনিসিপাল ওফিস অমা হেক্তা নত্রগা নত্রগা বেঙ্ক অমদা চৎতুনা ইশাবা ওনলাইন্দা এপ্লিকেসন অপলোদ তৌবা য়াগনি।
প্রধান মন্ত্রী হায়খি নীংখা তম্লবা মতুংদা অহানবা ওইনা স্ত্রীৎ বেন্দরশিংনা লাইনা সেক্যুরিতী য়াওদবা লোনশিং ফংলি। মহাক্না হায়খি অর্বান স্ত্রীৎ বেন্দরশিংগী অয়াম্বা এপ্লিকেসনশিং অসি য়ু.পি.দগী লাকখি। মহাক্না হায়খি স্কিম অসিগী মখাদা লৈবাক অসিদা লাকখিবা লোনগী এপ্লিকেসন লাখ ২৫গী মনুংদা এপ্লিকেসন লাখ ৬.৫ হেনবদি য়ু.পি. খক্তদগী ওইখি। য়ু.পি.দগী লাকখিবা এপ্লিকেসন লাখ ৬.৫কী মনুংদা এপ্লিকেসন লাখ ৪.২৫তি অয়াবা পীখ্রে। মহাক্না হায়খি য়ু.পি.দা স্বনিধি য়োজনাগী লোনগী এগ্রীমেন্তদা স্তাম্প দ্যুতী লৈহন্দ্রে।
লায়চৎ মনুং অসিদা স্ত্রীৎ বেন্দর লাখ ৬তা শেলগী তেংবাং ওইনা লুপা ১০০০ পীবগীদমক য়ু.পি. সরকারবু প্রধান মন্ত্রীনা থাগৎখি।
মহাক্না হায়খি স্বনিধি স্কিমগী খুত্থাংদা লোন লৌখিবা স্ত্রীৎ বেন্দর অয়াম্বনা মখোয়গী লোন অদু মতম চানা শিংগৎতুনা অপীকপা শেল পুরিবা মীওইশিংনা মখোয়গী পুকচেল শেংবা অমসুং পীখিবা থাজবা অদু মাংহন্দে তাক্লি।
প্রধান মন্ত্রীনা মীওই কয়াদা স্কিম অসিগী মতাংদা এৱের্নেস পীবা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখি। মহাক্না হায়খি স্কিম অসিগী মখাদা মতম চানা শিংগৎলকপা মতমদা চাদা ৭গী দিস্কাউন্তসু পীগনি অমসুং দিজিতেল ত্রাঞ্জেক্সন তৌবদা থা অমদা লুপা ১০০গী কেশবেক লাক্কনি হায়না হায়খি।
মীয়াম্না জন ধন একাউন্ত অসিদা থাজবা ৱাৎলম্মি অদুবু ঙসিদা মসিনা অৱাবা তারবা মতম অসিদা লাইরবশিংদা মতেং পাংলি হায়না প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখি।তম ত অসিদা থাজবা ৱাৎেক লা প
লাইরবশিংগী য়াইফ-থৌরাংগীদমক সরকারনা লৌখৎখিবা থৌরাংশিং অদু মহাক্না থমখি।
থৌরম অসিদা প্রধান মন্ত্রীনা স্ত্রীৎ বেন্দরশিং, শিন্মীশিং অমসুং লৌমীশিংদা লৈবাক অসিনা মখোয়গী ললোন-ইতিক খুমাং চাউশিন্নবা অমসুং মখোয়গী পুন্সিবু ফগৎহন্নবা অঙম্বা থাক্তা হোৎনগনি হায়না থাজবা পীখি।